Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Barak (right) and Levy  in the Knesset before meeting Arafat
Barak (right) and Levy in the Knesset before meeting Arafat
(08/03/2000, 1700 GMT)

Νέος γύρος συνομιλιών ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους
Οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας. Ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή, Ντένις Ρος, ανακοίνωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ και ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ πρόκειται να επαναλάβουν τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στην Ουάσινγκτον στο τέλος του μήνα. Ανακοίνωση της επαναπροσέγγισης έγινε νωρίτερα από τον Εχουντ Μπάρακ, ο οποίος συναντάται με τον Γιασέρ Αραφάτ.

Κρίσιμες στιγμές για τους ηττημένους στις προκριμματικές εκλογές των ΗΠΑ
Οι ηττημένοι των προκριμματικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι διεκδικούσαν το χρίσμα του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, προσπαθούν πλέον να προγραμματίσουν το πολιτικό τους μέλλον. Ο Τζον Μακ Κέιν, αντίπαλος του Τζορτζ Μπους στο κόμμα των ρεπουμπλικανών, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει χθες τις απαραίτητες ψήφους που χρειαζόταν. Σκέφτεται λοιπόν εάν πρέπει ή όχι να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία. Στο δημοκρατικό κόμμα από την άλλη μεριά, ο Μπιλ Μπράντλεϊ υπέστη μεγάλη ήττα από τον Αλ Γκορ και αναμένεται να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα.

Τη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου επιθυμούν η Σαουδική Αραβία και το Ιράν
Δύο από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη σταθεροποίησης των τιμών πετρελαίου, οι οποίες τριπλασιάστηκαν μέσα στον περασμένο χρόνο. Σε κοινό ανακοινωθέν, επισημαίνεται ότι η αύξηση στις τιμές του πετρελαίου δεν συμφέρει μακροπρόθεσμα ούτε τους παραγωγούς, ούτε τους καταναλωτές.

Απαγόρευση βρετανικού πυρηνικού καυσίμου στη Γερμανία
Οι αρχές στη Γερμανία απαγόρευσαν όλες τις εισαγωγές ενός πυρηνικού καυσίμου από τη Μεγάλη Βρετανία, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προέκυψαν αρχικώς στην Ιαπωνία. Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η απαγόρευση του καυσίμου ΜΟΧ θα διαρκέσει μέχρι να ικανοποιηθούν από τις προδιαγραφές ασφαλείας που τίθενται στο πυρηνικό εργοστάσιο Σέλαφιλντ στη βόρεια Αγγλία.

Μηνύματα για ισότητα κατά τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Μέλη οργανώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών απευθύνουν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μηνύματα για οικονομική και πολιτική ισότητα. Τα Ηνωμένα Εθνη αναφέρουν ότι στη νοτιοανατολική Ασία ειδικότερα, οι γυναίκες υφίστανται σκληρές συνθήκες στέρησης, λόγω της οικονομικής κρίσης. Εδώ στο Λονδίνο, οι ιερόδουλες ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να απεργήσουν, διαμαρτυρόμενες για τις αποφάσεις εκδίωξής τους από την περιοχή Σόχο.

Στη Βοσνία βρίσκεται η Μαντλίν Ολμπράιτ
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ παρευρίσκεται σε εκδήλωση στη Βοσνία, προκειμένου να συμμετάσχει στην υλοποίηση ενός σχεδίου της ειρηνευτικής συμφωνίας του Ντέιτον. Η εκδήλωση πρόκειται να εγκαινιάσει μία ουδέτερη, αφοπλισμένη ζώνη με τη δική της πολυεθνική, τοπική κυβέρνηση.

Εκκλήσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση από τον πρόεδρο της Αυστρίας
Ο πρόεδρος της Αυστρίας, Τόμας Κλέστελ, απηύθυνε εκκλήσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση να δώσει πρώτα μία ευκαιρία στη χώρα πριν εκδώσει απόφαση για τη νέα της κυβέρνηση. Ο κ. Κλέστελ είπε ότι η Αυστρία έγινε αντικείμενο αδικαιολόγητης κριτικής. Η Αυστρία σημειωτέον έχει αποκλεισθεί από τις διμερείς επαφές με τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, τον περασμένο μήνα, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το ακροδεξιό κόμμα Ελευθερίας.

Καιρικά φαινόμενα εμποδίζουν το έργο των σωστικών συνεργείων στη Μοζαμβίκη
Νέες βροχοπτώσεις στη Μοζαμβίκη δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων στις πληγείσες περιοχές. Η παροχή τροφίμων και φαρμάκων γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν και νέες βροχοπτώσεις αύριο. Προς το παρόν πάντως ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο πρόκειται να φύγει από τη Μοζαμβίκη και να μεταφερθεί στη Μαδαγασκάρη προκειμένου να συμμετάσχει στην ανθρωπιστική αποστολή εκεί.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.