Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 

Συνεχίζεται η αεροπειρατία του αεροσκάφους από το Αφγανιστάν στο Λονδίνο
Συνεχίζεται η αεροπειρατία του αεροσκάφους από το Αφγανιστάν στο Λονδίνο





(08/02/2000, 10:00 GMT)
 
 

Συνεχίζεται η αεροπειρατία του αεροσκάφους από το Αφγανιστάν
Την τρίτη τους ημέρα περνούν ως όμηροι οι 150 και πλέον επιβάτες του Μπόινγκ από το Αφγανιστάν που απήγαγαν την Κυριακή αεροπειρατές απο την Καμπούλ και μετά από 3 προσγειώσεις κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στο αεροδρόμιο Στάνστεντ στην Βρετανία. Η αστυνομία ανακοινώνει ότι οι διαπραγματεύσεις με τους 6 αεροπειρατές προχωρούν αργά, αλλά σταθερά, προειδοποιεί ότι η διαδικασία θα είναι μακρόχρονη και ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να επιτραπεί η αναχώρηση του αεροσκάφους. Αισιόδοξη ένδειξη ότι η στάση των Βρετανικών αρχών είναι η ενδεδειγμένη είναι η απελευθέρωση 8 επιβατών χθες. Μάλιστα, ανώτατοι αξιωματούχοι είπαν ότι στόχος είναι να συνεχισθούν οι συνομιλίες με τους αεροπειρατές ώστε να επιτευχθεί η παράδοσή τους.

Δολοφονήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Γιουγκοσλαβίας
Είκοσι μολις ημέρες μετα την δολοφονία του Αρκάν, και νέο χτύπημα αγνώστων δολοφόνων στο Βελιγράδι. Θύμα την φορά αυτή ο υπουργός Άμυνας Πάβλε Μπουλάτοβιτς την ώρα που γευμάτιζε σε εστιατόριο του Βελιγραδίου. Οι δράστες πυροβόλησαν τον υπουργό με αυτόματα όπλα. Δύο ακόμα άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας συνεδρίασε εκτάκτως για να εξετάσει την κατάσταση και χαρακτήρισε την επίθεση πράξη τρομοκρατίας.

Ο Στίπε Μέσιτς νέος πρόεδρος της Κροατίας
Στη Κροατία, νικητής των χθεσινών επαναληπτικών εκλογών για την προεδρία αναδεικνύεται ο 65χρονος Στίπε Μέσιτς της Κεντροαριστερής Συμμαχίας που συγκεντρώνει ποσοστό πάνω από 56%. Στην ομιλία του, μετά την γνωστοποίηση τού αποτελέσματος, ο κ.Μέσιτς είπε ότι βασικός στόχος του είναι να προωθήσει την υποψηφιότητα της Κροατίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Καταγγελίες εναντίον των Ρώσων στην Τσετσενία
Χιλιάδες Τσετσένοι καταγγέλουν τους Ρώσους για δολοφονίες και λεηλασίες. Η οργάνωση Human Righs Watch συγκεντρώνει στοιχεία για τυχόν ακρότητες που έγιναν στην διάρκεια των επιχειρήσεων της Ρωσίας εναντίον της πρωτεύουσας της Τσετσενίας Γκρόζνι, ενώ εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκεται στη γειτονική Ινγκουσετία, δήλωσε ότι δεν του επετράπη η μετάβαση στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας.

Τουλάχιστοι 9 νεκροί από έκρηξη σε πολυκατοικία στη Ρωσία
Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε πολυκατοικία στη πόλη Καμπαρόβσκ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, τα συνεργεία διάσωσης ανέφεραν ότι το πεντόροφο κτίριο εκκενώθηκε αμέσως μετά την έκρηξη. Πιθανή αιτία της έκρηξης είναι η διαροή γκαζιού σε ένα από τα διαμερίσματα, όμως ακόμα δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα εγκληματικής πράξης.

Επίθεση της Μαντλίν Ολμπράιτ στον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος της Αυστρίας
Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μαντλίν Ολμπράιτ κατηγόρησε τον ηγέτη του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας Γιόργκ Χάιντερ ότι αλλάζει συνεχώς τις πολιτικές του θέσεις. Η δήλωση αυτή της κ.Ολμπράιτ χαρακτηρίζεται ως μια ακόμα ένδειξη της δυσαρέσκειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την συμμετοχή του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας στην κυβέρνηση της Αυστρίας.

Επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο
Αεροσκάφη του Ισραήλ πραγματοποίησαν επιθέσεις στην διάρκεια της χθεσινής νύχτας στο Λίβανο. Τα αεροσκάφη χτύπησαν τον κεντρικό σταθμό ηλεκτροδότησης της πρωτεύουσας του Λιβάνου Βηρυττό με αποτέλεσμα η πόλη να βυθιστεί στο σκοτάδι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις επιθέσεις του Ισραήλ - επιθέσεις που, όπως προειδοποίησε το Τελ-Αβίβ, θα γίνουν ακόμα πιο σφοδρές στην περίπτωση που Ισραηλινοί πολίτες δεχθούν επίθεση από την οργάνωση Χεζμπολάχ.

Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στην Ισπανία
Νέες συγκρούσεις - για τρίτη συνεχόμενη μέρα - σημειώθηκαν στην πόλη Ελ Εχίντο στη νοτιοανατολική Ισπανία μεταξύ της αστυνομίας και εκατοντάδων διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν εναντίον των μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική που βρίσκονται στην Ισπανία. Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο της Ισπανίας, πάνω απο 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 7 συνελήφθησαν στην διάρκεια των επεισοδίων.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.