Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τεθωρακισμένα της K- For στην Μιτροβίτσα του Κοσσυφοπεδίου
Τεθωρακισμένα της K- For στην Μιτροβίτσα του Κοσσυφοπεδίου
(15/03/2000, 1430 GMT)

Βίαια επεισόδια στο Κοσσυφοπέδιο
Στο Κοσσυφοπέδιο Γάλλοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης συγκρούστηκαν με Σέρβους κατοίκους στην πόλη Μιτροβίτσα. Τα βίαια επεισόδια άρχισαν καθώς πλήθος περίπου 300  Σέρβων προσπάθησε να διασπάσει την ζώνη ασφαλείας που είχαν στήσει Γάλλοι στρατιώτες της Κέϊ-Φόρ, γύρω από Αλβανική γειτονιά που βρίσκεται μέσα στο Σερβικό τμήμα της πόλης. Οι στρατιώτες αντέδρασαν με ρίψη δακρυγόνων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν μερικοί τραυματίες. Ο ανταποκριτής του BΒC λέει ότι με την εγκαθίδρυση ζωνών ασφαλείας η διεθνής ειρηνευτική δύναμη προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της πόλης, αλλά οι Σέρβοι κάτοικοι φοβούνται ότι έτσι θα αυξηθεί η ένταση και θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την πόλη.

Επίσκεψη Γλαύκου Κληρίδη στο Παρίσι
Η Γαλλική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες γιά μία δίκαιη λύση στο Κυπριακό.Αυτό υπογράμμισε αξιωματούχος των γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών στο Παρίσι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης. Ο κύριος Κληρίδης που συναντάται σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ, είπε σήμερα το πρωί, μιλώντας σε επιτροπή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ότι η Κύπρος φιλοδοξεί αμέσως μετά την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι σε θέση να συμμετάσχει στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση.

Κινεζική προειδοποίηση για τις εκλογές στην Ταϊβάν
Ο Κινέζος πρωθυπουργός Ζού Ρονζί κάλεσε τον λαό της Ταϊβάν να μην ψηφίσει υπέρ της ανεξαρτησίας στις εκλογές που γίνονται στο νησί αυτή την εβδομάδα. Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στο Πεκίνο, ο κύριος Ρονζί είπε ότι είναι θέμα ζωτικής σημασίας να μην πάρουν οι Ταϊβανέζοι μια απόφαση για την οποία θα μετανιώσουν, γιατί -όπως είπε-, το αποτέλεσμα των εκλογών  θα καθορίσει την μελλοντική πορεία των σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν.

Κατάληψη Τσετσενικού προπυργίου από Ρωσικές δυνάμεις
Οι Ρωσικές δυνάμεις στην Τσετσενία κατέλαβαν - σύμφωνα με πληροφορίες το χωριό Κομσομόλσκογιε, στο φαράγγι Αργκούν, που αποτελούσε προπύργιο των Τσετσένων ανταρτών, μετά από ένα δεκαήμερο σκληρών συγκρούσεων και βαρειών απωλειών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ - Τάςς Ρωσικές μονάδες κατέλαβαν το χωριό την Τρίτη και ερευνούν κατεστραμένα σπίτια στην περιοχή, αναζητώντας Τσετσένους μαχητές και τον στρατιωτικό τους ηγέτη.

Πτώση των μετοχών εταιρειών βιοτεχνολογίας
Οι μετοχές του κλάδου της βιοτεχνολογίας σημείωσαν κάθετη πτώση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά την κοινή δήλωση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον και του Βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ ότι πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους τους επιστήμονες η έρευνα στον τομέα της γενετικής. Η πρωτοβουλία των δύο ηγετών ήταν αποτέλεσμα των ανησυχιών ότι οι εταιρείες βιοτεχνολογίας θα προσπαθήσουν να περιορίσουν την πρόσβαση άλλων επιστημόνων στα ευρήματά τους.

Εκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την φτώχεια
Η Παγκόσμια Τράπεζα εξέδοσε μεγάλη έρευνα με βάση τις εμπειρίες 60 χιλιάδων από τους φτωχότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η Τράπεζα λέει ότι οι μαρτυρίες που συγκέντρωσε σε 60 χώρες για την έκθεση που τιτλοφορείται "Φωνές των φτωχών" , βοηθά ήδη στην ανάπτυξη νέων τρόπων αντιμετώπισης της φτώχειας.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.