Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Barak (right) and Levy  in the Knesset before meeting Arafat
Barak (right) and Levy in the Knesset before meeting Arafat
(08/03/2000, 1400 GMT)

Νέος γύρος συνομιλιών ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ θεωρεί ότι μπορεί σύντομα να επιτευχθεί συμφωνία με τους Παλαιστινίους. Ο νέος γύρος των συνομιλιών πρόκειται να θέσει ένα νέο χρονοδιάγραμμα για την ειρηνευτική συμφωνία και την παραχώρηση εδαφών από τους Ισραηλινούς. Ο Εχούντ Μπάρακ και ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ πρόκειται να συναντηθούν για δεύτερη φορά σε δύο ημέρες. Ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή, Ντένις Ρος, δήλωσε πριν από λίγο ότι οι συνομιλίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Ουάσινγκτον στο τέλος του μήνα.

Κρίσιμες στιγμές για τους ηττημένους των προκριμματικών εκλογών στις ΗΠΑ
Οι ηττημένοι των προκριμματικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι διεκδικούσαν το χρίσμα του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, προσπαθούν πλέον να προγραμματίσουν το πολιτικό τους μέλλον. Ο Τζον Μακ Κέιν, αντίπαλος του Τζορτζ Μπους στο κόμμα των ρεπουμπλικανών, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει χθες τις απαραίτητες ψήφους που χρειαζόταν. Ο ίδιος σκέφτεται λοιπόν εάν πρέπει ή όχι να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία. Στο δημοκρατικό κόμμα από την άλλη μεριά, ο Μπιλ Μπράντλεϊ υπέστη μεγάλη ήττα από τον Αλ Γκορ. Ο ανταποκριτής του BBC αναφέρει ότι ο Μπιλ Μπράντλεϊ αναμένεται να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα.

Τη σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου επιθυμούν δύο μεγάλες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες
Δύο από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη σταθεροποίησης των τιμών πετρελαίου, οι οποίες τριπλασιάστηκαν μέσα στον περασμένο χρόνο. Σε κοινό ανακοινωθέν, που δημοσιοποιήθηκε μετά τη συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου του Ιράν και Σαουδικής Αραβίας, επισημαίνεται ότι η αύξηση στις τιμές του πετρελαίου δεν συμφέρει μακροπρόθεσμα ούτε τους παραγωγούς, ούτε τους καταναλωτές.

Τα καιρικά φαινόμενα δυσχεραίνουν το έργο των συνεργείων διάσωσης στη Μοζαμβίκη
Νέες βροχοπτώσεις στη Μοζαμβίκη δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων στις πληγείσες περιοχές. Η παροχή τροφίμων και φαρμάκων γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν και νέες βροχοπτώσεις αύριο. Προς το παρόν πάντως ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο πρόκειται να φύγει από τη Μοζαμβίκη και να μεταφερθεί στη Μαδαγασκάρη προκειμένου να συμμετάσχει στην ανθρωπιστική αποστολή εκεί. Στη Μαδαγασκάρη σκοτώθηκαν περίπου εξήντα άτομα, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι μετά τους καταστροφικούς κυκλώνες την περαμένη εβδομάδα.

Εκκλήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ενωση από τον πρόεδρο της Αυστρίας
Ο πρόεδρος της Αυστρίας, Τόμας Κλέστελ, απηύθυνε εκκλήσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση να δώσει πρώτα μία ευκαιρία στη χώρα πριν εκδώσει απόφαση για τη νέα της κυβέρνηση. Ο κ. Κλέστελ είπε ότι η Αυστρία έγινε αντικείμενο αδικαιολόγητης κριτικής. Η Αυστρία σημειωτέον έχει αποκλεισθεί από τις διμερείς επαφές με τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, τον περασμένο μήνα, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το ακροδεξιό κόμμα Ελευθερίας.

Συνάντηση Γλαύκου Κληρίδη - Αλφρεντ Μόουζες
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη είχε το πρωί ο Αμερικανός προεδικός απεσταλμένος Αλφρεντ Μόουζες. Μετά τη συνάντηση ο κ. Μόουζες αρκέστηκε να δηλώσει ότι συζήτησαν ορισμένα από τα θέματα που άπτονται του κυπριακού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την άλλη, Μιχάλης Παπαπέτρου, δήλωσε ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης σημείωσε πως τόσο η κυπριακή κυβέρνηση, όσο και η αμερικανική συμφωνούν στο ότι θα πρέπει να υπάρξουν πιο εντατικές διαβουλεύσεις στον επόμενο τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.