Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τέσσερις Γάλλοι στρατιώτες τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων
Τέσσερις Γάλλοι στρατιώτες τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων
(07/03/2000, 1600 GMT)

Νέες συμπλοκές ανάμεσα σε Σέρβους και Αλβανούς στη Μιτροβίτσα
Νέα επεισόδια βίας έχουν ξεσπάσει στη διχασμένη πόλη Μιτροβίτσα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Στελέχη της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ αναφέρουν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί και έπεσαν χειροβομβίδες στην περιοχή της πόλης όπου κατοικούν οι Σέρβοι, αλλά στην οποία ζουν και αρκετοί Αλβανοί. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματισθεί αρκετοί πολίτες, αλλά και Γάλλοι στρατιώτες της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης. Εν τω μεταξύ, η Υπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες επιβεβαίωσε ότι αυξάνεται ο αριθμός των Αλβανών που εγκαταλείπουν τη Σερβία για να βρουν καταφύγιο στο Κοσσυφοπέδιο, λόγω της έντασης που επικρατεί στην περιοχή.

Συνεχίζονται οι πολυεθνικές επιχειρήσεις διάσωσης στη Μοζαμβίκη
Τα πρώτα στρατεύματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατέφθασαν στη Μοζαμβίκη, προκειμένου να συμμετάσχουν στις πολυεθνικές επιχειρήσεις διάσωσης και βοήθειας των πληγέντων, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα. Η αμερικανική αποστολή θα αναλάβει να προσφέρει τρόφιμα και φάρμακα στα χιλιάδες άτομα που έχουν μείνει άστεγα. Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι στις επιχειρήσεις διάσωσης πρόκειται να συμμετάσχουν περίπου πενήντα ελικόπτερα και περισσότερα από εκατό πλοιάρια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι τα ποσοστά ελονοσίας έχουν αυξηθεί σημαντικά μετά τις πλημμύρες. Ο εκπρόσωπος του οργανισμού στη Μοζαμβίκη είπε στο BBC ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι εξάπλωσης της χολέρας.

Κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες
Οι ψηφοφόροι δέκα έξι αμερικανικών πολιτειών προσέρχονται στις κάλπες, σε μία εκλογική διαδικασία που θα μπορούσε να καθορίσει τους υποψηφίους του ρεπουμπλικανικού και του δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο. Η σημερινή εκλογική διαδικασία θεωρείται μείζον γεγονός, καθώς συμπεριλαμβάνει σημαντικές πολιτείες όπως τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια. Οσον αφορά το ρεπουμπλικανικό κόμμα, η σημερινή ημέρα είναι αποφασιστική για τον Γερουσιαστή της Αριζόνας, Τζον Μακ Κέιν, αντίπαλος του οποίου είναι ο κυβερνήτης του Τέξας, Τζορτζ Μπους. Από την άλλη μεριά, στο δημοκρατικό κόμμα αναμένεται μία εύκολη νίκη του Αλ Γκορ έναντι του πρώην γερουσιαστή Μπιλ Μπράντλι.

Νέο κύμα Τσετσένων προσφύγων καταφεύγει στην Ιγκουσετία
Η Υπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες αναφέρει ότι νέο κύμα Τσετσένων προσφύγων εγκαταλείπει τις νότιες ορεινές περιοχές, όπου πραγματοποιούνται σκληρές μάχες. Σύμφωνα με την υπάτη αρμοστεία περίπου χίλια τετρακόσια άτομα κατέφυγαν στη γειτονική δημοκρατία της Ιγκουσετίας μέσα στην τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οργάνωσης υπάρχουν καταγγελίες για βιαιοπραγίες που διαπράττονται από τις ρωσικές δυνάμεις εναντίον των προσφύγων που επιχειρούν να επιστρέψουν από την Ιγκουσετία στην Τσετσενία. Παράλληλα όμως εκφράζονται καταγγελίες και για βίαια επεισόδια ανάμεσα σε πολίτες και σε ομάδες ανταρτών.

Εκκλήσεις για βοήθεια από τη Μαδαγασκάρη
Η κυβέρνηση της Μαδαγασκάρης απευθύνει εκκλήσεις στη διεθνή κοινότητα για την παροχή βοηθείας στους χιλιάδες πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα. Τα Ηνωμένα Εθνη αναφέρουν ότι οι δύο κυκλώνες που έπληξαν τη Μαδαγασκάρη τον περασμένο δεκαπενθήμερο άφησαν άστεγους δέκα χιλιάδες ανθρώπους και επέφεραν σοβαρά προβλήματα σε περίπου εξακόσιες χιλιάδες άτομα. Η κυβέρνηση της Μαδαγασκάρης αναφέρει ότι περίπου ενενήντα άτομα σκοτώθηκαν. Η Μαδαγασκάρη βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, μόλις οκτακόσια χιλιόμετρα ανατολικά της Μοζαμβίκης.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.