Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ένταση στη Νιγηρία προκαλεί ο θρησκευτικός διχασμός
Ένταση στη Νιγηρία προκαλεί ο θρησκευτικός διχασμός

(23/02/2000, 19:00 GMT)

Παραμένει η ένταση στη Νιγηρία
Στη Βόρεια πόλη της Νιγηρίας Καντούνα, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι έχει αποκατασταθεί η τάξη, παραμένει η ένταση μετά από 2 μέρες συγκρούσεων μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Τουλάχιστον 20 ανθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις αυτές που σημειώθηκαν με αφορμή τις διαμαρτυρίες των Χριστιανών για την προτεινόμενη καθιέρωση του Ισλαμικού νόμου Σαρία στην πόλη. Στο μεταξύ, και σε άλλες περιοχές της Νιγηρίας προωθείται η εφαρμογή του Ισλαμικού νόμου Σαρία.

Επιφυλακή στη Ρωσία για ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες από Τσετσένους
Στην Ρωσία οι αρχές της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής επειδή υπάρχουν φόβοι για τρομοκρατικές ενέργειες από Τσετσένους αντάρτες λόγω της συμπλήρωσης 56 χρόνων από την ημέρα που ο Ιωσήφ Στάλιν διέταξε τον μαζικό εκτοπισμό χιλιάδων Τσετσένων.

Αυξάνεται η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο;
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ εξετάζουν την αύξηση του αριθμού των στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο. Στο μεταξύ, ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, ο στρατηγός Κλάους Ράινχαρντ, είπε ότι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών επεξεργάζονται πολιτική λύση στα προβλήμαα μεταξύ Σέρβων και Αλβανοφώνων στην πόλη Μιτροβίτσα. Στο μεταξύ, οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ συνέχισαν τις έρευνες για παράνομα όπλα σε όλη τη Μιτροβίτσα. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, στην διάρκεια της έρευνας αρκετοί συνελλήφθησαν.

Γαλλικοί ισχυρισμοί για ύπαρξη Αμερικανικού δικτύου κατασκοπείας
H Γαλλία υποστηρίζει ότι ένα Αμερικανικό δίκτυο κατασκοπείας που ξεκίνησε την εποχή του Ψυχρού Πολέμου χρησιμοποιείται για οικονομική κατασκοπεία. Την ίδια στιγμή γινόταν γνωστή έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που κατηγορεί τη Μεγάλη Βρετανία ότι βοηθούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να κατασκοπεύουν τους Ευρωπαίους εταίρους της. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ αρνήθηκε τις κατηγορίες αυτές.

Δώδεκα οι νεκροί από χιονοθύλλες σε θέρετρα του σκι
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους αυτή την εβδομάδα από χιονοθύλελλες σε θέρετρα του σκι στην Ελβετία, στην Ιταλία και στην Γαλλία.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας των Ισπανών για την επανάληψη της βίας
Χιλιάδες Ισπανοί βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την βομβιστική ενέργεια της Τρίτης, που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 2 άνθρωποι στη πόλη Βιτόρια των Βάσκων. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ συμμετείχε και αυτός στα 5 λεπτά σιγής, που ήθελαν να δείξουν την αντίθεση του κόσμου στην επανάληψη της βίας στην περιοχή από την αυτονομιστική ομάδα των Βάσκων ΕΤΑ.

Νέος κυκλώνας απειλεί τη Μοζαμβίκη
Στη Μοζαμβίκη ο πρόεδρος της χώρας ζήτησε επιπλέον βοήθεια από την διεθνή κοινότητα για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τις πλημμύρες και τον κυκλώνα που έπληξαν την χώρα. Συνεργεία διάσωσης έκαναν γνωστό ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν από επιδημίες. Οι μετεωρολόγοι, πάντως, προβλέπουν ότι υπάρχει πιθανότητα νέος κυκλώνας να πλήξει τη Μοζαμβίκη τις επόμενες μέρες.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.