Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τα ΗΕ στέλνουν βοήθεια στη Μαγαδασκάρη απο τη Μοζαμβίκη
Τα ΗΕ στέλνουν βοήθεια στη Μαγαδασκάρη απο τη Μοζαμβίκη
(10/03/2000, 0730 GMT)

Μετά τη Μοζαμβίκη πλημμύρες και στη Μαγαδασκάρη - Εκατοντάδες χιλιάδες οι άστεγοι
Την έντονη ανησυχία του για τις επιπτώσεις των πλημμυρών στη Μαγαδασκάρη εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν. Η Μαγαδασκάρη επλήγη από τον ίδιο τυφώνα που προκάλεσε τις πλημμύρες στη Μοζαμβίκη, αφήνοντας άστεγους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Εκθεση του ΟΗΕ επισημαίνει ότι στη Μαγαδασκάρη οι πλημμύρες επηρέασαν άμεσα περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους. Οι πλημμυροπαθείς, όπως και στη Μοζαμβίκη υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι σε περιοχές όπου δεν έχουν ακόμα φθάσει τα συνεργεία διάσωσης. Οι ζημιές στα σπίται και των οδικό δίκτυο της μεγάλης αυτής νήσου είναι τεράστιες και ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φρεντ Εκχαρντ, υπογράμμισε και τον σοβαρό κίνδυνο ασθενειών.

Moody's: Πέρασε ανεπιστρεπτί η χρυσή εποχή του Ελληνικού χρηματιστηρίου
Πέρασε ανεπιστρεπτί η χρυσή εποχή του Ελληνικού χρηματιστηρίου λέει η Αμερικανική εταιρεία οικονομικών αξιολογήσεων Moody's. Σε συνεντευξη της στην Ελληνική υπηρεσία του ΒΒΣ αναλύτρια της Moody's υποστήριξε επίσης οτι η Ελληνική οικονομία είναι λιγότερο ανταγωνιστική και αποτελεσματική σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες μέλη της ΟΝΕ και το γεγονός αυτό μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα μετά την ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση.

Συνεχίζεται η κατασκοπολογία στο ΝΑΤΟ
Οι πληροφορίες του ΒΒC ότι κατά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου στους κόλπους του ΝΑΤΟ δρούσε κατάσκοπος υπέρ των Σέρβων εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα στη Συμμαχία. Πάντως το αμερικανικό πεντάγωνο δήλωνε άγνοια χθες για τυχόν παραβίαση των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΝΑΤΟ και για ενδεχόμενη παράδοση στους Σέρβους των σχεδίων αεροπορικών επιδρομών. Ο Γενικός Γραματέας του NATO Τζόρτζ Ρόμπερτσον αρνήθηκε ότι μπορεί να διοχετεύθηκαν πέρυσι στο Βελιγράδι τα άκρως απόρρητα σχέδια της συμμαχίας για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας

Η Διεθνής Αμνηστία επικρίνει τη Τουρκία
Εντονες επικρίσεις κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε η οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Διεθνής Αμνηστία για την συστηματική όπως την αποκαλεί παραβίαση των ελευθεριών των Κούρδων πολιτικών. Σε ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας τονίζεται ότι η τουρκική αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιδρομές στα γραφεία των κουρδικών κομμάτων, συλλαμβάνοντας, βασανίζοντας και σκοτώνοντας ακόμα τα μέλη τους.

Δεκάδες νεκροί συγκρούσεων στην Ινδονησία
Πληροφορίες από την Ινδονησία αναφέρουν ότι τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στα νησιά Μολούκας. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ινδονησίας μετέδωσε ότι οι συγκρούσεις διήρκησαν δύο ημέρες την Τετάρτη και την Πέμπτη έπειτα από αρκετές εβδομάδες σχετικής ηρεμίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από χίλιοι επτακόσιοι άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν χάσει μέχρι στιγμή τη ζωή τους τον τελευταίο χρόνο λόγω της διαμάχης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Ινδονησία, ενώ οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τονίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος.

Δημιουργία τραπεζικού κολοσσού από τις τράπεζες Ντόϊτσε και Ντρέσντνερ
Δύο μεγάλες Γερμανικές τράπεζες ανακοίνωσαν την συγχώνευσή τους, με την οποία δημιουργείται ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς ομίλους παγκοσμίως, με αξία πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Η Ντόϊτσε και η Ντρέσντνερ Μπάνκ λένε ότι ο υπό δημιουργία κολοσσός θα εστιάσει τις δραστηριότητές του σε παροχή ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών σε εταιρείες, ενώ παράλληλα θα κλείσουν εκατοντάδες υποκαστήματά των δύο τραπεζών με αποτέλεσμα την απώλεια 16 χιλιάδων θέσεων εργασίας.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.