Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Γιοργκ Χάιντερ παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος της Ελευθερίας
Ο Γιοργκ Χάιντερ παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος της Ελευθερίας

(29/02/2000, 10:40 GMT)

Με επιφύλαξη αντιδρούν Ην. Πολ και ΕΕ στην παραίτηση Χάιντερ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με την παραίτηση του Γιοργκ Χάιντερ, χαρακτηρίζοντάς την βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Πάντως ανταποκρίτρια του ΒΒC στη Βιέννη λέει ό,τι η κίνηση αυτή μπορεί τελικά να βοηθήσει τον κ. Χάιντερ να επιτύχει στο μέλλον την φιλοδοξία του να γίνει καγκελλάριος της Αυστρίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι δεν θα εξομαλυνθούν άμεσα οι σχέσεις της με την Αυστρία μετά την παραίτηση του κ. Χάιντερ. Οι δεκατέσσερις έχουν παγώσει τις διμερείς διπλωματικές επαφές με την Βιέννη.

Επικρίνει τη στάση του Λονδίνου ο πρόεδρος της βρετανικής επιτροπής για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα
Την κατάπληξή του με το έγγραφο που το βρετανικό υπουργείο πολιτισμού έδωσε σε παραγωγούς τηλεοπτικού καναλιού της Αυστραλίας, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC ο πρόεδρος της Βρετνικής Επιτροπής για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Ο κ. Μπινς είπε ότι το έγγραφο δεν παραθέτει επιχειρήματα αλλά προσπαθεί να αποφύγει το κύριο θέμα ενώ το χαρακτήρισε  κακόβουλο. Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού, δια εκπροσώπου του, τόνισε ότι το έγγραφο είναι εσωτερικό και δεν αποτελεί επίσημη θέση της βρετανικής κυβέρνησης.

Εκτάκτως συνεδριάζουν τα ΗΕ για τη Μοζαμβίκη στη Γενεύη
Εντείνονται οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητος για τη διάσωση δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της Μοζαμβίκης που έχουν παγιδευθεί λόγω των πλημμυρών. Ενώ η στάθμη του ύδατος ανεβαίνει συνεχώς και μπορεί πολύ σύντομα να καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, οι υπηρεσίες αρωγής των Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζουν κατεπειγόντως στην Γενεύη με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν δύο αεροπλάνα με εφόδια, ο γενικός γραμματέας της Βρετανικής Κοινοπολιτείας απηύθηνε έκκληση στις χώρες-μέλη να στείλουν ελικόπτερα και βοήθεια, ενώ η Βρετανία ζήτησε την παραγραφή των χρεών της Μοζαμβίκης.

Επεσε το τελευταίο προπύργιο των Τσετσένων λένε οι Ρώσοι
Το πρακτορείο Ιτάρ-Τας μετέδοσε ότι σύμφωνα με το αρχηγείο του ρωσικού στρατού κατελήφθη και το τελευταίο ισχυρό προπύργιο των ανταρτών στη Νότιο Τσετσενία, η ορεινή πόλη Σατόι που βρίσκεται σε απόσταση εξήντα περίπου χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Γκρόζνι. Πάντως, η είδηση αυτή δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Επεισόδια κατά την επίσκεψη Ουαχίντ στο Ανατολικό Τιμόρ
Ο πρόεδρος Ουαχίντ της Ινδονησίας πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στο Ανατολικό Τιμόρ μετά την ανεξαρτητοποίηση, πέρυσι, της πρώην αυτής πορτογαλλικής αποικίας από τη χώρα του. Διαδηλωτές, πάντως, διέκοψαν τον λόγο που εκφωνούσε ο κύριος Ουαχίντ και χρειάσθηκε να παρέμβουν οι άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ οι οποίοι έρριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα για να συγκρατήσουν τους διαδηλωτές.

Τριάντα  νεκροί από θρησκευτικές συγκρούσεις στην Νιγηρία
Τουλάχιστον τριάντα άτομα βρήκαν το θάνατο, σύμφωνα με πληροφορίες, και ένα μουσουλμανικό τέμενος παραδόθηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους στην πόλη Αμπα της Νοτιοανατολικής Νιγηρίας. Νεαροί-μέλη της φυλής Ιμπο, που είναι χριστιανοί, επετέθησαν εναντίον των μουσουλμάνων κατοίκων της πόλεως, προφανώς ως αντίποινα για τις θρησκευτικές συγκρούσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Καντούνα της Βορείου Νιγηρίας όπου εκατοντάδες άτομα βρήκαν το θάνατο.
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.