Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Αμερικανοί στρατιώτες περιπολούν στην πόλη Μιτροβίτσα του Κοσσυφοπεδίου
Αμερικανοί στρατιώτες περιπολούν στην πόλη Μιτροβίτσα του Κοσσυφοπεδίου

(24/02/2000, 11:00 GMT)
 

Αποστολή ενισχύσεων από Γαλλία και ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο
Η Γαλλία ετοιμάζεται -και οι Ηνωμένες Πολιτείες σκέπτονται, να στείλουν στρατιωτικές ενισχύσεις στο Κοσσυφοπέδιο για να αντιμετωπιστεί η εθνοτική βία. Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Αλέν Ρισάρ  ανακοίνωσε ότι η χώρα του στέλνει 700 επιπλέον στρατιώτες, ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του Γουίλιαμ Κοέν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξετάσουν την κατάσταση στην περιοχή πριν αποφασίσουν αν θα αποστείλουν ενισχύσεις.

Η Κίνα αποκρούει τις Αμερικανικές αιτιάσεις για την Ταϊβάν
Η Κινεζική κυβέρνηση απέριψε την κριτική των Ηνωμένων Πολιτείων σχετικά με το θέμα της Ταϊβάν, χαρακτηρίζοντας την ως ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της. Ηγέτες της Αμερικανικής Γερουσίας άσκησαν έντονη κριτική στην δήλωση του Πεκίνου ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής δύναμης εναντίον της Ταϊβάν. Ο πρόεδρος της επιτροπής εμπορίου της Αμερικανικής Γερουσίας είπε ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη η υποστήριξη της Ουάσιγκτον για την προσχώρηση της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Φυλάκιση των ηγετών του κόμματος ΧΑΝΤΕΠ στην Τουρκία
Τουρκικό δικαστήριο επέβαλλε ποινές φυλάκισης σε ηγέτες του νόμιμου φιλοκουρδικού κόμματος ΧΑΝΤΕΠ που ήταν κατηγορούνταν για υποστήριξη του εκτός νόμου αυτονομιστικού κινήματος ΠΕ ΚΑ ΚΑ. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ο πρόεδρος του ΧΑΝΤΕΠ Αχμέτ Τουράν Ντεμίρ και ακόμα 17 μέλη του καταδικάστηκαν σε φυλάκιση σχεδόν 4 ετών.

Οι ΗΠΑ διαψεύδουν ότι το δίκτυο Έσελον διεξάγει οικονομική κατσκοπεία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέψευσαν την πληροφορία ότι χρησιμοποιούν δίκτυο ηλεκτρονικής παρακολούθησης από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου για να κατασκοπεύουν τους εμπορικούς τους αντιπάλους στην Ευρώπη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ η Εθνική υπηρεσία Ασφαλείας που διαχειρίζεται το δίκτυο παρακολούθησης, δεν ασχολείται με την επονομαζόμενη βιομηχανική κατασκοπεία.

Άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στο Περού
Ο πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα προχωρήσει στην άρση του στρατιωτικού νόμου που ίσχυε σε περιοχές της χώρας του επί 20 χρόνια και είχε θεσπισθεί για την αντιμετώπιση των ανταρτών μελών των επαναστατικών οργανώσεων "φωτεινό Μονοπάτι" και "Τούπακ Αμάρου".

Νέος τυφώνας πλήττει την Μοζαμβίκη
Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες που συνοδεύουν τον νέο τυφώνα Φελίσια πλήττουν τις βόρειες ακτές της Μοζαμβίκης, καθώς η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα επακόλουθα δύο εβδομάδων καταρακτωδών βροχοπτώσεων και του τυφώνα Ελίν. Η κυβέρνηση της Μοζαμβίκης έκανε  έκκληση προς την διεθνή κοινότητα για παροχή επείγουσας βοήθειας.

Επίσκεψη του Πάπα στην Αίγυπτο
Ο Πάπας Ιωάννης-Παύλος ο 2ος επισκέπτεται σήμερα την Αίγυπτο, χώρα όπου ζει η μεγαλύτερη κοινότητα Χριστιανών στην Μέση Ανατολή, οι Κόπτες. Τον Ποντίφηκα θα υποδεχθεί ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ και ο επικεφαλής της Κοπτικής  Εκκλησίας Πάπας Σενούδα ο 3ος. Ο Πάπας εξάλλου θα χοροστατήσει σε θεία λειτουργία που θα γίνει σε γήπεδο του Καίρου.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.