Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο γερουσιαστής Τζόν Μακέϊν χαιρετίζει τους υποστηρικτές του μετά την νίκη του στο Μίτσιγκαν
Ο γερουσιαστής Τζόν Μακέϊν χαιρετίζει τους υποστηρικτές του μετά την νίκη του στο Μίτσιγκαν

(23/02/2000, 10:00 GMT)
 

Νίκη του Τζόν Μακέϊν σε προκριματικές εκλογές για το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα
Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο γερουσιαστής Τζόν Μακέϊν κέρδισε τις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στην Αριζόνα και στο Μίτσιγκαν. Τα αποτελέσματα φέρνουν σε δύσκολη θέση τον κυβερνήτη του Τέξας, Τζώρτζ Μπους Τζούνιορ ο οποίος μέχρι πρόσφατα θεωρείτο βέβαιο ότι θα ήταν ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Νέα δίκη στην Τουρκία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν
Ο ηγέτης του Πε Κα Κα Αμπντουλάχ Οτσαλάν αντιμετωπίζει νέα δίκη σήμερα κατηγορούμενος για αυτονομιστική δράση, φόνους και εκβιασμούς - κατηγορίες που μπορεί να οδηγήσουν για δεύτερη φορά στην θανατική του καταδίκη. Οι συνήγοροι του Κούρδου ηγέτη φοβούνται οτι μια δεύτερη καταδίκη του θα αυξήσει τις πιέσεις προς την Τουρκική κυβέρνηση να εκτελεσει την εσχάτη των ποινών που τού είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Οι Ρώσοι έκλεισαν τα σύνορα της Τσετσενίας
Η Ρωσία απέκλεισε όλα τις συνοριακές διόδους που οδηγούν προς και από την Τσετσενία, μέτρο που αποτελεί μέρος μιας μεγάλης επιχείρησης των Ρωσικών δυνάμεων στην δημοκρατία. Για τις επόμενες ημέρες η διάβαση από τα συνοριακά φυλάκια θα επιτρέπεται μόνο σε πολίτες που φέρουν ειδική άδεια, για να αποτραπεί -όπως λένε οι Ρώσοι - το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Επίσκεψη Ρόμπιν Κούκ στην Μόσχα
Ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών Ρόμπιν Κούκ θα συναντήσει σήμερα τον εκτελόντα χρέη προέδρου στην Ρωσία, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο κύριος Κούκ δήλωσε ότι σκοπεύει να εκφράσει με ειλικρίνεια τις ανησυχίες της Δύσης για τις Ρωσικές επιχειρήσεις στην Τσετσενία καθώς και για την αποτυχία της Μόσχας να προωθήσει μια πολιτική διευθέτηση της κρίσης.

Ολονύκτιες περιπολίες στρατού και αστυνομίας στην Νιγηρία
Στην Νιγηρία αστυνομικές και βαρειά οπλισμένες στρατιωτικές δυνάμεις περιπολούσαν κατά την διάρκεια της νύκτας στην πόλη Καντούνα, μετά από δύο ημέρες θρησκευτικών ταραχών ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους της περιοχής. Αφορμή για την έξαρση της θρησκευτικής βίας αποτέλεσε η απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να επιβάλλει τον Ισλαμικό Νόμο Σαρία.

Ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας για την Ταϊβάν
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους εξαιτίας σχολίων από την πλευρά της Κίνας, η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής βίας εναντίον της Ταϊβάν.  Σύμφωνα με δήλωση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, παρόμοια σχόλια δεν είναι εποικοδομητικά και απειλούν την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού.

Πολιτική ανάπτυξη του Ιράν υπόσχονται οι μεταρυθμιστές
Στο Ιράν οι προοδευτικοί εξέθεσαν τις προτεραιότητες τους, μετά την σαρωτική νίκη τους στις γενικές εκλογές της προηγούμενης Παρασκευής. Ο νεότερος αδελφός του προέδρου Χαταμί και ηγέτης των προοδευτικών, Μουχαμάντ Ρεζά, είπε πρώτο θέμα στην ατζέντα θα είναι η πολιτική ανάπτυξη της χώρας, ιδιαίτερα η μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για την ελευθερία του Τύπου και του εκλογικού νόμου.

Δοκιμή νέου αντιγρυπικού φαρμάκου
Ενα νεο φάρμακο που ονομάζεται Oseltamivir μειώνει την διάρκεια και την σοβαρότητα των συμπτωμάτων της γρίπης σύμφωνα με μελετη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συνδέσμου. Το νέο φάρμακο θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της επόμενης παγκόσμιας επιδημίας γρίπης.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.