Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Κατάσκοπο μέσα στο ΝΑΤΟ εντοπίζει εκπομπή του BBC
Κατάσκοπο μέσα στο ΝΑΤΟ εντοπίζει εκπομπή του BBC
(09/03/2000, 1400 GMT)

Κατασκοπεία υπέρ των Σέρβων στο ΝΑΤΟ
To NATO παραδέχθηκε ότι περίπου 600 άτομα είχαν πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών του που περιείχε άκρως απόρρητα σχέδια βομβαρδισμών στην αρχή της αεροπορικής του εκστρατείας εναντίον της Γιουγκοσλαβίας τον περασμένο χρόνο, με ενδεχόμενο να διακινδυνεύσουν οι πιλότοι και οι αποστολές τους. Τα κομπιούτερ του ΝΑΤΟ είχαν πληροφορίες για τον χρόνο και τον τόπο των αεροπορικών επιθέσεων του. Πάντως ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Τζέϊμι Σέϊ αρνήθηκε την βασιμότητα των πληροφοριών.

Αίτηση για ένταξη στην ΟΝΕ υπέβαλλε η Ελλάδα
Η Ελλάδα υπέβαλλε επισήμως αίτησή για συμεττοχή στο Ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου είπε ότι η είσοδος της χώρας στην ζώνη του Ευρώ θα την βοηθήσει να εξασφαλίσει ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλό πληθωρισμό και ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της. Η Ελλάδα δεν ήταν στο πρώτο κύμα των 11 Ευρωπαϊκών εταίρων της που συμμετείχαν στην ΟΝΈ, λόγω μή εκπλήρωσης των κριτηρίων σύγκλισης, αλλά όπως λέει ανταποκριτής του BBC, η εντυπωσιακή στο μεταξύ ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας οδήγησε στην σημερινή αίτηση για συμμετοχή στην ΟΝΕ.

Επίσκεψη του ΓενικούΓραμματέα του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα
Στην Τουρκία βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζόρτζ Ρόμπερτσον για να συζητήσει με την Τουρκική ηγεσία τα νέα σχέδια για την Ευρωπαϊκή ασφάλεια. Ο ανταποκριτής του ΒBC στην Άγκυρα λέει ότι η Τουρκία αντιτίθεται στην δημιουργία Ευρωπαϊκής αμυντικής ταυτότητας ξεχωριστής από το ΝΑΤΟ, φοβούμενη ότι έτσι θα αποκλεισθεί από την διαδικασία λήψης αποφάσεων για την Άμυνα.

Τριμερής συνάντηση Μπάρακ - Αραφάτ - Μουμπάρακ για την Μέση Ανατολή
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ συναντώνται με τον τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ σε θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, σε μια νέα προσπάθεια τους για επίτευξη διαρκούς ειρήνης στην Μέση Ανατολή. Σκοπός των συναντήσεων τους είναι να καταλήξουν σε τελική ειρηνευτική συμφωνία μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Δημιουργία τραπεζικού κολοσσού από τις τράπεζες Ντόϊτσε και Ντρέσντνερ
Δύο μεγάλες Γερμανικές τράπεζες ανακοίνωσαν την συγχώνευσή τους, με την οποία δημιουργείται ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς ομίλους παγκοσμίως, με αξία πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Η Ντόϊτσε και η Ντρέσντνερ Μπάνκ λένε ότι ο υπό δημιουργία κολοσσός θα εστιάσει τις δραστηριότητές του σε παροχή ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών σε εταιρείες, ενώ παράλληλα θα κλείσουν εκατοντάδες υποκαστήματά των δύο τραπεζών με αποτέλεσμα την απώλεια 16 χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Συνεχίζεται η ανθρωπιστική τραγωδία στην Μαζαμβίκη
Τα συνεργεία ανθρωπιστικής βοήθειας στην Μοζαμβίκη συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την στέγαση δεκάδων χιλιάδων εκτοπισμένων κατοίκων από τις πρόσφατες πλημμύρες. Διακόσιες πενήντα χιλιάδες κατοίκοι της χώρας ζούν σε προσωρινούς καταυλισμούς, ενώ αναμένονται περισσότερες βροχοπτώσεις. Πολλοί από αυτούς κοιμούνται στο ύπαιθρο ή κάτω από δέντρα, ενώ οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προσπαθούν με φύλλα πλαστικού να στήσουν παραπήγματα για την στέγασή τους.
.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.