Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Κρίσιμες εκλογές πραγματοποιούνται στο Ιράν
Κρίσιμες εκλογές πραγματοποιούνται στο Ιράν

(18/02/2000, 14:30 GMT)

Κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στο Ιράν
Οι πολίτες του Ιράν προσέρχονται σήμερα στις κάλπες σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στους μεταρρυθμιστές υποστηρικτές του προέδρου Μοχάμεντ Κχάταμι και τους συντηρητικούς που ελέγχουν το Κοινοβούλιο της χώρας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές. Ο σημερινός πρόεδρος του Ιράν χρειάζεται πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο για να προχωρήσει, όπως λέει, τις κοινωνικές και πολιτικές του αλλαγές, όμως παρατηρητές επισημαίνουν ότι πολλοί συντηρητικοί επιθυμούν μεγαλύτερη ταχύτητα στις αλλαγές.

Ικανοποίηση για την απόφαση της Ρωσίας να διερευνήσει τις κατηγορίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το ΝΑΤΟ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους μετά την απόφαση της Ρωσίας να ξεκινήσει έρευνες σχετικά με την κατηγορίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Τσετσενία. Η Ρωσία έχει ήδη απορρίψει κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες οι στρατιώτες της έχουν βιάσει, βασανίσει και σκοτώσει Τσετσένους αμάχους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στο μεταξύ, οι μάχες στα βουνά της Τσετσενίας συνεχίζονται. Όπως έκανε γνωστό η Ρωσία, μόνο τις τελευταίες 24 ώρες πραγματοποίησε πάνω από 100 αεροπορικές επιδρομές στα βουνά της Τσετσενίας.

Κριτική για τα μέτρα ασφαλείας σε κρατικό εργοστάσιο επεξεργασίας ραδιενεργών ουσιών στην Αγγλία
Κρατικό εργοστάσιο επεξεργασίας ραδιενεργών ουσιών στην Βορειοδυτική Αγγλία, σύμφωνα με επίσημη έκθεση, παραδέχθηκε ότι αρκετά αρχεία που αφορούν τα συστήματα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις του έχουν παραποιηθεί συστηματικά. Η έκθεση ασκεί σκληρή κριτική για τα μέτρα ασφαλείας και τον αριθμό προσωπικού που απασχολείται σε κρίσιμες υπηρεσίες του εργοστασίου.

Περίπου 300.000 τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων κάθε χρόνο στην Βρετανία
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, έως και 295.000 γυναίκες πέφτουν θύματα βιασμών ή σεξουαλικών επιθέσεων στην Βρετανία κάθε χρόνο. Λίγες, όμως, από τις γυναίκες αυτές αναφέρουν το περιστατικό στην αστυνομία. Η μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας έδειξε, επίσης, ότι στην διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας έγιναν περισσότερες επιθέσεις από ποτέ στις γυναίκες από άνδρες που γνώριζαν αυτές οι γυναίκες λιγότερο από 24 ώρες.

Η Αυστραλία προτίθεται να βοηθήσει στον καθαρισμό των ποταμών της Ουγγαρίας που μολύνθηκαν από το υδροκυάνιο
H κυβέρνηση της Αυστραλίας έκανε γνωστό την πρόθεσή της να βοηθησει στον καθαρισμό των ποταμών της Ουγγαρίας που μολύνθηκαν από διαροή υδροκυανίου που συνέβη σε ένα χρυσορυχείο στη Ρουμανία του οποίου ένας από τους ιδιοκτήτες είναι μία εταιρεία από την Αυστραλία. Η διαροή του υδροκυανίου θεωρείται ως η χειρότερη οικολογική καταστροφή που έπληξε την Ανατολική Ευρώπη από την εποχή του πυρηνικού ατυχήματος στο Τσερνομπίλ περίπου πριν από 15 χρόνια.

Πάνω από 200 νεκρά δελφίνια στην Δυτική Γαλλία
Πάνω από 200 δελφίνια που ήταν νεκρά βρέθηκαν στην δυτική ακτή της Γαλλίας. Πολλά από τα δελφίνια ήταν τραυματισμένα, ενώ σε κάποια από αυτά έλειπαν κομμάτια του σώματός τους. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι θάνατοι των δελφινιών προήλθαν όταν πιάστηκαν στα δίχτυα ψαράδων.

Συνελήφθη Αμερικανός αξιωματούχος για κατασκοπεία υπέρ της Κούβας
Υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος των υπηρεσιών μετανάστευσης στο Μαϊάμι συνελήφθη και δικάζεται σήμερα σχετικά με κατηγορίες για κατασκοπεία υπέρ της Κούβας. Το FBI ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς έχει δώσει στοιχεία για τους Kουβανούς μετανάστες στις μυστικές υπηρεσίες της Κούβας.

Ορκίζεται ο νέος πρόεδρος στην Κροατία
Στην Κροατία ορκίζεται σήμερα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Στίπε Μέσιτς που διαδέχεται τον εκλειπόντα Φράνιο Τούτζμαν. Στην τελετή που πραγματοποιείται στο Ζάγκρεμπ παρίστανται πολλοί επίσημοι, ανάμεσά τους και η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μαντλίν Ολμπράιτ. Η εκλογή Μέσιτς έχει οδηγήσει σε γρήγορη βελτίωση στις σχέσεις ανάμεσα στην Κροατία και τον υπόλοιπο κόσμο - σχέσεις που είχαν κλωνιστεί κατά την περίοδο διακυβέρνησης απο τον Τούτζμαν.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.