Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ανησυχίες για την υγεία των στρατιωτών της δύναμης του Κοσσυφοπεδίου
Ανησυχίες για την υγεία των στρατιωτών της δύναμης του Κοσσυφοπεδίου

(22/03/2000, 11:00 GMT)

Ανησυχίες για σοβαρή ατμοσφαιρική μόλυνση σε περιοχές που σταθμεύουν μονάδες της ειρηνευτικής δύναμης του Κοσσυφοπεδίου από αμίαντο
Σοβαρές ανησυχίες εκφράζουν Ευρωπαϊκές χώρες για μόλυνση των στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης του Κοσσυφοπεδίου απο αμίαντο και μια σειρά βαρέων μετάλλων. Εστία της μόλυνσης πιστεύεται ότι είναι μονάδα κατασκευής σωλήνων στο Κοσσυφοπέδιο που υπέστη ζημιές στην διάρκεια του πολέμου κατά της Γιουγκοσλαβίας. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στη μεθόριο του Κοσσυφοπεδίου με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Παραδέχθηκε το ΝΑΤΟ ότι χρησιμοποιούσε απεμπλουτισμένο ουράνιο στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου
Το ΝΑΤΟ παραδέχτηκε την χρήση όπλων με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην διάρκεια του πολέμου εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Ο επικεφαλής του προγράμματος περιβαλλοντικής προστασίας στα Βαλκάνια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών παρατήρησε ότι το ΝΑΤΟ αποκρύπτει στοιχεία σχετικά με την ποσοτητα ουρανίου που χρησιμοποίησε και τις περιοχές που έπληξε με αυτού του είδους τα όπλα.

Δεν φαίνεται να κατανοεί η Τουρκία το μήνυμα του Ελσίνκι, δηλώνει αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Η Τουρκία δεν φαίνεται να κατανοεί το μήνυμα των αποφάσεων που την αφορούν οι οποίες ελήφθησαν στο Συμβούλιο Κορυφής του Ελσίνκι, δήλωσε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στενός συνεργάτης του αρμόδιου Επιτρόπου για την διεύρυνση Γκύντερ Φερχόιγκεν.

Συνεχίζεται η επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Ινδία
Στους κινδύνους των πυρηνικών όπλων αναφέρθηκε στην ομιλία του στα δύο σώματα της Βουλής στην Ινδία ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην χώρα. Ο κ. Κλίντον υπογράμμισε ότι η πυρηνική πολιτική της Ινδίας έχει επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, όμως παραδέχτηκε ότι η χώρα αυτή πρέπει να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ο Πάπας στην Βηθλέεμ
Δέηση για τον Παλαιστινιακό λαό έκανε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος που βρίσκεται στην Βηθλεέμ, την κοιτίδα του Χριστιανισμού. Ο Παλαιστινιακός λαός υπέφερε πολλά δεινά και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει, είπε ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Τον Ποντίφικα υποδέχθηκε στη Δυτική Οχθη του Ιορδάνη ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ.

Δολοφονική απόπειρα κατά του ηγέτη του Ναγκόρνο Καραμπάχ
Θύμα δολοφονικής ενέργειας έπεσε ο ηγέτης της αποσχισθείσας επαρχίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ Αρκάντι Γκουκασιάν. Αξιωματούχοι στην πρωτευουσα Στεπανακέρτ λένε ότι ο κ.Γκουρκασιάν τραυματίστηκε σοβαρά όταν κάποιοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε.

Επανεξετάζουν οι αμερικανικές αρχές το ταξιδιωτικό εμπάργκο κατά της Λιβύης
Οι Αμερικανικές αρχές έκαναν γνωστό ότι θα επανεξετάσουν την ταξιδιωτική απαγόρευση εναντίον της Λιβύης επειδη,σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η χώρα του Μουαμάρ Γκαντάφι δεν στηριζει πλέον την διεθνή τρομοκρατία. Αμερικανική αντιπροσωπεία αναμένεται να επισκεφτεί την Λιβύη την επόμενη εβδομάδα για να διαπιστώσει αν η χώρα πληρεί τις συνθήκες ασφαλείας για τους Αμερικανούς πολίτες που, ενδέχεται, στο μέλλον να  ταξιδέψουν εκεί.

Φόβοι για νέες πλημμύρες στη Μοζαμβίκη
Νέες ισχυρές βροχωπτώσεις σημειώνονται στη Μοζαμβίκη με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για καινούριες πλημμύρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την περιοχή, οι βροχοπτώσεις έχουν ως αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής, τον αποκλεισμό ορισμένων δρόμων που ήταν κρίσιμοι για τη μεταφορά φαγητού σε περίπου 500.000 πρόσφυγες.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.