Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Γάλλοι στρατιώτες αντιμέτωποι με αγανακτισμένους Σέρβους στη Μιτροβίτσα
Γάλλοι στρατιώτες αντιμέτωποι με αγανακτισμένους Σέρβους στη Μιτροβίτσα

(21/02/2000, 09:00 GMT)

Χιλιάδες Αλβανοί διαδηλώνουν στο Κοσσυφοπέδιο
Χιλιάδες Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου πραγματοποιούν αυτή την ώρα διαδήλωση απο την πρωτεύουσα Πρίστινα προς της Μιτροβίτσα, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν επανηλημένα ξεσπάσει βίαια επεισόδεια ανάμεσα σε Σέρβους και Αλβανούς. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το διχασμό της Μιτροβίτσα σε αλβανικές και σερβικές περιοχές.  Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη, η Κ-FOR πάντως, δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στους διαδηλωτές να εισέλθουν στη πόλη μετά την πορεία 40 χιλιομέτρων που πραγματοποιούν. Η K-FOR στο μεταξύ, συνεχίζει τις έρευνες της για τον εντοπισμό παράνομων όπλων στη Μιτροβίτσα, έρευνες που σήμερα αναμένετο να επικεντρωθούν στις αλβανικές περιοχές της πόλης. Χθες ξέσπασαν επεισόδεια ανάμεσα σε αγανακτησμένους Σέρβους και άνδρες της Κ-FOR

Νίκη των μεταρρυθμιστών στο Ιράν
Οι βουλευτικές εκλογές στο Ιράν αναμένεται να δώσουν ακόμη περισσότερες νίκες στους μεταρρυθμιστές υποψηφίους, όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα απο την πρωτεύουσα Τεχεράνη αργότερα σήμερα. Με την μεγαλύτερο μέρος των αποτελεσμάτων να έχει ήδη ανακοινωθεί, είναι πλέον φανερό ότι οι συντηρητικοί κληρικοί χάνουν την πλειοψηφία στη Βουλή, την οποία στο εξής κερδίζουν οι μεταρρυθμιστές.  Οι μεταρρυθμιστές φαίνεται να συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξης του 60% σε μια αναμέτριση που κρίνεται ως θρίαμβος του εκμοντερνιστή Προέδρου Κχαταμί.

Διεθνή έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες για βασανισμούς απο ρώσους στρατιώτες στη Τσετσενία ζητά η Ρόμπινσον
Η 'Υπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Μαίρη Ρόμπινσον, έκανε έκκληση για την πραγματοποίηση διεθνούς έρευνας σχετικά με τις κατηγορίες για βασανισμούς αμάχων απο ρωσικά στρατεύματα στη Τσετσενία. Είπε ότι η εσωτερική έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι ρωσικές αρχές δεν είναι αρκετή. Η κριτική που άσκησε η Υπατη Αρμοστής ακολουθεί νέες μαρτυρίες προσφύγων για βασανισμούς σε στρατόπεδο στη Βόρειο Τσετσενία. Μιλώντας στο BBC, δύο άνδρες που κρατούντο στο στρατόπεδο του Τσερνοκόζοβο είπαν ότι ρώσοι στρατιώτες τους ξυλοκόπησαν επανηλημένα στα νεφρά, το κεφάλι και τα πόδια. Ενας απο αυτούς είπε ότι οι στρατιώτες άφησαν να διαρρεύσουν αέρια σε δωμάτιο στο οποίο βρίσκονταν 30 κρατούμενοι, οι οποίοι αφέθηκαν μετά αβοήθητοι να προσπαθούν να αναπνεύσουν. Μια άλλη κρατούμενη μίλησε για ανυπόφορες κραυγές μέσα στη νύχτα. Οι κρατούμενοι στο Τσερνοκόζοβο είπαν στο BBC ότι οι στρατιώτες τους απείλησαν με αντίποινα, ώστε να μην μιλήσουν για τους βασανισμούς.

Τα κωφά παιδιά μπορούν να αναπτυξουν φυσιολογικές γλωσσικές ικανότητες λένε αμερικανοί επιστήμονες
Τα παιδιά που γεννιούνται με μερική ή ολική κώφωση μπορούν να αναπτύξουν τις ίδιες γλωσσικές ικανότητες με τα υπόλοιπα παιδιά, αν γίνει γνωστή η πάθησή τους πριν από την ηλικία των έξι μηνών, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες. Αν όμως η πάθηση ανακαλυφθεί αργότερα, τότε τα παιδιά αυτά δεν έχουν πιθανότητες να αναπτύξουν τις φωνητικές τους ικανότητες. Οι επιστήμονες λένε ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της κώφωσης είναι απλή και καθόλου ακριβή, για αυτό και είναι απαιραίτητες οι εξετάσεις στα νεογέννητα. Τα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών παρουσιάσθηκαν στο συνέδριο της Ενωσης για τη Ανάπτυξη της Επιστήμης.

Περιορίζεται ο ρατσισμός στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην Βρετανία κάνει λόγο για σημαντική στροφή στην κοινή γνώμη σχετικά με ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις ανάμεσα στις διάφορες εθνοτικές ομάδες. Πενήντα τρία τοις εκατόν (53%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν θα τους πείραζε εάν ένας κοντινός τους συγγενής παντρευόταν μαύρο ή Ινδό. Σε αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν πέντε χρόνια, το ποσοστό εκείνων που είπαν ότι δεν θα είχαν πρόβλημα με ένα διαφυλετικό γάμο στην οικογένεια ήταν μόλις εικοσι ένα τοις εκατόν (21%).

Μεσολάβηση Μαντέλα για τερματισμό του εμφυλίου στο Μπουρούντι
Ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, προεδρεύει νέου γύρου διαπραγματεύσεων που στοχεύουν στον τερματισμό του εξάχρονου εμφυλίου πολέμου στο Μπουρούντι. Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται ένα χρόνο και πλέον μετά απο το αδιέξοδο που έχει προκληθεί σχετικά με την συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις των ριζοσπαστών Χούτου, που πολεμούσαν εναντίον των Τούτσι, οι οποίοι ελέγχουν την κυβέρνηση και τον στρατό.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.