Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο επίτροπος Φερχόιγκεν στην Τουρκία
Ο επίτροπος Φερχόιγκεν στην Τουρκία
(14/03/2000, 0730 GMT)

Δηλώσεις Φερχόιγκεν μετά την επίσκεψη του στην Τουρκία
Στην ανάγκη, όπως είπε, να γίνει η Τουρκία αξιόπιστος εταίρος τόσο στην εξωτερική  όσο και στην αμυντική πολιτική της Κοινότητας, αναφέρθηκε ο επίτροπος αρμόδιος για την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γκυντερ Φερχόιγκεν σε ανακοίνωσή του σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία. Ο κύριος Φερχόιγκεν εξεφρασε ακόμη την ικανοποίηση του για την πορεία της τουρκικής οικονομίας.

Διαξιφισμοί για το θέμα των όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες
Στις ΗΠΑ νέες διαστάσεις έλαβε το θέμα της επιβολής αυστηρότερων ελέγχων στα όπλα. Ο πρόεδρος Κλίντον κατηγόρησε το λόμπι που υποστηρίζει την οπλοφορία ότι προσπαθεί να αμαυρώσει το όνομά του. Νωρίτερα ο σύλλογος που εκπροσωπεί τους οπαδους της οπλοφορίας είχε πει ότι  ο κ Κλίντον ανέχεται τη βία γιατί εξυπηρετεί τους πολιτικούς του σκοπούς.

Θέμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αναμένεται να τεθεί στο Παρίσι
Το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Κύπρο αναμένεται να εγερθεί -μεταξύ άλλων- κατά τις επαφές του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με την γαλλική πολιτική ηγεσία στο Παρίσι.  Η κυπριακή κυβέρνηση βεβαιώνει ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και ο πρόεδρος Κληρίδης φέρεται έτοιμος να απαντήσει σε όποια ερωτήματα εγερθούν. Το θέμα ετέθη αρχικά από ομάδα του γαλλικού κοινοβουλίου που ετοιμάζει σχετική έκθεση.

Τέλος στη διαμάχη ΗΠΑ-ΕΕ για τον επικεφαλή του ΔΝΤ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ενωση έδωσαν τέλος στη διαμάχη τους για το ποιός θα είναι ο νέος επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον  είπε ότι θα υποστηρίξει τον  υποψήφιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τον γερμανό τραπεζίτη Χορστ Κόιλερ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν απορρίψει τον προηγούμενο ευρωπαίο υποψήφιο, γιατί όπως είπαν δεν είχε αρκετή εμπειρία.

Δηλώσεις Κόεν με στοχό τον καθησυχασμό του Πεκίνου
Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Γουίλιαμ Κόεν κατά την δεύερη ημέρα της επίσκεψήςτου στο Βιετνάμ είπε ότι η αμερικανική παρουσία στην Ασία συνέβαλε στην ευημερία και την σταθερότητα της περιοχής και απηύθυνε έκκληση στην Κίνα να συνεργασθεί και να αποφύγει τις αντιπαραθέσεις. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC στην περιοχή, οι δηλώσεις του κ. Κόεν είχαν σκοπό να καθησυχάσουν την Κίνα για την αναθέρμανση των σχέσεων της Ουάσινγκτον με το Ανόι.

Παρατείνει τις κυρώσεις κατά του Ιράν ο Κλίντον
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον παρέτεινε την απαγόρευση της σύναψης συμβολαίων για το πετρέλαιο μεταξύ αμερικανικών εταιρειών και του Ιράν. Είπε ότι η Τεχεράνη συνεχίζει να υποστηρίζει την διεθνή τρομοκρατία και να υποβαθμίζει την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Πάντως ανταποκριτής του ΒΒC  μεταδίδει ότι αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ιδιωτικά ότι ο Λευκός Οίκος  μπορεί να άρει άλλες εμπορικές κυρώσεις σε ένδειξη καλής θέλησης προς τον Ιρανό μεταρρυθμιστή πρόεδρο Μαχάμαντ Χαταμί.

Εκτακτες συνομιλίες στη Μοζαμβίκη
Ηγέτες κρατών της Νοτίου Αφρικής έχουν σήμερα έκτακτες συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης Μαπούτο για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες. Πολλά γειτονικά κράτη δέχθηκαν επικρίσεις γιατί καθυστέρησαν να συμβάλλουν στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.