Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Εμμένει στις Ρωσικές θέσεις για την Τσετσενία ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν
Εμμένει στις Ρωσικές θέσεις για την Τσετσενία ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

(28/03/2000, 10:00 GMT)

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ρωσίας αρχίζει δουλειά
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συναντάει σήμερα ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης . Ο κύριος Πούτιν δέχεται πιέσεις για την αναθέρμανση της οικονόμιας καθως και για τον τερματισμό της διένεξης στην Τσετσενία. Σύμφωνα όμως με τους ανταποκριτές είναι μάλλον απίθανο να υπάρξουν ριζικές αλλάγες πολιτικής πριν την ορκομωσία του τον Μάϊο. Ο Πρόεδρος Κλίντον ήταν ένας απο τους ηγέτες που όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κύριο Πούτιν για να τον συγχαρεί ζήτησε να διευθετηθεί με πολιτικά μέσα η διένεξη στην Τσετσενία.

Συνεχίζεται στη Βιέννη η συνάντηση των υπουργών πετρελαίου του ΟΠΕΚ
Συνεχίζεται σήμερα στη Βιέννη η συνάντηση των υπουργών πετρελαίου των χωρών μελών του ΟΠΕΚ σε μια προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για την αύξηση της παραγωγής ώστε να μειωθούν οι τιμές του προϊόντος που τριπλασιάστηκαν από πέρσυ. Ο ΟΠΕΚ δέχεται πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες που εισάγουν πετρέλαιο γιά αύξηση της παραγωγής. Χθες συζητήθηκε σχέδιο που προβλέπει την αύξηση της παραγωγής κατά ένα εκατομμύριο εφτακόσιες χιλιάδες βαρέλια ημερησίως, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το Ιράν και η Λιβύη έχουν αντιρρήσεις διότι φοβούνται κατάρρευση των τιμών.

Ριζικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης στη Γαλλία
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Λιονέλ Ζοσπέν προχώρησε σε ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση του υπουργικού συμβουλίου μετά τις συνεχιζόμενες επί εβδομάδες διαδηλώσεις κατά των προγραμματιζόμενων μεταρρυθμίσεων του φορολογικού συστήματος, των συντάξεων και της παιδείας. Οι υπουργοί Οικονομικών και Παιδείας που είχαν συνδεθεί άμεσα με τις μεταρρυθμίσεις αντικαταστάθηκαν από δύο βετεράνους πολιτικούς του Σοσιαλιστικού κόμματος τον πρώην πρωθυπουργό Λωράν Φαμπιούς και τον πρώην υπουργό πολιτισμού Τζακ Λανγκ.

18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση στοα σύνορα Πακιστάν-Αφχανιστάν
Πληροφορίες από το Πακιστάν αναφέρουν ότι τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 11 τραυματίσθηκαν σε έκκρηξη βόμβας στην πόλη Τορκχάμ στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφχανιστάν. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Πακιστάν μετέδωσε ότι η βόμβα εξερράγει 200 μέτρα από την μεθόρειο σε κατάστημα τροφίμων που χρησιμοποιείται συχνά για την αποθήκευση αποσκευών. Δεν είναι ακομή γνωστοί οι δράστες της επίθεσης.

Η Ομάδα Επαφής συζητάει την προετοιμασία των εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο
Αξιωματούχοι της Ομάδας Επαφής για την πρώην Γιουγκοσλαβία - στην οποία μετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία - συζητούν σήμερα στο Παρίσι την προετοιμασία των εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο αργότερα φέτος. Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάντηση των υπουργών εξωτερικών των 6 αυτών χωρών. Όμως η Ρωσία απέχει από συναντήσεις υπουργικού επιπέδου από την έναρξη των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας και αντιτίθεται στα σχέδια της Γουάσιγκτων να παραχωρηθεί μεγάλη αυτονομία στο Κοσσυφοπέδιο.

