Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η ανταγωνιστικότητα μέσω των νέων τεχνολογιών, ο στόχος της Κοινότητας
Η ανταγωνιστικότητα μέσω των νέων τεχνολογιών, ο στόχος της Κοινότητας

(24/03/2000, 19:00 GMT)

Σύνοδος Λισαβόνας: Η Ευρωπαϊκή Ενωση εναγκαλίζεται το Διαδίκτυο
Η λήξη της έκτακτης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Λισαβόνα σηματοδοτήθηκε από κοινή διακήρυξη των 15 ηγετών που θέτει ως στόχο την χρησιμοποίηση του Διαδικτύου για την οικονομική ανάπτυξη των κρατών-μελών. Η διακήρυξη αναφέρει ότι ο στρατηγικός στόχος της Κοινότητας για την επόμενη δεκαετία θα είναι η δημιουργία μιας πιό ανταγωνιστικής οικονομίας με την χρήση των νέων τεχνολογιών. Παράλληλα αναφέρεται ως στόχος και η διατήρηση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Για την υλοποίηση  των στόχων αυτών οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξήγγειλαν σειρά μέτρων -μεταξύ αυτών η σύνδεση όλων των σχολείων με το Διαδίκτυο και η απελευθέρωση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

Η Νατοϊκή ηγεσία στο Κοσσυφοπέδιο
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζόρτζ Ρόμπερτσον  κάλεσε τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου να σταματήσουν τις επιθέσεις αντεκδίκησης εναντίον των Σέρβων που έχουν απομείνει στην επαρχία, ένα χρόνο μετά την έναρξη των Νατοϊκών βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Σε αντίθεση περίπτωση ο κύριος Ρόμπερτσον είπε ότι οι Αλβανοί διακινδυνεύουν να χάσουν την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ συνοδευόμενος  από τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της συμμαχίας στρατηγό Γουέσλι Κλάρκ επισκέπτεται σήμερα το Κοσσυφοπέδιο. Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη είχε αρχικά αναβληθεί για μερικές ώρες, στην συνέχεια δε η διάρκειά της μειώθηκε λόγω επιχειρησιακών λόγων.

Συνεχίζεται το προσκύνημα του Πάπα στους Aγίους Τόπους
Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος συνέχισε για τρίτη ημέρα την περιοδεία στους Αγίους Τόπους, χοροστατώντας σήμερα το πρωί σε υπαίθρια θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στις όχθες της λίμνης Τιβεριάδος. Στην λειτουργία που θεωρείται ως το αποκορύφωμα του προσκυνήματος του Ποντίφηκα παρέστησαν δεκάδες χιλιάδες Χριστιανοί από όλο τον κόσμο, στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι.  Τα μέτρα ασφαλείας στην τελετή ήταν δρακόντεια και ο Πάπας συμετείχε στην λειτουργία κηρρύτοντας πίσω από αλεξίσφαιρη οθόνη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν καλεί τους Ρώσους ψηφοφόρους στις κάλπες
Στη Ρωσία, ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, απηύθυνε έκκληση στους Ρώσους πολίτες να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής. Το τηλεοπτικό του διάγγελμα έγινε καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι η προσέλευση στις κάλπες θα είναι τόσο χαμηλή που μπορεί να ακυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Πάντως, όλες οι δημοσκοπήσεις χρίζουν νικητή τον κύριο Πούτιν, ο οποίος θα χρειαστεί να εξασφαλίσει πάνω από το μισές ψήφους για να μην ακολουθήσει δεύτερος γύρος των εκλογών.

Τεχνικό πρόβλημα εντοπίστηκε στο αντιπυραυλικό σύστημα "Πάτριοτ"
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγκάστηκαν να αντικαταστήσουν εκατοντάδες συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος "Πάτριοτ" μετά την ανακάλυψη δυσλειτουργιών σε μερικά από τα συστήματα αυτά, κατά την διάρκεια λειτουργίας τους σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας. Ο αντιστράτηγος Πώλ Κέρν δήλωσε ότι η αντικατάσταση έγινε πριν δέκα ημέρες, και οι Ηνωμένες Πολιτείες -είπε- ειδοποίησαν επτά συμμαχικές χώρες για την πιθανότητα εμφάνισης τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα "Πάτριοτ".

Παγκόσμια εκστρατεία κατά της απάτης στο Ιντερνετ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαινίασαν παγκόσμια εκστρατεία για την αντιμετώπιση της απάτης στο Ιντερνετ, σε μια κίνηση που θεωρείται ως η πιο εκτεταμένη απόπειρα αστυνόμευσης του διαδικτύου. Στην εκστρατεία συμμετέχουν αστυνομικές αρχές και οργανώσεις καταναλωτών απο 28 χώρες. Ηδη έχουν εντοπιστεί περισσότερες απο 1600 ιστοσελίδες για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι παρέχουν δυνατότητες πλουτισμού μέσω παρανόμων οδών.

Μείωση των συντάξεων και του ορίου ηλικίας στην Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία η Ανω Βουλή ψήφισε σχέδιο νόμου που στόχο έχει την δραστική μείωση στις συντάξεις των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Η νομοθεσία εισήχθη μετά από την όξυνση του δημογραφικού προβλήματος της Ιαπωνίας, που οφείλεται στην ραγδαία αύξηση του μέσου όρου ηλικίας του πληθυσμού και την μείωση του αριθμού των γεννήσεων. Η νομοθεσία προβλέπει επίσης την σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια και θα λάβει τελική έγκριση την ερχόμενη εβδομάδα.

Με ανοιχτό μυαλό μεταβαίνει στην Αθήνα η Βρετανική διακομματική επιτροπή για τα Ελγίνεια
Τα μέλη της διακομματικής επιτροπής του Βρετανικού κοινοβουλίου, η οποία ασχολείται με το ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα, θα επισκεφθούν την Ελλάδα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος με ανοιχτό μυαλό, όπως δήλωσε στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC, ο βουλευτής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος Ντέρεκ Γουάϊατ, μέλος και ο ίδιος της επιτροπής.

Αντιφατικές εκτιμήσεις για την μόλυνση από το εργοστάσιο αμιάντου
Αντιφατικά συμπεράσματα προκύπτουν σχετικά με την μόλυνση -που σύμφωνα με μετρήσεις προκάλεσε εργοστάσιο αμιάντου σε περιοχή του Κοσσυφοπεδίου όπου σταθμεύει Ελληνικός λόχος ελέγχου κυκλοφορίας των συνόρων. Παρόλο που έγγραφο της Κέι-Φορ αναφέρει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, ακριβώς το αντίθετο αναφέρουν άλλες έγκυρες πηγές.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.