Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Συνεχίζεται το δράμα των ομήρων στο αεροπλάνο από το Αφγανιστάν
Συνεχίζεται το δράμα των ομήρων στο αεροπλάνο από το Αφγανιστάν

(09/02/2000, 07:30 GMT)
 

Αγωνία για την έκβαση της αεροπειρατίας στο Λονδίνο
Kαθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των αρχών με τους αεροπειρατές που απήγαγαν αεροπλάνο των αερογραμμών του Αφγανιστάν και βρίσκονται από την Δευτέρα στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, στο Λονδίνο, 4 όμηροι δραπέτευσαν από το αεροσκάφος. Σύμφωνα με την αστυνομία οι 4 επιβάτες είναι άνδρες και πήδηξαν από το παράθυρο του πιλοτηρίου. Στο μεταξύ, στο αεροσκάφος εξακολουθούν να βρίσκονται 6 έως 10 αεροπειρατες και περίπου 150 όμηροι.

Νέες επιδρομές του Ισραήλ στο Νότιο Λίβανο
Η αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποίησε χθες 3 ακόμα επιδρομές κατά του Νοτίου Λιβάνου, ενώ οι αρχές του Ισραήλ έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις Βόρειες περιοχές που συνορεύουν με το Λίβανο για το ενδεχόμενο αντιποίνων από τους ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης Χεζμπολάχ. Στόχοι των χθεσινών επιδρομών του Ισραήλ στο Λίβανο ήταν ένας σταθμός ραντάρ στο λιμάνι της Τύρου, καθώς και θέσεις ανταρτών της Χεζμπολάχ. Τουλάχιστον 2 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ λέγεται ότι χτυπήθηκε πολυκατοικία όπου ήταν το διαμέρισμα ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ.

Συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις διαπραγματεύσεις της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ένωση προωθούν οι Βρυξέλλες
Την συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στην Κυπριακή ομάδα που χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις Κύπρου - Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπουν πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου, όπως είπαν στον ανταποκριτή της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC στις Βρυξέλλες. Σε συνέντευξη τύπου, χθες, ο επίτροπος, που είναι αρμόδιος για την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γκύντερ Φερχόιγκεν έκανε λόγο για ελπίδες σχετικά με την επίλυση του Κυπριακου.

Προγραμματικές δηλώσεις σήμερα της νέας κυβέρνησης της Αυστρίας
Τις προγραμματικές δηλώσεις της ανακοινώνει σήμερα και επισήμως στη Βουλή η νέα κυβέρνηση συνασπισμού στην Αυστρία, στην οποία συμμετέχει και το ακροδεξιό κόμμα Ελευθερίας του Γιοργκ Χάιντερ. Περίπου 1.500 αστυνομικοί αναμένεται να προσπαθήσουν να κρατήσουν μακριά από το Κοινοβούλιο τους χιλιάδες διαδηλωτές που προβλέπεται να κατακλύσουν το κέντρο της Βιέννης.

Σκληρά μέτρα υποσχέθηκε η Γιουγκοσλαβία για την πάταξη της τρομοκρατίας
Η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας υποσχέθηκε να λάβει σκληρα μέτρα μετά την δολοφονία χθες από αγνώστους του υπουργού Άμυνας Πάβλε Μπουλάτοβιτς. Σε επιμνημόσυνη τελετή προς τιμή του εκλειπόντος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικολά Σαΐνοβιτς υπογράμμισε ότι ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας είναι προτεραιότητα και καθήκον της Πολιτείας.

Νίκη του Τζωρτζ Μπους τζούνιορ στη Ντελαγουέρ
O Τζωρτζ Μπους, που είναι γιος του πρώην Αμερικανού προέδρου και διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις φετινές προεδρικές εκλογές στην Αμερική, κέρδισε με ποσοστό 51% τις προκριματικές εκλογές στη Ντελαγουέρ. Η νίκη του κ.Μπους στη μικρή αυτή Βορειοανατολική Αμερικανική Πολιτεία χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική από τους παρατηρητές μετά την πρόσφατη ήττα του στις προκριματικές εκλογές του Nιου Χαμπσάιρ. Πάντως, ο νικητής του Νιου Χαμπσάιρ Τζων Μακέιν δεν πραγματοποίησε προεκλογική εκστρατεία για τη Ντελαγουέρ, αφού επιθυμεί να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Νότιας Καρολίνας που θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.