Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Συνεχίζεται η αεροπειρατία του αεροσκάφους από το Αφγανιστάν στο Λονδίνο
Συνεχίζεται η αεροπειρατία του αεροσκάφους από το Αφγανιστάν στο Λονδίνο

(08/02/2000, 1345 GMT)

Συνεχίζεται η αεροπειρατία του αεροσκάφους από το Αφγανιστάν
Την τρίτη τους ημέρα περνούν ως όμηροι οι 150 και πλέον επιβάτες του Μπόινγκ από το Αφγανιστάν που απήγαγαν την Κυριακή αεροπειρατές απο την Καμπούλ και μετά από 3 προσγειώσεις κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στο αεροδρόμιο Στάνστεντ στην Βρετανία. Η αστυνομία ανακοινώνει ότι οι διαπραγματεύσεις με τους 6 αεροπειρατές προχωρούν αργά, αλλά σταθερά, προειδοποιεί ότι η διαδικασία θα είναι μακρόχρονη και ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να επιτραπεί η αναχώρηση του αεροσκάφους. Ανώτατοι αξιωματούχοι είπαν ότι στόχος είναι να συνεχισθούν οι συνομιλίες με τους αεροπειρατές ώστε να επιτευχθεί η παράδοσή τους. Όμως τα κίνητρα των αεροπειρατών παραμένουν ασαφή. Ο ηγέτης των αρχών του Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, Μωχάμεντ Όμαρ είπε στο BBC ότι δεν έχει λάβει κανένα αίτημα.

Οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο κλονίζουν την ειρηνευτική διαδικασία, λέει η Δαμασκός
Η Συρία και οι αρχές του Λιβάνου καταδίκασαν τις επιθέσεις που πραγματοποίησε χθες τη νύχτα η ισραηλινή αεροπορία εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ. Τα ισραηλινά αεροσκάφη χτύπησαν και τρείς σταθμούς ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα  να βυθιστεί στο σκοτάδι η Βυρητός και άλλες περιοχές. Ο υπουργός εξωτερικών της Συρίας είπε ότι το Ισραήλ κλόνισε τα θεμέλια της ειρηνευτικής διαδικασίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τις επιθέσεις του Ισραήλ - επιθέσεις που, όπως προειδοποίησε το Τελ-Αβίβ, θα γίνουν ακόμα πιο σφοδρές στην περίπτωση που Ισραηλινοί πολίτες δεχθούν επίθεση από την οργάνωση Χεζμπολάχ.

Αυστηρά μέτρα υπόσχεται το Βελιγράδι μετά την δολοφονία του Γιουγκοσλάβου υπουργού Άμυνας
Η Γιουγκοσλαβική κυβέρνηση υποσχέθηκε σκληρή απάντηση στην δολοφονία, χθες τη νύχτα του υπουργού άμυνας Πάβλε Μπουλάτοβιτς. Αν και δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί συγκεκριμμένα μέτρα,  η ανταποκρίτρια του BBC στο Βελιγράδι μεταδίδει ότι αναμένονται νέοι αντιτρομοκρατικοί νόμοι. Ο Πάβλε Μπουλάτοβιτς, ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης του προέδρου Μιλόσεβιτς, δολοφονήθηκε από άγνωστους οπλοφόρους την ώρα που γευμάτιζε σε εστιατόριο του Βελιγραδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από είκοσι μέρες δολοφονήθηκε ο ηγέτης Σερβικής παραστρατιωτικής οργάνωσης που ήταν γνωστός ως Αρκάν και ότι γίνονται επιθέσεις εναντίον λιγότερο γνωστών προσωπικοτήτων σε εβδομαδιαία, σχεδόν βάση.

Ο Στίπε Μέσιτς νέος πρόεδρος της Κροατίας
Ο νεοελεγείς πρόεδρος της Κροατίας, Στίπε Μέσιτς υποσχέθηκε να συνεργαστεί στενά με την νέα κυβέρνηση γιά να ολοκληρωθεί η πολιτική μεταμόρφωση της χώρας που άρχισε με τον θάνατο, τον Δεκέμβριο, του προέδρου Φράνιο Τούτζμαν. Ο κύριος Μέσιτς κέρδισε τις προεδρικές εκλογές συγκεντρώνοντας το 56% των ψήφων και είναι ηγετικό στέλεχος της Κεντροαριστερής Συμμαχίας που ανέλαβε την εξουσία πριν από έντεκα μέρες. Στην ομιλία του, μετά την γνωστοποίηση τού αποτελέσματος, ο κ.Μέσιτς είπε ότι βασικός στόχος του είναι να προωθήσει την υποψηφιότητα της Κροατίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας γύρω από το Αυστριακό Κοινοβούλιο
Στην Αυστρία εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου. Η Βουλή συνεδριάζει εκτάκτως γιά να συζητήσει την πολιτική απομόνωση της χώρας λόγω της συμμετοχής στην νέα κυβέρνηση συνασπισμού του ακροδεξιού κόμματος της Ελευθερίας. Το κόμμα των Πρασίνων κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές η πρόταση είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταψηφιστεί καθώς η κυβέρνηση του Βολφγκανγκ Σούσελ διαθέτει άνετη πλειοψηφία στην Βουλή.

Τουλάχιστοι 9 νεκροί από έκρηξη σε πολυκατοικία στη Ρωσία
Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε πολυκατοικία στη πόλη Καμπαρόβσκ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, τα συνεργεία διάσωσης ανέφεραν ότι το πεντόροφο κτίριο εκκενώθηκε αμέσως μετά την έκρηξη. Πιθανή αιτία της έκρηξης είναι η διαροή γκαζιού σε ένα από τα διαμερίσματα, όμως ακόμα δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα εγκληματικής πράξης.

Βροχοπτώσεις και πλημμύρες στην Νότια Αφρική
Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν στην ζωή τους στις πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων τρειών ημερών στις βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές της Νότιας Αφρικής. Βροχοπτώσεις έπληξαν και την νότια Μοζαμβίκη - δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην πρωτεύουσα Μαπούτο.

Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στην Ισπανία
Νέες συγκρούσεις - για τρίτη συνεχόμενη μέρα - σημειώθηκαν στην πόλη Ελ Εχίντο στη νοτιοανατολική Ισπανία μεταξύ της αστυνομίας και εκατοντάδων διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν εναντίον των μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική που βρίσκονται στην Ισπανία. Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο της Ισπανίας, πάνω απο 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 7 συνελήφθησαν στην διάρκεια των επεισοδίων.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.