Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Πρόεδρος της Ρωσίας από τον πρώτο γύρο των εκλογών ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Πρόεδρος της Ρωσίας από τον πρώτο γύρο των εκλογών ο Βλαντιμίρ Πούτιν

(27/03/2000, 08:15 GMT)

Πρόεδρος της Ρώσιας από τον πρώτο γύρο των εκλογών ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Στην Ρωσία ο εκτελών μέχρι χθες, χρέη προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων στις χθεσινές εκλογές και έτσι εκλέγεται πρόεδρος από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Ο κυριος Πούτιν έλαβε πάνω απο 20 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες του κυριότερου αντιπάλου του ηγέτη του Κομμουνιστικού κόμματος, Γκεννάντυ Ζιουγκάνωφ. Ο κύριος Ζιουγκάνωφ εξέφρασε επιφυλάξεις γιά την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας. Ο κύριος Πούτιν είπε στους δημοσιογράφους ότι  προτεραιότητα του τώρα είναι να σχηματίσει κυβέρνηση και να επιλέξει πρωθυπουργό.

Απέτυχαν οι προσπάθειες για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλίων Συρίας-Ισραήλ
Η Συρία και το Ισραήλ αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία της προσπάθειας για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών . Ο πρόεδρος Κλίντον είχε τρίωρη συνάντηση  στην Γενεύη με τον πρόεδρο Άσσαντ της Συρίας. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε μετά τις συνομιλίες ότι δεδομένων των διαφορών που εξακολουθούν να υπάρχουν στις θέσεις της Συρίας και του Ισραήλ δεν θα ήταν εποικοδομητικός ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων, αλλά η Γουάσινγκτων θα συνεχίσει τις διαμεσολαβητικές της προσπάθειες. Το κύριο θέμα στο οποίο διαφωνούν οι δύο πλευρές είναι το μέλλον των υψωμάτων του Γκολάν τα οποία κατέλαβε το Ισραήλ το 1967.

Βουλευτικές εκλογές σήμερα στο Ιράκ
Στο Ιράκ διεξάγωνται σήμερα εκλογές για την ανάδειξη των μέλων της Βουλής. Πρόκειται για τις δεύτερες εκλογές μετά τον πόλεμο του Περσικού Κόλπου το 1991 και σύμφωνα με αξιωματούχους της Βαγδάτης αποτελούν ένα βήμα προς την δημοκρατία. Ανταποκριτής του BBC στην Βαγδάτη μεταδίδει ότι το κυβερνόν κόμμα Μπαάθ του προέδρου Σαντάμ Χουσείν κατέβαλλε προσπάθειες για να ενθαρρύνει ανέξαρτητους υποψήφιους , αν και όλοι οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να υποστηρίζουν τις αρχές του κόμματος Μπαάθ.

Κοντά στη σύναψη συμφωνίας για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου οι χώρες του ΟΠΕΚ
Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπουργοί πετρελαίου των χωρών μελών του ΟΠΕΚ πρόκειται να συμφωνήσουν την αύξηση της παραγωγής που θα έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της τιμής του προϊόντος. Οι υπουργοί είχαν ανεπίσημες συνομιλίες ενόψει της συνάντησης που αρχίζει σήμερα στην Βίεννη. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες αλλά σύμφωνα με ανταποκριτές η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου που θα συμφωνηθεί θα είναι μικρότερη από ότι ελπίζουν οι χώρες που εισάγουν το προϊόν. Η τιμή του αργού πετρελαίου τριπλασιάστηκε από πέρσυ όταν οι χώρες του ΟΠΕΚ αποφάσησαν να μειώσουν την παραγωγή τους.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας Αλγανοφώνων στο Κοσσυφοπέδιο
Αρκετές εκατοντάδες Αλβανόφωνοι απέκλεισαν χθες την οδική αρτηρία που συνδέει την πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, Πρίστινα με τα σύνορα με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας για να διαμαρτυρηθούν για την προγραμματιζόμενη παράδοση Αλβανόφωνου που κατηγορείται για φόνο στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.Εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης, που συνέλλαβε τον καταζητούμενο τον Ιανουάριο, δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και σε δύο πόλεις του Κοσσυφοπεδίου.

Τα φετεινά Όσκαρ
Στο Χόλυγουντ ολοκληρώθηκε η τελετή της απονομής των βραβείων Όσκαρ. Η ταινία American Beauty αναδείχθηκε η καλλίτερη ταινία της χρονίας και ο σκηνοθέτης της ο Βρετανός Σαμ Μέντες κέρδισε το Όσκαρ σκηνοθεσίας ενώ ο πρωταγωνιστής Κέβιν Σπέηση το Όσκαρ πρώτου ρόλου. Το βραβείο της καλλίτερης ηθοποίου έλαβε η Χίλαρυ Σουάνκ για τον ρόλο μιάς νεαρής γυναίκας που ήθελε να είναι άνδρας στην ταινία Boys Don't Cry. Το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου απενεμήθει στην Αντζέλικα Τζόλι για την ερμηνεία της στο έργο Girl Interrupted. Ο παλαίμαχος Βρετανός ηθοποιός Μαϊκλ Κέϊν κέρδισε το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Cider House Rules. Ο Πολωνός σκηνοθέτης Αντρέϊ Βάϋντα τιμήθηκε για την προσφορά του στον κινηματογράφο, ενώ το Όσκαρ της καλλίτερης ξένης ταινίας έλαβε η ισπανική ταινία All About my Mother που σκηνοθέτησε ο Πέντρο Αλμοντοβάρ.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.