Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η Ρωσία κατηγορείται ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα Τσετσένων
Η Ρωσία κατηγορείται ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα Τσετσένων



(17/02/2000, 19:00 GMT)
 

Καταγγελίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τσετσένων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ρωσίας
O εκτελών χρέη προέδρου στη Ρωσία Βλαντιμίρ Πούτιν όρισε ειδικό αντιπρόσωπο για να ερευνήσει τις κατηγορίες για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία. Πρόκειται για τον κ.Βλαντιμίρ Καλαμάνοφ, επικεφαλής - μέχρι σήμερα - της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Ρωσίας. Ο διορισμός του κ.Καλαμάνοφ συμπίπτει με τις ανησυχίες για την τύχη των Τσετσένων που κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ρωσίας στον Καύκασο. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις για βασανιστήρια εκατοντάδων Τσετσένων από τους Ρώσους στρατιώτες στην προσπάθεια που κάνουν να εντοπίσουν Τσετσένους αντάρτες. Οι αξιωματούχοι του Ρωσικού στρατού, πάντως, απέρριψαν τις καταγγελίες αυτές.

Την χειρότερη οικολογική καταστροφή μετά το Τσερνομπίλ, χαρακτήρισε την διαροή στον Δούναβη η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον
H Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι αρμόδια για το περιβαλλον, Μαργκό Γουόλστρομ επισκέπτεται περιοχές της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας που βρίσκονται κατά μήκος του Δούναβη και επλήγησαν περισσότερο από την διαροή υδροκυανίου σε ένα χρυσορυχείο από την Ρουμανία πριν από 18 μέρες. Η Επίτροπος υποσχέθηκε την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικολογικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, το οποίο και χαρακτήρισε το χειρότερο που έχει πλήξει την Ανατολική Ευρώπη από την εποχή του Τσερνομπίλ.

Νέα στοιχεία για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας
Στην Γερμανία, το Κοινοβούλιο της χώρας εξετάζει νέα στοιχεία για το σκάνδαλο με τις αδήλωτες χρηματοδοτήσεις του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ανακοίνωσε την παραίτησή του ο ηγέτης του κόμματος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εναντίον του οποίου ασκήθηκε έντονη κριτική για τον χειρισμό της υπόθεσης. Η ειδική επιτροπή του Κοινοβουλίου εξετάζει την εξαφάνιση φακέλλων που είχαν σχέση με την ανάληψη διυλιστηρίου από την πρώην Ανατολική Γερμανία από την εταιρεία Ελφ Ακιτέν της Γαλλίας το 1992. Ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης είπε στην επιτροπή ότι είναι αδύνατο στη σημερινή κυβέρνηση της χώρας να βρει σημαντικά στοιχεία για αυτή την υπόθεση.

Υποστήριξη στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς εξέφρασαν χιλιάδες άνθρωποι στο Βελιγράδι
Χιλιάδες άνθρωποι εξέφρασαν στο Βελιγράδι την υποστήριξή τους στον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Η εκδήλωση αυτή συμπίπτει με την έναρξη του συνεδρίου του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, που είναι το πρώτο μετά την λήξη των αεροπορικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ πέρσι.

Υπομονή ζήτησε ο Κόφι Ανάν από τους κατοίκους του Ανατολικού Τιμόρ
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν προειδοποίησε τους κατοίκους του Ανατολικού Τιμόρ ότι οι δυσκολίες δεν έχουν τελειώσει για αυτούς και τους ζήτησε να κάνουν υπομονή για όσο καιρό διαρκέσει η ανοικοδόμηση της περιοχής. Ο κ.Ανάν, που επισκέπτεται την περιοχή για να εξετάσει τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν ύστερα από την βία που ξέσπασε πέρσι στην περιοχή μετά την ψηφοφορία που είχε αποφασίσει την ανεξαρτητοποίηση του Ανατολικού Τιμόρ από την Ινδονησία, έδειχνε ταραγμένος από την εικόνα καταστροφής που αντίκρισε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ανταποκριτής του BBC.

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Βρετανία από ιούς που κόλλησαν στα νοσοκομεία
Στην Βρετανία, επίσημη έρευνα αναφέρει ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι μολύνονται κάθε χρόνο με εν δυνάμει θανατηφόρες λοιμώξεις κατά την περίοδο νοσηλείας τους στα Βρετανικά νοσοκομεία και έως και 5.000 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους εξ αιτίας τους.

Επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στην Αλβανία
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζωρτζ Ρόμπερτσον επισκέπτεται σήμερα την Αλβανία για συνομιλίες με την κυβέρνηση της χώρας σχετικά με την πιθανή συμμετοχή της Αλβανίας στο μέλλον στην Βορειοατλαντική συμμαχία. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα είπε ότι η χώρα του έχει την φιλοδοξία να προσεγγίσει το ΝΑΤΟ.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.