Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η κ. Σικλ φτάνει Λισαβώνα όπου την περίμενε ψυχρή υποδοχή

(11/02/2000, 1530 GMT)

Εγκατέλειψαν υπουργοί συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Γάλλοι και Βέλγοι αξιωματούχοι αποχώρησαν από συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Λισαβώνα όταν σηκώθηκε να μιλήσει η υπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων της Αυστρίας, η οποία ανήκει στο ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας. Η γαλλίδα υπουργός Εργασίας Μαρτίν Ομπρί είπε ότι πρόκειται για μία πολιτιή και συμβολική χειρονομία. Μαζί με τον Βέλγο ομόλογό της επέστρεψαν στην συνάντηση μετά το τέλος της ομιλίας της Ελίζαμπεθ Σικλ. Η Πορτογαλία που έχει αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ένωσης, είχε ήδη ακυρώσει την παραδοσιακή τελετή έναρξης.

Συνάντηση Ντενκτάς - Φίσερ στο Αμβούργο
Συνάντηση με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ είχε σήμερα το μεσημέρι στο Αμβούργο ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς. Ο κ. Ντενκτάς μετέβη στην Γερμανία κατόπιν επίσημης πρόσκλησης της κυβέρνησης του Βερολίνου. Σημειώνεται ότι ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να συναντηθεί με τον τουρκοκύπριο ηγέτη  στο γραφείο του στο Βερολίνο για να μην λάβει η επίσκεψη χαρακτήρα ατύπου αναγνώρισης του αυτόκλητου τουρκοκυπριακού κράτους.

Σε νέα κρίση η ειρηνευτική διαδικασία για την Β. Ιρλανδία
Η βρετανική κυβέρνηση θα αναστείλει σήμερα την λειτουργία της τοπικής κυβέρνησης για την Β. Ιρλανδία εάν δεν υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη στο θέμα της παράδοσης των όπλων παραστρατιωτικών ομάδων. Οι συνομιλίες για το θέμα συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά ο βρετανός υπουργός για την Βόρεια Ιρλανδία, ο Πίτερ Μάντελσον, είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ΙΡΑ, η μεγαλύτερη παραστρατιωτική οργάνωση, είναι έτοιμος να αρχίσει να αφοπλίζεται.

Συνεχίζονται οι ρωσικές επιχειρήσεις στην Τσετσενία
Η Ρωσία απέρριψε την απειλή του τσετσένου ηγέτη Ασλάν Μασκάντοφ ότι θα εξαπολύσει γενικό ανταρτοπόλεμο κατά των ρωσικών δυνάμεων. Ρώσος εκπρόσωπος, μιλώντας εν όσω οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζαν την επίθεσή τους κατά των ανταρτών στα ορεινά, νότια του Γκρόζνι , είπε, ότι οι τσετσένοι δεν έχουν την δύναμη για μία τέτοια επίθεση, ούτε και την υποστήριξη του άμαχου πληθυσμού.

Στο Λονδίνο μεταφέρεται επειγόντως ο Σπύρος Κυπριανού
Εσπευσμένα μεταφέρεται σήμερα το απόγευμα στο νοσοκομείο Saint Mary's του Λονδίνου ο πρόεδρος της κυρπιακής βουλής Σπύρος Κυπριανού για κατεπείγουσα ιατρική παρακολούθηση και εγχείρηση μετά από επιπλοκές που παρουσίασε ως αποτέλεσμα της πρόσφατης εγχείρησης ανοιχτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε στο Οχάιο των Ην. Πολ.

Αποφασισμένος για αποχώρηση από το Λίβανο ο Μπάρακ
Το Ισραήλ αποχώρησε απο διεθνείς συνομιλίες στο Λίβανο μετά τον θάνατο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενός ισραηλινού στρατιώτη κατά την διάρκεια συγκρούσεων με ισλαμιστές αντάρτες της Χεσμπολά. Νωρίτερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ είπε ό,τι είναι αποφασισμένος να τηρήσει την υπόσχεσή του να αποσύρει τα ισραηλινά στρατεύματα από το νότιο Λίβανο μέχρι τον Ιούλιο, παρά την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή.

Εικοσιδύο συλλήψεις για την αεροπειρατεία του αφγανικού Μπόινγκ
Εφτασε στην Βρετανία αεροσκάφος για να μεταφέρει τους επιβάτες του αφγανικού Μπόινγκ που έπεσε θύμα αεροπειρατείας πίσω στο Αφγανιστάν. Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε εικοσιδύο άτομα και ανακρίνει άλλα δεκαεπτά μετά την ειρηνική λήξη της αεροπειρατείας χθες το πρωί. Περίπου εβδομήντα από τους επιβαίνοντες έχουν ζητήσει άσυλο από την Βρετανική κυβέρνηση, η οποία έχει κάνει σαφές ότι επιθυμεί να εγκαταλείψουν την χώρα όλοι όσοι επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Πλημμύρες αλλά και εορτασμοί στην Νότιο Αφρική
Οι συνεχιζόμενες καταρακτώδεις βροχές στο νότιο τμήμα της Αφρικανικής ηπείρου έχουν προκαλέσει τις χειρότερες -για δεκαετίες- πλημμύρες στην περιοχή. Οι βροχοπτώσεις τώρα εξαπλώνονται προς τα δυτικά πλημμυρίζοντας περιοχές της Μποτσουάνα. Τουλάχιστον εβδομήντα άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες χιλιάδες άλλα ξεσπιτώθηκαν στην Μοζαμβίκη και στην Νότιο Αφρική, χώρα όπου σήμερα εορτάζει την επέτειο 10 ετών από την αποφυλάκιση του πρώην πρόεδρος της και πλέον γνωστού πολιτικού κρατουμένου στον κόσμο -του Νέλσον Μαντέλα.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.