Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου αποφασίζει ο ΟΠΕΚ
Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου αποφασίζει ο ΟΠΕΚ

(29/03/2000, 07:00 GMT)

Αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου αποφασίζει ο ΟΠΕΚ στην Βιέννη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν τ ην απόφαση του οργανισμού πετρελαιοπαραγωγών χωρών , του ΟΠΕΚ ,να αυξήσει την παραγωγήτου προιόντος, ώστε να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων. Ο υπουργός ενέργειας του . Κλίντον, ο κ. Ρίτσρντσον, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή θα συντελέσει στην ελάττωση του χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζήτησης που υπάρχει παγκοσμίως. Επίσημο ανακοινωθέν μετά το πέρας της δίημερης συνάντησης που έγινε στη Βιέννη επισημαίνει ότι η παραγωγή του πετρελαίου αποκαθίσταται στα επίπεδα που ήταν πέρυσι . Ο περιορισμός της παραγωγής είχε ως αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό των τιμών . Η ανακοίνωση  στη Βιέννη  γιά αύξηση της παραγωγής έγινε  η χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Ιράν .

11 νεκροί από χιονοστιβάδα στις Αυστριακές Αλπεις
Το σκοτάδι και ο κίνδυνος να σημειωθούν και νέες κατολισθήσεις χιονιού υποχρέωσαν τα συνεργεία διάσωσης στην Αυστρία να σταματήσουν τις έρευνες γιά την ανεύρεση δύο χιονοδρόμων χθες τη νύκτα. Τεράστια χιονοστιβάδα παρέσυρε και σκότωσε 11 άτομα κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Καπρούν .Οι έρευνες γιά την ανέρευση των δύο χιονοδρόμων των οποίων τα ίχνη αγνοούνται θα συνεχισθούν σήμερα . Προειδοποιήσεις κινδύνου  έχουν γίνει σε πολλές περιοχές των Αλπεων τις τελευταίες εβδομάδες .

Ερευνα γιά το ΕΣΕΛΟΝ ζητούν οι Πράσινοι Ευρωβουλευτές
Την διεξαγωγή σε βάθος έρευνας γιά τους σκοπούς που εξυπηρετεί το αμερικανικό δίκτυο ηεκτρονικής κατασκοπείας, το γνωστό με την επωνυμία ΕΣΕΛΟΝ, ζητούν οι Πράσινοι Ευρωβουλευτές, μεταδίδει ο ανταποκριτής μας στις Βρυξέλλες. Το σχετικό αίτημα προσυπογράφουν και ευρωβουλευτές των αριστερών και κομμουνιστικών κομμάτων, αλλά και της αντικοινοτικής δεξιάς και κάποιοι χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλιστές. Το σύστημα αυτό έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει τηλεφωνήματα, φάξ και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, και οπως υποστηρίζουν οι εν λόγω ευρωβουλευτές, συνιστά απειλή γιά τους πολίτες των κοινοτικών χωρών.

Σήμερα η απόφαση γιά την υποψηφιότητα Ντεμιρέλ
Στην Τουρκία η πρόταση που προβλέπει αλλαγή του συντάγματος γιά να έχει τη δυνατότητα ο πρόεδρος Ντεμιρέλ να  συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου  μετά τη λήξη της επταετούς θητείας του έρχεται πρός ψήφιση σήμερα στη βουλή . Υπό τις παρούσες συνθήκες και με βάση το σύνταγμα ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να παραμείνει στην προεδρία μόνο γιά μία επταετία , η κυβέρνηση όμως του κ. Ετσεβίτ θέλει  ο κ. Ντεμιρέλ να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά μετά τη ληξη της περιόδου αυτής γιά να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα . Οι βουλευτές που έχουν καταθέσει τη σχετική πρόταση υποστηρίζουν ότι η μάχη που γιά τη διαδοχή του κ. Ντεμιρέλ όταν λήξει η θητεία του  στην προεδρία το Μάιο ,  μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση της σημερινής κυβέρνησης συνασπισμού .

Συνάντηση της ομάδας γιά την ανοικοδόμηση των Βαλκανίων
Εκπρόσωποι διεθνών οργανώσεων παροχής βοήθειας συνέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες γιά να συζητήσουν σχέδια γιά την ανοικοδόμηση των οικονομιών των Βαλκανικών χωρών μετά τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο . Η συνάντηση που θα διαρκέσει δύο μέρες γίνεται υπό την αιγίδα της ΕΕ  και της Παγκόσμιας Τράπεζας . Πρόκειται γιά την πρώτη συνάντηση που γίνεται με βάση τη συμφωνία γιά την προαγωγή της δημοκρατίας και της περιφερειακής συνεργασίας με αντάλλαγμα την παροχή βοήθειας από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας . Ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι μεταδίδει ότι υπάρχει διάσταση απόψεων όσον αφορά τη χρηματοδότηση γιά την κατασκευή γέφυρας στη Σερβία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στη σχετική πρόταση εφόσον ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς εξακολουθεί να παραμένει στην εξουσία.

Διαμαρτυρία γιά τις κυρώσεις κατά του Ιράκ
O ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ , Χανς Βον Σπόνεκ , πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του αργότερα σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιά τα δεινά που υφίσταται ο ιρακινός λαός λόγω των συνεχιζόμενων κυρώσεων της διεθνούς κοινότητας .Ο προκάτοχος του κ. Σπόνεκ , ο Ντένις Χάλιντει από την Ιρλανδία ,  απεχώρησε από τη θέση του  το 1998 για τους ίδιους λόγους. Διάδοχος του Χανς Βον Σπόνεκ θα είναι ο κ. Τούν Μίατ από τη Βιρμανία που προέρχεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων .

Συνομιλίες Κλίντον-Μουμπάρακ
Ο πρόεδρος Κλίντον και ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ της Αιγύπτου είχαν συνομιλίες με στόχο την αναζωπύρωση της ειρηνευτικής διαδικασίας γιά τη Μέση Ανατολή . Μετά τη λήξη της συνάντησης οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους . Πάντως όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι στην Ουάσιγκτον δεν υπάρχουν ενδείξεις γιά άρση του αδιεξόδου στο διάλογο γιά το Μεσανατολικό .
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.