Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Αλβανόφωνος αντάρτης
Αλβανόφωνος αντάρτης
(16/03/2000, 1900 GMT)

Αλβανόφωνους παραστρατιωτικούς στοχεύει το ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο
Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο πραγματοποίησαν επιδρομές σε χωριά κατά μήκος των νοητών ορίων της επαρχίας με τη Νότιο Σερβία, τα οποία πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνται ως βάσεις παραστρατιωτικών ομάδων των Αλβανοφώνων.  Σε ανακοίνωση της Κ-φορ τονίζεται ότι Αμερικανοί στρατιώτες συνέλαβαν εννέα Αλβανόφωνους και προχώρησαν σε κατάσχεση όπλων και στρατιωτικών στολών. Η επιχείρηση είχε στόχο να εμποδίσει επιθέσεις των Αλβανοφώνων στην κοιλάδα του Πρέσοβο στη Νότια Σερβία, όπου σημειώνονται τον τελευταίο μήνα σποραδικές συγκρούσεις ανάμεσα στις αλβανικές παραστρατιωτικές ομάδες και τις σερβικές δυνάμεις ασφαλείας. Αλβανόφωνους εξστρεμιστές επέκρινε ως υπεύθυνους για τις συγκρούσεις αυτές και ο Γενικός  Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν.

Υπέρ της επιστροφής των Ελγινείων η πλειοψηφία των Βρετανών Βουλευτών
Υπέρ του ελληνικού αιτήματος για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ακρόπολη τάσσεται η πλειοψηφία των μελών του Βρετανικού κοινοβουλίου. Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η έγκυρη πολιτική επιθεώρηση Economist, το 66% αντιπροσωπευτικού δείγματος των Βρετανών βουλευτών δηλώνει απερίφραστα ότι θα ενέκρινε την επιστροφή των Ελγινείων στην Ελλάδα, αν καλείτο ψηφίσει σήμερα κατά συνείδηση. Ας σημειωθεί ότι από τους 183 βουλευτές όλων των κομμάτων που ερωτήθηκαν σχετικά εκείνοι που τάχθηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ του ελληνικού αιτήματος είναι οι περισσότεροι βουλευτές του κυβερνώντος εργατικού κόμματος και των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, σε ποσοστό που ξεπερνά το 85 τοις εκατό. Μόνο οι συντηρητικοί βουλευτές επιθυμούν την παραμονή των γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο.

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Ρόβερ
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Μπε Εμ Βε πώλησε την θυγατρική της τη Ρόβερ, ένα από τα τελευταία μεγάλα ονόματα της βρετανικής βιομηχανίας αυτοκινήτων. Ο γερμανικός κολοσσός συμφώνησε να μεταβιβάσει τον έλεγχο της Ρόβερ και της Έμ Τζι στη βρετανική εταιρεία Άλκεμι. Στο Λονδίνο, τα εργατικά σωματεία αντέδρασαν με οργή στην είδηση πώλησης της Ρόβερ κατηγορώντας την Μπε Εμ Βε ότι οδήγησε στην χρεωκοπία τη θυγατρική της εταιρεία, παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει πριν έξι χρόνια ότι θα ανέστρεφε την αρνητική της πορεία. Η βρετανική κυβέρνηση διεξάγει εντατικές διαπραγματεύσεις με την Άλκεμυ με αντικείμενο το μέλλον των δέκα χιλιάδων Βρετανών εργαζομένων που απασχολεί η Ρόβερ. Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να διατηρήσει το μεγαλύτερο τμήμα του προσωπικού της προβληματικής βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε θάνατο καταδικάστηκε ο δολοφόνος 100 παιδιών στο Πακιστάν
Δικαστήριο στην πόλη Λαχόρι του Πακιστάν καταδίκασε σε θάνατο τον δράστη των περισσοτέρων δολοφονιών κατά συρροή στη χώρα αυτή, έναν άνδρα κατηγορείται για τον θάνατο εκατό παιδιών. Οταν συνελήφθη, ο Τζάβεντ Ικμπαλ, παραδέχθηκε ότι στραγγάλισε τα παιδιά και ότι μετά πετούσε τα πτώματά τους σε κάδους με οξύ. Αργότερα όμως απέσυρε τη κατέθεσή του αυτή και δήλωσε ότι δεν είναι ένοχος. Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει εκατό φορές την ποινή του θανάτου.

Επανάληψη του διαλόγου Ισραήλ Συρίας
Ο υπουργός Αμύνης της Συρίας, Μουσταφά Τλας, ανακοίνωσε ότι θα επαναληφθούν σύντομα οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη χώρα του και το Ισραήλ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο στρατηγός Τλας τόνισε ότι οι προσπάθειες του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για την επανέναρξη του συρο-ισραηλινού διαλόγου θα αποδώσουν καρπούς εντός λίγων εβδομάδων. Ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών διεκόπη τον περασμένο Ιανουάριο, όταν το Ισραήλ αρνήθηκε να επιστρέψει τα υψώματα του Γκολάν στη Συρία.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.