Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Επιφυλάξεις για την παραίτηση Χάιντερ
Επιφυλάξεις για την παραίτηση Χάιντερ

(29/02/2000, 1700GMT)

Επιφυλακτική η Ευρωπαϊκή Ενωση για την παραίτηση Χάιντερ
Η Ευρωπαϊκή Ενωση είπε ότι δεν πρόκειται να αποκαταστήσει αμέσως τις σχέσεις με την Αυστρία, μετα την απόφαση του  Γιοργκ Χάιντερ να παραιτηθεί από την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος Ελευθερίας. Η κοινότητα είχε διακόψει τις διμερείς πολιτικές επαφές με την Βιέννη μετα την συμμετοχή του κόμματος Ελευθερίας στον αυστριακό κυβερνητικό συνασπισμό. Στην ίδια την Αυστρία η παραίτηση του ακροδεξιού ηγέτη έχει γενικά εκληφθεί ως απλός τακτικός ελιγμός.

Τραυματισμός αξιωματούχου του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο
Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών στην διαρκεια περιοδείας του στην Νότια Σερβία. Το επεισόδιο σημειώθηκε στο χωριο Μπουγιάνοβατς που στην πλειοψηφία του κατοικείται απο αλβανούς αλλά ανήκει στην Σερβία. Σημειώνεται οτι ο αλβανικός αυτός θυλακας, μεσα σε σερβικό έδαφος, περιλαμβάνει χωρια και κωμοπόλεις και εχει συμφωνα με πληροφορίες γίνει στόχος μιας ομάδας αλβανων αυτονομιστών που επιδιώκει την ένωση του με το Κοσσυφοπέδιο.

Εκκληση για βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Μοζαμβίκης
Οι οργανώσεις αρωγής σην Μοζαμβίκη προειδοποίησαν ότι εξακολουθούν να μην διαθέτουν αρκετά ελικόπτερα για την διάσωση επιζώντων από τις πρόσφατες πλημμύρες. Ανταποκριτής του ΒΒC στην περιοχή μεταδίδει ότι συχνά οι πιλότοι των ελικοπτέρων υποχρεώνονται να αγνοήσουν τις χιλιάδες άνθρωπους που  παραμένουν αποκλεισμένοι σε δέντρα και στέγες σπιτιών, προκειμένου να διασώσουν εκείνους που πνίγονται.  Ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης Ζοακίμ Τσισάνο που πέταξε πάνω από τις περιοχές που επλήγησαν είπε ότι είδε πτώματα στα νερά και ζήτησε από την διεθνή κοινότητα μεγαλύτερη βοήθεια.

Επεσε το τελευταίο προπύργιο των Τσετσένων ανταρτών λέει η Ρωσια
Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές λένε πως έθεσαν υπό έλεγχο τελευταίο σημαντικό προπύργιο των αυτονομιστών ανταρτών στην Τσετσενία, το χωριό Σατόι. Σύμφωνα με τον υποδιοικητή των ρωσικών δυνάμεων στον βόρειο Καύκασο η κατάληψη του χωριού σηματοδοτεί το τέλος των επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας στην Τσετσενία.

Ανακαλεί τον ισλαμικό νόμο σε τρεις πολιτείες η Νιγηρία
Η κυβέρνηση της Νιγηρίας λέει ότι τρεις πολιτείες στα βόρεια της χώρας θα ανακαλέσουν την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου -της Σαρία- που έχει προκαλέσει εκταμένες ταραχές. Σε συγκρούσεις χριστιανών και μουσουλμάνων έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άτομα.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.