Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στις προκριματικές εκλογές των ΗΠΑ
Ξεκαθαρίζει το τοπίο στις προκριματικές εκλογές των ΗΠΑ
(08/03/2000, 1100 GMT)

Νικησαν τα φαβορί στις προκριματικές εκλογές των ΗΠΑ
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκαθαρίζει το τοπίο ως προς το ποιοι θα είναι οι δύο αντίπαλοι στην αναμέτρηση του Φθινοπώρου για την προεδρία. Στις προκριματικές εκλογές, χθες, σε δεκαέξι πολιτείες ο αντιπρόεδρος Αλ Γκορ σημείωσε συντριπτική νίκη επί του αντιπάλου του Μπιλ Μπράντλευ στην κούρσα για την εξασφάλιση του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος. Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, ο κυβερνήτης του Τέξας Τζορτζ Μπους, επεκράτησε του μεγάλου αντιπάλου του, γερουσιαστή Τζον Μακ Κέην εξασφαλίζοντας μεγάλη πλειοψηφία στις πολιτείες κλειδιά της Νέας Υόρκης της Καλιφόρνιας και του Οχάιο.
 

Εκρηκτική η κατάσταση στη Μιτροβίτσα
Ο επικεφαλής της διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο, Μπερνάρ Κουσνέρ χαρακτήρισε τις χθεσινές συγκρούσεις μεταξύ Σέρβων και Αλβανοφώνων στη Μιτροβίτσα νίκη για τους εξτρεμιστές και των δύο πλευρών. Ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ , στρατηγός Γουέσλει Κλάρκ , συναντήθηκε με τους ηγέτες των Σέρβων και των Αλβανών και τους ζήτησε να καταβάλουν προσπάθειες γιά την αποκατάστασης της ηρεμίας και της τάξης . Τουλάχιστον 40 άτομα , συμπεριλαμβανομένων και 16 Γάλλων στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης τραυματίσθηκαν στις συγκρούσεις.

Ανησυχίες από τη νέα αύξηση της τιμής του πετρελαίου
Συνεχίσθηκε η αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου . Στη Νέα Υόρκη η τιμή του μαύρου χρυσού ξεπέρασε χθες τα 34 δολάρια το βαρέλι - που είναι η υψηλότερη της τελευταίας δεκαετίας. Στο Λονδίνο η τιμή του Μπρέντ έκλεισε σχεδόν στα 32 δολάρια το βαρέλι . Μέσα σε ένα χρόνο η τιμή του πετρελαίου έχει τριπλασιασθεί, ενώ οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ  συνεχίζουν να έχουν αυστηρούς περιορισμούς όσον αφορά την παραγωγή .

Ένα εκατομμύριο οι πλημμυροπαθείς σε Μοζαμβίκη και Μαγαδασκάρη
Στη Μοζαμβίκη οι βροχοπτώσεις εμποδίζουν το έργο των οργανώσεων αρωγής που προσπαθούν να διανείμουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς. Στις νότιες περιοχές της χώρας ανεστάλησαν οι πτήσεις ελικοπτέρων γεγονός που υποβαθμίζει δραστικά την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων διάσωσης. Υπολογίζεται ότι περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι παραμένουν άστεγοι και οι αποστολές τροφίμων και φαρμάκων θα πρέπει να συνεχιστούν για τους επόμενους έξι μήνες. Ο γγ. του ΟΗΕ  Κόφι Ανάν απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για περισσότερη βοήθεια. Στη Μαδαγασκάρη η κυβέρνηση έκανε έκκληση στη διεθνή κοινότητα γιά την παροχή βοήθειας σε 500 χιλιάδες και πλέον πλημμυροπαθείς . Δύο κυκλώνες έχουν πλήξει τις δύο τελευταίες εβδομάδες της Μαδαγασκάρη που απέχει 800 χιλιόμετρα από τη Μοζαμβίκη .

Δύο νεκροί από σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Τόκιο
Επιβατική αμαξοστοιχεία εκτροχιάσθηκε στο Τόκυο κατά τη διάρκεια της πρωινής αιχμής Δύο άνθρωποι  σκοτώθηκαν και περισσότερα από 30 άλλοι τραυματίσθηκαν . Το δυστύχημα έγινε όταν το πίσω μέρος του τρένου εκτροχίασθηκε τη στιγμή που από την αντίθετη πλευρά ερχόταν μία άλλη αμαξοστοιχεία .

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας
Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα και γιά πρώτη φορά στους εορτασμούς συμμετέχει και το κίνημα Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν . Χθες στη γαλλική εθνοσυνέλευση έγινε συζήτηση γιά  νομοσχέδιο που προβλέπει τη διασφάλιση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στο χώρο της εργασίας .

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.