20 εκατομμύρια δολλάρια αποζημείωση θα πληρώσουν σε καπνιστή οι δύο μεγαλύτερες αμερικανικές καπνοβιομηχανίες
Αποζημείωση ύψους 20 εκατομμυρίων δολλαρίων θα πρέπει να καταβάλλουν  δύο αμερικανικές εταιρείες τσιγάρων σε  καπνιστή που πεθαίνει από καρκίνο των πνευμόνων. Είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο αποφασίζει ότι οι καπνοβιομηχανίες πρέπει να καταβάλλουν αποζημιώσεις σε καπνιστές που άρχισαν να καπνίζουν μετά την καθιέρωση σε όλα τα πακέτα τσιγάρων των προειδοποίησεων για την βλάβη που προκαλεί το κάπνισμα στην υγεία.

Στην Ουγκάντα συνεχίζονται οι έρευνες για τα θύματα θρησκευτικής αίρεσης
Η αστυνομία της Ουγκάντα ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει και άλλα ακίνητα που ανήκουν στην χριστιανική αίρεση Κίνημα για την Αποκατάσταση των Δέκα Εντολών του Θεού στο νότιο τμήμα της χώρας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η αστυνομία ανακάλυψε εκατοντάδες πτώματα σε ομαδικούς τάφους σε ακίνητα που ανήκουν στην αίρεση. Πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά. Ορισμένα πτώματα έφεραν τραύματα από μαχαίρι, άλλα από στραγγαλισμό.Οι ομαδικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν όταν πάνω από 300 μέλη της αίρεσης αυτοκτόνησαν - όπως πιστεύετο αρχικά - βάζωντας φωτιά στην εκκλησία τους.

Πολύνεκρες επιθέσεις στην Κολομβία
Πάνω από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην βόρεια Κολομβία σε επιθέσεις των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας. Αρκετές εκατοντάδες αντάρτες επετέθηκαν και κατέλλαβαν  το Σαββατοκύριακο δύο πόλεις όπου κατέστρεψαν μία εκκλησία, το δημαρχείο και αρκετά σπίτια. Τουλάχιστον 20 αστυνομικοί σκοτώθηκαν. Ο ανταποκριτής του BBC στην Κολομβία μεταδίδει ότι κατά τα φαινόμενα οι αντάρτες είχαν στόχο να επανακτήσουν τον έλεγχο των δρόμων που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών από τις δεξιές πολιτοφυλακές που δρουν στην περιοχή.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εγγονό του πρώην Ισραηλινού πρωθυπουργού Μεναχέμ Μπέγκιν
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι αγνοείται η τύχη του εγγονού του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Μεναχέμ Μπέγκιν καθώς και του αξιωματικού πορείας του μαχητικού αεροσκάφους τύπου F-16 που συνετρίβει 20 χιλιόμετρα έξω από τις  ακτές του Ισραήλ ενώ πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση. Πλοία και στρατιωτικά ελικόπτερα ερευνούν την περιοχή, αλλά πιστεύεται ότι οι δύο επιβάτες του δεν είχαν χρόνο να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος με αλεξίπτωτα.

Έκκρηξη σε αμερικανική βιομηχανία χημικών
Περισσότερα   από 50 άτομα τραυματίσθηκαν σε έκκρηξη που σημείωθηκε σε εργοστάσιο χημικών στο Χιούστον του Τέξας. Σύμφωνα με στελέχη της επιχείρησης αγνοείται η τύχη ενός εργαζόμενου. Τα αίτια της έκκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά.

Συμφωνία Βουλγαρίας - Ρουμανίας για κατασκευή γέφυρας στον Δούναβη
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Ιβάν Κοστώφ και ο Ρουμάνος ομόλογός του Μουγκούρ Ισαρέσκου υπέγραψαν διακήρυξη για την κατασκευή γέφυρας στο ποταμό Δούναβη, μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν οκτώ χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα χρηματοδοτήσει -μέσω του Συμφώνου Σταθερότητας για τα Βαλκάνια, την κατασκευή της γέφυρας, πυο αναμένεται να κοστίσει 150 εκατομμύρια δολάρια. Η γέφυρα θα αποτελέσει -σύμφωνα με ανταποκριτή του BBC, σημαντική δίοδο ανάμεσα στην Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και τις αγορές της Ευρώπης.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.