Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι δολοφονίες στο Κασμίρ επισκίασαν την επίσκεψη Κλίντον στην Ινδία
Οι δολοφονίες στο Κασμίρ επισκίασαν την επίσκεψη Κλίντον στην Ινδία

(21/03/2000, 10:30 GMT)

Επισκιάσθηκε η επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Ινδία από την δολοφονία 35 ανδρών στο Κασμίρ
Η επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Ινδία - η πρώτη Αμερικανού προέδρου τα τελευταία 22 χρόνια - επισκιάσθηκε από τη μαζική δολοφονία που σημειώθηκε στην περιοχή του Κασμίρ. Οι αρχές του μέρους εκείνου του Κασμίρ που διοικείται από την Ινδία ανέφεραν ότι ένοπλοι μπήκαν σε χωριό της περιοχής, μάζεψαν τους άνδρες του χωριού και σκότωσαν 35 από αυτούς.

Ευθύνες στην διεθνή κοινότητα για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο από αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών
Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρωπινα δικαιώματα Γίρι Ντίενστμπιρ επέρριψε ευθύνες στην διεθνή κοινότητα που επέτρεψε, όπως είπε, να μετατραπεί το Κοσσυφοπέδιο σε παράδεισο του οργανωμένου εγκλήματος. Ο κ.Ντίενστμπιρ υπογράμμισε ότι η απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση βαρύνει την διεθνή κοινότητα που αποφάσισε τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας χωρίς να υπολογίσει, όπως είπε, τις συνέπειες και να σκεφθεί την επομενη ημέρα. Στο μεταξύ, η οργανωση Human Rights Watch, έκανε γνωστό ότι διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στην διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο οι δυνάμεις της Σερβίας είχαν επιδωθεί συστηματικά σε βιασμούς Αλβανίδων χρησιμοποιώντας τον βιασμό ως πολεμικό όπλο.

Λειτουργία του Πάπα στην Ιορδανία μπροστά σε πάνω από 50.000 πιστούς
Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος χωροστάτησε σήμερα σε λειτουργία μπροστά σε πάνω από 50.000 πιστούς σε στάδιο της Ιορδανίας. Η λειτουργία του Πάπα, που πραγματοποιεί επίσκεψη στους Αγίους Τόπους, ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση Χριστιανών στην Ιορδανία, όπου κυριαρχούν οι Μουσουλμάνοι.

Περισσότερους μετανάστες χρειάζεται η Ευρώπη, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη
Μελέτη των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι περισσότεροι και όχι λιγότεροι μετανάστες χρειάζονται για να γίνει η Ευρώπη
 νταγωνιστική. Η μελέτη αναφέρει ότι χωρίς τους ξένους μετανάστες και τις επιπλέον εισφορές που προσφέρουν στις εθνικές οικονομίες, οι πλουσιότερες χώρες ενδέχεται να χρειαστούν να αυξήσουν το όριο συνταξιοδότησης.

Σε μαζικό τάφο πάνω από 300 από τους νεκρούς που αυτοκτόνησαν ομαδικά στην Ουγκάντα
Οι αρχές της Ουγκάντα ανακοίνωσαν ότι τα απανθρακωμένα πτώματα πάνω από 300 μελών μιας θρησκευτικής αίρεσης που πραγματοποίησαν μαζική αυτοκτονία τάφηκαν σε μαζικό τάφο. Πάντως, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να φτάσει τους 400, σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή της Αστυνομίας.

Άκυρη η εκλογή πάνω από ένα τρίτο των υποψηφίων για την Γερουσία της Ταϊλάνδης
Στην Ταϊλάνδη ακυρώθηκε η εκλογή πάνω από το ένα τρίτο των υποψηφίων που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές για την Γερουσία λόγω εκλογικής νοθείας. Μεταξύ αυτών που παραβίασαν τη νομοθεσία συγκαταλέγονται σημαντικές προσωπικότητες της Ταϊλάνδης - ανάμεσά τους οι σύζυγοι 2 υπουργών της κυβέρνησης της χώρας.

Συνέλληφθησαν δύο άνδρες ως ύποπτοι για την κλοπή των Όσκαρ
Στο Λος Άντζελες η αστυνομία έκανε γνωστό ότι συνέλαβε δύο άνδρες που θεωρείται ότι έχουν σχέση με την κλοπή, την περασμένη εβδομάδα, των γνωστών αγαλμάτων που δίνονται στους νικητές των βραβείων Όσκαρ. Πρόκειται για υπαλλήλους της εταιρείας που μεταφέρει τα Όσκαρ κάθε χρόνο ακτοπλοϊκώς από το Σικάγο. Σημειώνεται ότι 52 από τα βραβεία βρέθηκαν, τελικώς, σε έναν σκουπιδοτενεκέ. Η τελετή της απονομής των φετινών βραβείων Όσκαρ θα γίνει την Κυριακή.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.