Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Κλείνει το εργοστάσιο στο Κοσσυφοπέδιο που φαίνεται ότι έχει προκαλέσει μόλυνση
Κλείνει το εργοστάσιο στο Κοσσυφοπέδιο που φαίνεται ότι έχει προκαλέσει μόλυνση

(23/03/2000, 14:00 GMT)

Για οικονομία και ανεργία συζητούν οι "15" στη Λισαβώνα
Στην Λισαβώνα συναντώνται σήμερα οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την διήμερη έκτακτη σύνοδο κορυφής. Ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας στην εποχή των νέων τεχνολογιών είναι οι βασικοί άξονες της συνόδου. Ανταποκριτής του BBC μεταδίδει ότι οι ηγέτες των "15" ανησυχούν για το προβάδισμα της Αμερικανικής οικονομίας. Η σύνοδος θα ασχοληθεί και με την κατάσταση στο Κοσσυφοπεδιο, ενώ ένα από τα ακανθώδη σημεία θα είναι η συνεχιζόμενη απομόνωση της Αυστρίας απο τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Κλείνει το εργοστάσιο αμιάντου στην περιοχή στάθμευσης Eλλήνων στρατιωτών της Κ - For
Ο διοικητής των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο διέταξε το κλείσιμο του εργοστασίου αμιάντου, που σύμφωνα με μετρήσεις Βελγικού εργαστηρίου έχει μολύνει την περιοχή  στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας Η μονάδα αυτή, όπως αποκάλυψε η Ελληνική Υπηρεσία του BBC, έχει μολύνει σε επικίνδυνο βαθμό το περιβάλλον στην περιοχή με αμίαντο και βαρέα μέταλλα. Στην περιοχή αυτή έχουν την βάση τους και Ελληνες στρατιώτες που υπηρετούν στην ειρηνευτική δύναμη του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Πάπας εξέφρασε βαθειά λύπη για το φαινόμενο του αντισημιτισμού
Ο Πάπας Ιωάννης Πάυλος ο 2ος πήρε μέρος σε τελετή  που έγινε στο Γιάντ Βασέμ, το Εβραϊκό μνημείο που είναι αφιερωμένο στα έξη εκατομύρια θύματα του ναζιστικού Ολοκαυτώματος, συνεχίζοντας το προσκύνημα του στους Αγίους Τόπους. Ο Ποντίφηκας διαβεβαίωσε τον Εβραϊκό λαό ότι η Καθολική Εκκλησία λυπάται βαθύτατα για το μίσος, τις διώξεις και τον αντισημητισμό που επέδειξαν μέλη της εναντίον των Εβραίων "οποτεδήποτε και οπουδήποτε".  Αλλά δεν ζήτησε συγγνώμη -όπως πολλοί Ισραηλινοί ήλπιζαν- για την "σιωπή" του Βατικανού όσον αφορά τις Ναζιστικές διώξεις εναντίον των Εβραίων, κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

50 νεκροί από πυρκαγιά σε πετρελαιοαγωγό στη Νιγηρία
Τα πυροσβεστικά συνεργεία στην Νιγηρία κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαινόταν σε κύριο πετρελαιϊκό αγωγό, που προκάλεσε τον θάνατο 50 ανθρώπων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε όταν κάποιοι προσπάθησαν να κλέψουν ποσότητες πετρελαίου από τον αγωγό, με σκοπό να προσπορισθούν οφέλη από την πώλησή του.

Πιθανή παραπομπή στην δικαιοσύνη του πρώην προέδρου της Ινδονησίας Σουχάρτο
Στην Ινδονησία ο γενικός εισαγγελέας Μαρζούκι Νταρουσμάν ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της χώρας Σουχάρτο τού επιτρέπει να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να δικαστεί για διαφθορά. Οι δικηγόροι του κυρίου Σουχάρτο είχαν υποστηρίξει ότι είναι πολύ άρρωστος για να πάρει μέρος στην προανακριτική διαδικασία. Ο γενικός εισαγγελέας είπε ότι θα εκδόσει ένταλμα προσαγωγής για τον κύριο Σουχάρτο το δυνατόν συντομότερο.

Εκλογές εξήγγειλε ο στρατιωτικός ηγέτης του Πακιστάν
Ο στρατιωτικός ηγέτης του Πακιστάν στρατηγός Παρβέζ Μουσαράφ ανακοίνωσε ότι θα διενεργηθούν τοπικές εκλογές στην χώρα τον επόμενο χρόνο, πρόσθεσε δε ότι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω. Η ανακοίνωση θεωρείται από παρατηρητές ως το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στο Πακιστάν και γίνεται δύο μόλις μέρες πριν από την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον, που αναμένεται να ζητήσει από την στρατιωτική κυβέρνηση να θέσει χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

Τεράστιο παγόβουνο αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική
Επιστήμονες του Αμερικανικού πανεπιστημίου του Ουϊσκόνσιν εντόπισαν με την βοήθεια εικόνων από δορυφόρο ένα τεράστιο παγόβουνο που αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική. Πιστεύεται ότι το παγόβουνο που έχει μήκος 300 χιλιομέτρων και πλάτος 40 χιλιομέτρων είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ. Η αποκόλληση του από παγετώνα στον κόλπο του Ρόςς δεν οφείλεται -λένε Βρετανοί ερευνητές στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.