Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Μια μητέρα και το βρέφος της στο νερό
Μια μητέρα και το βρέφος της στο νερό

(01/03/2000, 1400GMT)

Έκκληση για την αποστολή περισσότερης βοήθειας απηύθυνε ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης
Ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης Ζοακίμ Τσισάνο απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για την αποστολή περισσότερης βοήθειας προς την κατεστραμμένη από τις πλημμύρες χώρα του. Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι περιμένουν ακόμα τα συνεργεία διάσωσης ανεβασμένοι στις στέγες των σπιτιών τους ή κρεμασμένοι κυριολεκτικά από δέντρα.  Από την περασμένη Κυριακή τα συνεργεία διάσωσης χρησιμοποιώντας βάρκες και επτά νοτιοαφρικανικά ελικόπτερα έχουν απομακρύνει περίπου οκτώ χιλιάδες πλημμυροπαθείς από τις πληγείσες περιοχές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία στέλνουν στις Μοζαμβίκη ελικόπτερα, ενώ στην πρωτεύουσα Μοπούτο αφίχθη σήμερα αμερικανικό αεροσκάφος με τρόφιμα και προμήθειες. Οι καταυλισμοί που στήθηκαν πρόχειρα για τους πλημμυροπαθείς είναι ήδη γεμάτοι και οι υπεύθυνοι των οργανώσεων αρωγής προειδοποιούν για τον κίνδυνο ασθενειών.

Εκστρατεία κατά της Ελλάδος εξαπολύει ο Τύπος στα Σκόπια
Εκστρατεία κατα της Ελλάδος με αφορμή τις ελληνικές επενδύσεις στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εξαπολυει ο αντιπολιτευόμενος Τύπος της χώρας.

Εξοργισμένος ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού λόγω του επίμαχου εγγράφου για τα γλυπτά του Παρθενώνα
Δημοσίευμα της εφημερίδας Γκάρντιαν επαναφέρει σήμερα στην επικαιρότητα το ζήτημα του εσωτερικού εγγράφου του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα των μαρμάρων του Παρθενώνα, το οποίο έφερε στο φως τη Δευτέρα η Ελληνική Υπηρεσία του BBC. Σύμφωνα με τη Γκάρντιαν, ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Κρις Σμιθ, είναι εξοργισμένος με το περιεχόμενο του εγγράφου.

Πέντε νεκροί από βόμβα στο Νότιο Λίβανο
Πέντε μέλη μιας φιλο-ισραηλινής παραστρατιωτικής οργάνωσης σκοτώθηκαν από έκρηξη πανίσχυρης βόμβας στο Νότιο Λίβανο. Η οργάνωση Χεζμπολά με ανακοίνωσή της ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε αντίποινα για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο Νότιο Λίβανο την περασμένη εβδομάδα. Το Ισραήλ προειδοποίησε ότι θα βομβαρδίσει ξανά την περιοχή σε περίπτωση που συνεχισθούν οι επιθέσεις της Χεζμπολά.

Πλήγμα για την ειρήνευση Ισραήλ-Συρίας πρόταση νόμου στο ισραηλινό κοινοβούλιο
Στο ίδιο το Ισραήλ, εν τω μεταξύ, η αντιπολίτευση κατάφερεν να επικυρώσει στο κοινοβούλιο πρόταση νόμου με την οποία καθίσταται πολύ δύσκολη η προκήρυξη δημοψηφίσματος για την έγκριση οιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας υπογραφεί στο μέλλον με τη Συρία. Το μέτρο αποτελεί πλήγμα για τον πρωθυπουργό Εχούντ Μπαράκ, ο οποιος προωθεί την ειρήνευση με τη Συρία και ως πρώτο βήμα προτείνει την επιστροφή στη χώρα αυτή των υψωμάτων του Γκολάν.

Χαλαρώνει ο ΟΗΕ  το εμπάργκο πτήσεων από το Ιράκ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών επέτρεψε για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια σε πολίτες του Ιράκ να μεταβούν αεροπορικώς στη Μέκκα για το ετήσιο μουσουλμανικό προσκύνημα. Δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη Βαγδάτη αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή του ΟΗΕ να χαλαρώσει το εμπάργκο πτήσεων από το Ιράκ αποτελεί συμβολική απλώς χειρονομία αφού η περισσότεροι ιρακινοί προσκυνητές θα μεταβούν στη Μέκκα οδικώς.

Φρίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της δολοφονίας εξάχρονου κοριτσιού
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εντείνονται οι εκκλήσεις για τον έλεγχο των πυροβόλων όπλων που κατέχουν ιδιώτες μετά τον θάνατο ενός εξάχρονου κοριτσιού το οποίο πυροβόλησε συμμαθητής της την περασμένη Τρίτη σε σχολείο του Ντιτρόιτ. Οι εισαγγελικές αρχές απεφάνθησαν ότι ο δράστης είναι πολύ μικρός για να αντιμετωπίσει νομική δίωξη.

Νίκη του Μπους στις προκριματικές εκλογές για την προεδρεία
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τζορτζ Μπους επεκράτησε του αντιπάλου του Τζον Μακ Κέιν στις προκριματικές εκλογές τριών πολιτειών στα πλαίσια της κούρσας για την εξασφάλιση του χρίσματος του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις  προεδρικές εκλογές του Φθινοπώρου. Ο κ. Μπους απέσπασε πλειοψηφία μεταξύ των ρεπουμπλικάνων αντιπροσώπων στις Πολιτείες της Βιρτζίνια, της Βόρειας Ντακάτα και της Ουάσινγκτον εδραιώνοντας και πάλι τη θέση  του ως ο επικρατέστερος αντίπαλος του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος στην αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.