Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ικανοποίηση από την απόφαση ΟΠΕΚ για αύξηση παραγωγής πετρελαίου
Ικανοποίηση από την απόφαση ΟΠΕΚ για αύξηση παραγωγής πετρελαίου

(29/03/2000, 14:30 GMT)

Αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου αποφασίζει ο ΟΠΕΚ στην Βιέννη
Με ικανοποίηση έγινε δεκτή η απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών να αυξήσουν την παραγωγή αργού πετρελαίου, με σκοπό την σταθεροποίηση των τιμών του μαύρου χρυσού στις διεθνείς αγορές. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον χαιρέτησε την συμφωνία, λέγοντας ότι αυτή βοηθά στην διατήρηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Οι υπουργοί πετρελαίου των κρατών -μελών του ΟΠΕΚ αποφάσισαν χθές στην Βιένη να αυξήσουν την παραγωγή κατά ένα κόμμα τέσσερα εκατομμύρια βαρέλια ημηρεσίως.

Σύνοδος για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων
Στις Βρυξέλλες συναντώνται σήμερα αντιπρόσωποι περισσοτέρων από 80 χώρες με σκοπό την εξέταση προγραμμάτων -συνολικού κόστους 350 δισεκατομμυρίων δραχμών, για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων μετά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου. Τα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν την κατασκευή -στις γειτονικές με την Γιουγκοσλαβία χώρες, νέων δικτύων στους τομείς των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας.  Ενώ υπάρχουν και σχέδια για την ενίσχυση των πολιτικών αντιπάλων του Γιουγκοσλάβου προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Η υλοποίηση των πρώτων προγραμμμάτων αναμένεται να αρχίσει τους επόμενους 12 μήνες.

Συνεδρίαση της Τουρκικής Βουλής για την θητεία Ντεμιρέλ
Διεξάγεται σήμερα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση η συζήτηση για προτεινόμενη συνταγματική αλλαγή, με την οποία ο προέδρος της Τουρκικής δημοκρατίας θα μπορεί να παραμείνει στην θέση του για δύο πενταετείς θητείες, αντί για μία θητεία 7 ετών, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Ο πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ πρέπει να αποχωρήσει εφέτος από την προεδρία, αλλά η Τουρκική κυβέρνηση επιθυμεί να παραμείνει ο κύριος Ντεμιρέλ στην προεδρία, γιατί θεωρεί ότι διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί σε περίοδο μακροχρόνιας πολιτικής διαμάχης ενόψει της εκλογής νέου προέδρου.

Εγχειρίδιο του Βρετανικού υπουργείου εξωτερικών για τα βασανιστήρια
Το Βρετανικό υπουργείο εξωτερικών σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις και με τη βοήθεια του κέντρου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πανεπιστημίου του Εσεξ συνέταξε ένα "Εγχειρίδιο για τα Βασανιστήρια", το οποίο έχει ως στόχο να δώσει πρακτικές πληροφορίες σε όσους ερευνούν τέτοιες περιπτώσεις ανά τον κόσμο. Η επίσημη παρουσίαση του εγχειριδίου έγινε σήμερα στο Φόρεϊν Οφις από το Βρετανό υπουργό εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ. Το εγχειρίδιο εκδίδεται σε πέντε γλώσσες και θα διανεμηθεί από τις Βρετανικές πρεσβείες.

Εκλείπουν οι ελπίδες για επιζώντες από χιονοστιβάδα στην Αυστρία
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες σταμάτησαν το έργο των σωστικών συνεργείων στο θέρετρο Καπρούν -το οποίο επλήγη χθές από χιονοστιβάδα- στις Αυστριακές Αλπεις. Δύο σκιέρ αγνοούνται ακόμη ενώ η χιονοστιβάδα έχει στοιχήσει μέχρι τώρα την ζωή σε ένδεκα άτομα. Η Αυστριακή αστυνομία λέει ότι δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες ότι οι αγνούμενοι θα βρεθούν ζωντανοί. Στην περιοχή υπάρχουν προειδοποιήσεις για περαιτέρω χιονοστιβάδες.

Δεν παίρνει θέση για τον Ισλαμικό νόμο "Σαρία" ο Νιγηριανός πρόεδρος
Ο Νιγηριανός πρόεδρος Ολουσένγκουν Ομπάσαντζο είπε ότι η κυβέρνησή του δεν θα λάβει θέση στο θέμα της επιβολής του Ισλαμικού νόμου Σαρία, το οποίο έχει οδηγήσει σε αιματηρές θρησκευτικές συγκρούσεις στην χώρα αυτή. Το τελευταίο μήνα εκατοντάδες άτομα σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, με αφορμή την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης  να επεκτείνει την εφαρμογή του Ισλαμικού νόμου στο βόρειο κρατίδιο της Καντούνα.

Ερευνα γιά το ΕΣΕΛΟΝ ζητούν οι Πράσινοι Ευρωβουλευτές
Την διεξαγωγή σε βάθος έρευνας γιά τους σκοπούς που εξυπηρετεί το αμερικανικό δίκτυο ηεκτρονικής κατασκοπείας, το γνωστό με την επωνυμία ΕΣΕΛΟΝ, ζητούν οι Πράσινοι Ευρωβουλευτές, μεταδίδει ο ανταποκριτής μας στις Βρυξέλλες. Το σχετικό αίτημα προσυπογράφουν και ευρωβουλευτές των αριστερών και κομμουνιστικών κομμάτων, αλλά και της αντικοινοτικής δεξιάς και κάποιοι χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλιστές. Το σύστημα αυτό έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει τηλεφωνήματα, φάξ και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, και οπως υποστηρίζουν οι εν λόγω ευρωβουλευτές, συνιστά απειλή γιά τους πολίτες των κοινοτικών χωρών.
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.