Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 

                                                    Παρελθόν για την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών ο Βόλφγκανγκ Σόιντλε
 
 

16/02/2000, 14:00 GMT

Παραιτήθηκε ο ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών στην Γερμανία
Ο ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιντλε ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος. Ο κ.Σόιντλε είπε ότι το κόμμα του χρειαζόταν ένα νέο ξεκίνημα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τις παράνομες χρηματοδοτήσεις στην διάρκεια της περιόδου που την ηγεσία της παράταξής του είχε ο Χέλμουτ Κολ. Χθες το κοινοβούλιο της Γερμανίας επέβαλλε πρόστιμο στους Χριστιανοδημοκράτες που ανέρχεται περίπου στα 6 δισεκατομμύρια δραχμές.

Συνομιλίες του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στη Ρωσία
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζωρτζ Ρόμπερτσον βρίσκεται σήμερα στη Μόσχα για συνομιλίες με πολιτικούς ηγέτες της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί και πάλι κλίμα συνεργασίας στις σχέσεις της Βορειατλαντικής Συμμαχίας με τη Ρωσία. Πρόκειται για την συνάντηση υψηλότερου επιπέδου που γίνευαι ανάμεσα στις 2 πλευρές μετά τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο και την έναρξη των εχθροπραξιών στην Τσετσενία. Ο κ.Ρόμπερτσον είπε στο BBC ότι στόχος του είναι να γυρίσει μια νέα σελίδα στις σχέσεις με την Ρωσία.

Αποκάλυψη αποσπασμάτων από την απόρρητη ιατρική έκθεση για τον Πινοσέτ
Eφημερίδες στην Ισπανία δημοσίευσαν αποσπάσματα από την εμπιστευτική Βρετανική έκθεση για την  υγεία του πρώην στρατιωτικού ηγέτη της Χιλής στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ. Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύουν οι εφημερίδες, ο κ.Πινοσέτ έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο και θα του ήταν δύσκολο να καταλάβει και να απαντήσει σε ερωτήσεις σε περίπτωση που παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη. Η αναφορά στάλθηκε σε δικαστή στην Ισπανία μετά την μη αποδοχή από δικαστήριο του Λονδίνου της απόφασης του υπουργού Εσωτερικών της Βρετανίας να μην δημοσιεύσει την έκθεση.

Προσπάθεια να τερματισθεί η κρίση στην ειρηνευτική διαδικασία στην Βόρεια Ιρλανδία
Την τελευταία κρίση που αντιμετωπίζει η ειρηνευτική διαδικασία στην Βόρεια Ιρλανδία συζητούν, σε συνάντηση που έχουν στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ και ο ομόλογός του της Ιρλανδίας Μπέρτι Αχέρν. Αιτία για την κρίση είναι η απόφαση του IRA να σταματήσει τις επαφές για την παράδοση των όπλων του. Η κυβέρνηση της Βρετανίας δηλώνει απογοητευμένη από την αποχώρηση του IRA από την διαδικασία, ενώ το Δουβλίνο επιθυμεί την επαναλειτουργία της τοπικής κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει αναστολή της λειτουργίας της τοπικής κυβέρνησης, καθώς δεν σημειώθηκε πρόοδος στο θέμα του αφοπλισμού του IRA.

Τεχνικοί λόγοι μπορεί να αναβάλλουν την τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Βουλγαρίας - Τουρκίας
Για τεχνικούς λόγους ενδέχεται να αναβληθεί η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC στη Σόφια, ανακοίνωσε ότι ο λόγος της πιθανής αναβολής της συνάντησης είναι η έκτακτη απασχόληση ενός από τους υπουργούς, το όνομα του οποίου, όμως, δεν προσδιόρισε. Η τελική απόφαση, πάντως, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.