Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η σερβική αστυνομία περιπολεί στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο
Η σερβική αστυνομία περιπολεί στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο
(07/03/2000, 0800 GMT)
 

Εντείνει τις περιπολίες της η ειρηνευτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο
Η  διεθνής ειρηνευτική δύναμη  στο Κοσσυφοπέδιο ενέτεινε τις περιπολίες στα σύνορα με τη Σερβία μετά τις συγκρούσεις μεταξύ των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας και των εξτρεμιστών Αλβανών . Ο διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης, στρατηγός Κλάους Ράινχαρντ, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την ανάπτυξη της δύναμης για την αντιμετώπιση μιας τυχοδιωκτικής πολιτικής, όπως είπε χαρακτηριστικά, που υποστηρίζει τους εξτρεμιστές Αλβανούς .Εκατοντάδες αλβανοί χωρικοί στα σύνορα έχουν εγκαταλείψει τη Σερβία και καταφύγει στο Κοσσυφοπέδι . Οπως μεταδίδει ανταποκριτής του BBC, η περιοχή είναι εγκαταλελειμένη, ακούγουνται μόνο πυροβολισμοί και κυκλοφορούν μόνο ένοπλοι άνδρες.

Με επιφύλαξη αντιδρά η Συρία στην Ισραηλινή αποχώρηση από το Νότιο Λίβανο
Η Συρία αντέδρασε με επιφύλαξη στην απόφαση του Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του από το Νότιο Λίβανο μέχρι τον Ιούλιο, χωρίς προηγούμενως να υπάρξει μία ευρύτερη ειρηνευτική συμφωνία . Στη Δαμασκό η κυβέρνηση υπογράμμισε ότι θα είναι ικανοποιημένη αν η απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων είναι ολοκληρωτική και πραγματοπιηθεί χωρίς όρους αλλά εξέφρασε τις αμφιβολίες της για τις προθέσεις του Τελ Αβίβ.Εν τω μεταξύ, ο υπουργός πληροφοριών του Λιβάνου Ανουάρ Χαλίλ υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το Νότιο Λίβανο δεν πρόκειται να συμβάλει στην αποκατάσταση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή αν το Ισραήλ δεν επιστρέψει τα υψίπεδα του Γκολάν στη Συρία .

Ανησυχίες για την εκδήλωση επιδημιών στη Μοζαμβίκη
Εκπρόσωποι οργανώσεων παροχής βοήθειας εκφράζουν την πεποίθηση ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μοζαμβίκη . Ελικόπτερα και αεροπλάνα συνεχίζουν τις προσπάθειες γιά την παροχή εφοδίων στις περιοχές που τα έχουν ανάγκη. Στο μεταξύ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι μετά τις πλημμύρες  ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από ελονοσία έχει αυξηθεί σημαντικά ενώ υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί και επιδημία χολέρας .

Σε δύσκολη θέση ο στρατηγός Πινοσέτ στη Χιλή
Στη Χιλή συνεχίζονται οι προσπάθειες γιά την προσαγωγή του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ στη δικαιοσύνη. Ο δικαστής  - Χουάν Γκουζμάν - που εξετάζει 60 υποθέσεις κατά του πρώην δικτάτορα έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας που χαίρει ο Πινοσέτ ως ισόβιος γερουσιαστή. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στο Σαντιάγο, ο στρατηγός που κάποτε ήταν πανίσχυρος τώρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Σούπερ Τρίτη στις Ηνωμένες Πολιτείες
Τέλος στις Ηνωμένες Πολιτείες οι ψηφοφόροι ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη ψηφοφορία για την επιλογή των υποψηφίων τόσο του Ρεπουμπλικανικού όσο και του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές. Ψηφοφορίες θα λάβουν χώρα σε δεκαέξι αμερικανικές πολιτείες, ανάμεσά τους η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, όπου πρόκειται να κριθεί εάν ο γερουσιαστής Τζον Μακ Κέιν θα επιτύχει να υπερισχύσει του φαβορί για το χρίσμα Τζορτζ Μπους του νεότερου. Θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι το χρίσμα των Δημοκρατικών θα λάβει ο αντιπρόεδρος Αλ Γκορ.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.