Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Την απρόσκοπτη συνέχιση του κυβερνητικού έργου ζήτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Την απρόσκοπτη συνέχιση του κυβερνητικού έργου ζήτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

(28/03/2000, 14:30 GMT)

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε απρόσκοπτη συνέχιση του κυβερνητικού έργου
Ο νέος Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσπάθησε να υποβαθμίσει τις φήμες ότι θα υπάρξουν άμεσα αλλαγές στην πολιτική του Κρεμλίνου, μετά την εκλογή του. Σύμφωνα με Ρωσικούς κυβερνητικούς κύκλους ο κύριος Πούτιν είπε στους συνεργάτες του να συνεχίσουν το έργο τους όπως προηγουμένως, αφού δεν θα υπάρξουν αλλαγές πριν από την προεδρική ορκωμοσία τον Μάϊο. Ο κύριος Πούτιν δέχεται πιέσεις για αναζωογόνηση της Ρωσικής οικονομίας και επίλυση της κρίσης στην Τσετσενία. Εντωμεταξύ χίλιοι ακόμα Τσετσένοι πρόσφυγες κατέφυγαν σύμφωνα με πληροφορίες στην γειτονική δημοκρατία της Ινγκουσετίας την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας των συνεχιζόμενων συγκρούσεων μεταξύ Ρώσων και Τσετσένων μαχητών.

Αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου συζητά ο ΟΠΕΚ στην Βιένη
Οι υπουργοί πετρελαίου από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ επαναλαμβάνουν σε λίγες ώρες τις συνομιλίες τους στην Βιένη, ενώ παραμένουν οι διαφωνίες σχετικά με το κατά πόσο οι χώρες αυτές θα αυξήσουν την παραγωγή αργού πετρελαίου, με στόχο την σταθεροποίηση των τιμών του μαύρου χρυσού. Οι τιμές έχουν τριπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο και ο ΟΠΕΚ δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες που καταναλώνουν πετρέλαιο, για μείωση του κόστους του αργού πετρελαίου.

Πρόταση ποινικής δίωξης κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Η Ισραηλινή αστυνομία συνέστησε σήμερα να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και της συζύγου του Σάρα, έπειτα από πολύμηνη έρευνα για απάτη και διαφθορά. Το πρώην πρώτο ζεύγος του Ισραήλ θεωρείται ύποπτο για την υπεξαίρεση δώρων αξίας εκατό χιλιάδων δολαρίων τα οποία τους δόθηκαν κατά την τριετή πρωθυπουργική θητεία του κυρίου Νετανιάχου. Σύμφωνα με τον ισραηλινό νόμο τα δώρα αυτά αποτελούν περιουσία του κράτους.

Κατάργηση της φυλάκισης χρηστών ναρκωτικών προτείνει Βρετανική επιτροπή
Την κατάργηση των ποινών φυλάκισης για τους χρήστες ναρκωτικών συμπεριλαμβανομένων του "έκστασι" και της ινδικής κάνναβης προτείνει νέα Βρετανική μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Εμπειρογνώμονες από το Βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών, την αστυνομία και την ομοσπονδία δικηγορικών συλλόγων εξέτασαν την ισχύουσα Βρετανική νομοθεσία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτή ουδόλως αποτρέπει τη χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών.

"Ουδέν σχόλιο" απο ΝΑΤΟ για σχέδιο δολοφονίας της ηγεσίας του από Σέρβους
Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε Βρετανική εφημερίδα, και σύμφωνα με τις οποίες η CIA ανακάλυψε στην Ουάσιγκτον Σερβικό σχέδιο για δολοφονία της ηγεσίας της Νατοϊκής συμμαχίας. Σύμφωνα με τους Λονδρέζικους  Times η Αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών επίστευε ότι σχεδιαζόταν επίθεση εναντίον ελικοπτέρου που μετέφερε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Τζόρτζ Ρόμπερτσον και τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή των Νατοϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγό Γουέσλι Κλάρκ, κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στο Κοσσυφοπέδιο την περασμένη Παρασκευή.

Συνομιλίες Κίνας - Ευρωπαϊκής Ενωσης
Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Κίνα άρχισαν εκ νέου συνομιλίες για την είσοδο της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Ο επίτροπος εμπορίου της Κοινότητας Πασκάλ Λαμί συναντήθηκε με τον Κινέζο υπουργό εξωτερικού εμπορίου Σί Γκουασένγκ, στα πλαίσια του τρίτου και όπως πιστεύεται τελικού γύρου- των σχετικών διαπραγματεύσεων. Οι Βρυξέλλες ζητούν από το Πεκίνο να ανοίξει τις αγορές του στον τομείς των τηλεπικοινωνιών, των ασφαλειών και τραπεζών.

Κλείσιμο πυρηνικού εργοστασίου στην Ιαπωνία
Η Ιαπωνική κυβέρνηση ανέστειλε την άδεια λειτουργίας του εργοστάσιου επεξεργασίας ουρανίου, όπου τον περασμένο Σεπτέμβριο συνέβη, μετά από διαρροή ουρανίου, το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην χώρα. Το ατύχημα συνέβη στην πόλη Τοκαϊμούρα, βορειοανατολικά του Τόκιο, όταν εργαζόμενοι δεν ακολούθησαν τους κανόνες ασφαλείας και σημειώθηκε μη-ελεγχόμενη ατομική αντίδραση, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εργαζομένου και την έκθεση σε ραδιενέργεια τετρακοσίων περιοίκων.

Αποζημίωση 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε καπνιστή από δύο αμερικανικές καπνοβιομηχανίες
Αποζημίωση ύψους 20 εκατομμυρίων δολλαρίων θα πρέπει να καταβάλλουν δύο αμερικανικές εταιρείες τσιγάρων σε καπνιστή που πεθαίνει από καρκίνο των πνευμόνων. Είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο αποφασίζει ότι οι καπνοβιομηχανίες πρέπει να καταβάλλουν αποζημιώσεις σε καπνιστές που άρχισαν να καπνίζουν μετά την καθιέρωση σε όλα τα πακέτα τσιγάρων των προειδοποίησεων για την βλάβη που προκαλεί το κάπνισμα στην υγεία.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.