Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Περιμένοντας βοήθεια στη Μοζαμβίκη
Περιμένοντας βοήθεια στη Μοζαμβίκη

(28/02/2000, 08:10 GMT)
 

Νέες εκκλήσεις των Ηνωμένων Εθνών για βοήθεια στη Μοζαμβίκη
Οι υπηρεσίες αρωγής των Ηνωμένων Εθνών απευθύνουν νέες εκκλήσεις προς τη διεθνή κοινόητα να αποστείλει επειγόντως βοήθεια στη Μοζαμβίκη, όπου η συνεχιζόμενη αύξηση της στάθμης του νερού μετά τις πρόσφατες πλημμύρες θέτει νέα εμπόδια στις προσπάθειες για την διάσωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Ο μικρός αριθμός ελικοπτέρων και αεροπλάνων στην περιοχή έχει πάψει πλέον να διανέμει βοήθεια και εστιάζει εκ νέου τις προσπάθειές του στην διάσωση χιλιάδων ανθρώπων που παραμένουν αποκλεισμένοι.

Ευρωπαίος απεσταλμένος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τσετσενία
Ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Αλβάρο Γκιλ-Ρόμπλες, λέει ότι ήρθε σε συμφωνία με την Μόσχα να επιτραπεί στο Συμβούλιο να διερευνήσει καταγγελίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν θηριωδίες στην Τσετσενία. Ο κ. Γκιλ - Ρόμπλες θα μεταβεί σήμερα στην πρωτεύουσα Γκρόζνι αλλά δεν είναι βέβαιο εάν θα επισκευθεί  το περιβόητο στρατόπεδο του Τσερνοκόζοβο, όπου τσετσένοι πρόσφυγες λένε πως υπεβλήθησαν σε βασανιστήρια, κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων για να διαπιστωθεί εάν ήταν αντάρτες.

Ανεπίσημο βρετανικό έγγραφο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα
Εσωτερικό έγγραφο του βρετανικού υπουργείου Πολιτισμού για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, το οποίο δεν προοριζόταν για δημοσίευση, δόθηκε -προφανώς από λάθος- στους παραγωγούς εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού της Αυστραλίας. Στο έγγραφο, μεταξύ άλλων, ομολογείται παρελκυστική τακτική της βρετανικής κυβέρνησης στο ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων, αποδίδεται σε αιφνιδιασμό η δήλωση του αμερικανού προέδρου, Μπιλ Κλίντον, υπέρ της επιστροφής κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και υποστηρίζεται ό,τι το συνέδριο που διοργάνωσε το Βρετανικό Μουσείο για το ζήτημα των ανεπανόρθωτων αλλοιώσεων στα γλυπτά, έκρινε ως αναξιόπιστες τις απόψεις του ιστορικού Σεντ Κλερ, ο οποίος έκανε τις σχετικές αποκαλύψεις.

Εκλογική ήττα για τους Χριστιανοδημοκράτες στη Γερμανία
Ανώτατοι αξιωματούχοι του γερμανικού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών θα συναντηθούν σήμερα, μετά την χθεσινή εκλογική ήττα από το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στο κρατίδιο  Σλέσιγκ-Χόλσταϊν. Επρόκειτο για την πρώτη εκλογική δοκιμασία του κόμματος μετά τις αποκαλύψεις για τις παράνομες δωρεές που δέχθηκαν οι Χριστιανοδημοκράτες επί προεδρίας Χέλμουτ Κολ. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC  στο Βερολίνο, οι Χριστιανοδημοκράτες πριν τις αποκαλύψεις ανέμεναν ότι θα κέρδιζαν την εκλογική μάχη. Πάντως οι νικητές Σοσιαλδημοκράτες έλαβαν το 43 τοις εκατό των ψήφων και θα συνεχίσουν να κυβερνούν το κρατίδιο σε συνασπισμό με τους Πράσινους.

Εντονά αντιδρά η Κούβα στην απέλαση διπλωμάτη από τις ΗΠΑ
Εντονα αντέδρασε η κυβέρνηση της Κούβας στην απέλαση το Σάββατο από την Ουάσινγκτον στον Καναδά ενός διπλωμάτη της, του Χοσέ Ιμπερατόρι,τον οποίον είχαν κατηγορήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες για κατασκοπεία.. Ο κύριος Ιμπερατόρι δήλωσε πως θα συνεχίσει την απεργία πείνας που είχε αρχίσει στην Ουάσινγκτον και πως θα ζητήσει από τις αρχές του Καναδά να του επιτρέψουν να μείνει στη χώρα μέχρι ν'αποδείξει την αθωότητά του.
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.