Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Γιάννος Παπαντωνίου
Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

(21/02/2000, 14:30 GMT)

Πιθανότατα μέχρι τον Ιούνιο η αναβάθμιση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου στο Λονδίνο
Μέχρι τον Ιούνιο το αργότερο είναι το πιθανότερο να γίνει η αναβάθμιση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από αναδυόμενη σε ώριμη αγορά από ξένους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, αρχής γενομένης από τη Μόργκαν Στάνλεϊ και άλλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννος Παπαντωνίου, που βρίσκεται στο Λονδίνο για να συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργάνωσε το Ελληνικό Χρηματιστήριο και το "Economist Intelligence Unit" με θέμα "Η Ελλάδα στο κατώφλι της Ο.Ν.Ε.". Ο κ.Παπαντωνίου, που συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, επεσήμανε ότι δεν προβλέπεται κοινή δήλωση των 14 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που να προεξοφλεί την ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση της Ευρώπης, όμως είπε ότι οι ηγέτες των 14 χωρών με προσωπικές τους δηλώσεις αναμένεται να υπογραμμίσουν την θετική πορεία της Ελληνικής οικονομίας ενόψει της ένταξης στην Ο.Ν.Ε..

Πορεία χιλιάδων Αλβανοφώνων στο Κοσσυφοπέδιο
Περίπου 20.000 χιλιάδες Αλβανόφωνοι του Κοσσυφοπεδίου πραγματοποιούν διαδήλωση από την πρωτεύουσα Πρίστινα προς της Μιτροβίτσα, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν επανειλημένα ξεσπάσει βίαια επεισόδια ανάμεσα σε Σέρβους και Αλβανοφώνους. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το διχασμό της Μιτροβίτσα σε Αλβανικές και Σερβικές περιοχές. Πάντως, η διεθνής ειρηνευτική δύναμη - η Κ-FOR δηλαδή - δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στους διαδηλωτές να εισέλθουν στη πόλη όταν ολοκληρώσουν την πορεία 40 χιλιομέτρων που πραγματοποιούν.

Μεγάλη νίκη των μεταρρυθμιστών στις βουλευτικές εκλογές στο Ιράν
Στο Iράν, νεότερα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών - που περιλαμβάνουν και την πρωτεύουσα της χώρας, την Τεχεράνη - δίνουν μεγάλο προβάδισμα στους μεταρρυθμιστές. Η καταμέτρηση του μεγαλύτερου μέρους των ψήφων δείχνει ότι οι συντηρητικοί χάνουν την πλειοψηφία που είχαν στη Βουλή, την οποία στο εξής - για πρώτη φορά από την εποχή της Ισλαμικής επανάστασης, το 1979 - θα έχουν οι μεταρρυθμιστές. Οι μεταρρυθμιστές φαίνεται να συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξης του 60% - χωρίς στο νούμερο αυτό να υπολογίζονται οι κεντρώοι σύμμαχοί τους - σε μια αναμέτρηση που κρίνεται ως θρίαμβος του μεταρρυθμιστή προέδρου του Iran Μοχάμεντ Κχάταμι.

Έκκληση για την πραγματοποίηση διεθνούς έρευνας σχετικά με τις κατηγορίες για βασανισμούς Τσετσένων από Ρώσους
Η Επίτροπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες Μαίρη Ρόμπινσον έκανε έκκληση για την πραγματοποίηση διεθνούς έρευνας σχετικά με τις κατηγορίες για βασανισμούς αμάχων από στρατεύματα της Ρωσίας στη Τσετσενία. Στο μεταξύ, έγιναν γνωστές νέες μαρτυρίες προσφύγων για βασανισμούς σε στρατόπεδο στη Βόρεια Τσετσενία. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της γειτονικής Ινγκουσετίας δήλωσε ότι τα κύματα προσφύγων που φτάνουν απο την Τσετσενία είναι όλο και μεγαλύτερα και υπολογίζεται ότι πάνω από 500 νέοι πρόσφυγες φτάνουν καθημερινά στην περιοχή.

Στροφή της κοινής γνώμης της Βρετανίας κατά του ρατσισμού
Δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην Βρετανία κάνει λόγο για σημαντική στροφή στην κοινή γνώμη σχετικά με ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις ανάμεσα στις διάφορες εθνικές ομάδες. Το 53% των ερωτηθέντων στην έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Βρετανικής εφημερίδας "Guardian" δήλωσαν ότι δεν θα τους πείραζε εάν ένας κοντινός τους συγγενής παντρευόταν μαύρο ή Ινδό.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.