Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Υπό πίεση βρίσκεται η ηγεσία των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών
Υπό πίεση βρίσκεται η ηγεσία των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών

16/02/2000, 1000 GMT

Αρχή του τέλους για την ηγεσία των  Χριστιανοδημοκρατών
Μετά το βαρύ χρηματικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στους γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες για το σκάνδαλο των κρυφών δωρεών, δυσκολίες αντιμετωπίζει η ηγεσία του κόμματος. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ελληνικής υπηρεσίας του ΒΒC από το Βερολίνο, η αρχή του τέλους έχει από ότι φαίνεται σημάνει για τον διάδοχο του Χέλμουτ Κολ Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ο οποίος δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί.

Ικανοποιημένο το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε χθες την ικανοποίηση του για την αφοσίωση της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής ηγεσίας στην συνέχιση του διαλόγου για τον τερματισμό της διχοτόμησης του νησιού και για την θετική ατμόσφαιρα, χωρίς προϋποθέσεις -όπως είπε- που επεκράτησε στον τελευταίο γύρο των συνομιλιών στην Γενέυη.

Διέρρευσε στην Ισπανία η έκθεση για την υγεία του Πινοσέ
Οι ισπανικές εφημερίδες δημοσίευσαν αποσπάσματα της απόρητης έκθεσης για την υγεία του πρώην δικτάτορα της Χιλής Στρατηγού ΠΙνοσέ. Βρετανικό δικαστήριο προηγουμένως είχε ανατρέψει την απόφαση του υπουργού εσωτερικών Τζακ Στρο να μην αποκαλύψει τα συμπεράσματα της έκθεσης. Σύμφωνα με τον ισπανικό τύπο, οι γιατροί έκριναν ότι ο πρώην δικτάτορας έχει υποστεί σημαντική βλάβη στον εγκέφαλο.

Βρετανικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ
 Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεση της να προβεί σε υποχωρήσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στα κοινοτικά θεσμικά όργανα, εν όψει της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αντάλλαγμα την αύξηση την αύξηση των ψήφων της στο Συμβούλιο Υπουργών έτσι ώστε να αντανακλούν το μέγεθος του πληθυσμού της χώρας.

Νέες προσπάθειες γίνονται  για το Βορειοιρλανδικό
Την τελευταία κρίση που αντιμετωπίζει η ειρηνευτική διαδικασία στην Βόρεια Ιρλανδία θα συζητήσουν σήμερα κατ ιδίαν ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλαιρ και ο Ιρλανδός ομόλογός του Μπέρτι Αχέρν. Αιτία για την κρίση είνιαη απόφαση του ΙΡΑ να σταματήσει τις επαφές για την παράδοση των όπλων του.

Κινητοποίηση των Τσετσένων φοβούνται οι Ρώσοι
Ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στον βόρειο Καύκασο προειδοποίησε ότι οι τσετσένοι αντάρτες μπορεί να επιχειρήσουν κινητοποίηση των δυνάμεών τους την επόμενη εβδομάδα. Ο στρατηγός Καζάντεφ προσέθεσε ό,τι προληπτικά ο ρωσικός στρατός εμποδίζει την είσοδο στο Γκρόζνι σε πολίτες.

Ο γγ του ΝΑΤΟ συνομιλεί με τον Πούτιν
Ο γγ του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον συνομιλεί σήμερα στην Μόσχα με τον εκτελώντα χρέη προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο κ. Ρόμπερτσον, σε δηλώσεις του πριν την αναχώρησή του για την Μόσχα είπε ότι τα προβλήματα του πλανήτη είναι πολύ μεγάλα για να τα αντιμετωπίσουν με διαφορετικό τρόπο το ΝΑΤΟ και η Ρωσία.

Θετική για όλους η παγκοσμιοποίηση λέει ο Μουρ
Ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου Μάικ Μουρ είπε ότι η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας θα ωφελήσει όλα τα κράτη, τόσο τα φτωχά όσο και τα πλούσια. Σύμφωνα με τον οικονομικό συντάκτη του ΒΒC ο κ. Μουρ έχει βρεθεί στην θέση του αμυνόμενου μετά τη συνάντηση του οργανισμού στο Σιάτλ την οποία χαρακτήρισαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στους δρόμους και η ασυμφωνία στις διαπραγματεύσεις.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.