Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ανακοινώνεται αύριο ο σχηματισμός  νέας κυβέρνησης στην Αυστρία
Ανακοινώνεται αύριο ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στην Αυστρία
(2/2/2000 1900 GMT)

Αύριο η τελική απόφαση του Κλέστιλ
Στην Αυστρία, ο πρόεδρος Τόμας Κλέστιλ θα αναγγείλει αύριο την τελική αποφαση του για το προφίλ της νέας κυβέρνησης. Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι διεθνείς αντιδράσεις εναντίον της συμμετοχής στην νέα κυβέρνηση του ακροδεξιού κόμματος της Ελευθερίας. Στις απειλές της Ευρωπαικής Ενωσης προσετέθησαν οι φωνές διαμαρτυρίας των ΗΠΑ και του Ισραήλ το οποίο, μάλιστα, απειλεί να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Βιέννη.

Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των ρώσων στο Γκρόσνι
Στην Τσετσενία, οι ρωσικές δυνάμεις υποστηριζόμενες απο τοπικές πολιτοφυλακές ξεκίνησαν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα Γκρόσνι. Ο επικεφαλής των πολιτοφυλάκων, που πρόσκεινται στην Μόσχα, είπε πως δεν συναντούν αντίσταση μια και έχουν υποχωρήσει οι αντάρτες. Στην Μόσχα, η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλην Ωλμπράιτ δήλωσε μετα από συναντησή της με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι μια πολιτική λύση στην Τσετσενία είναι, τουλάχιστον τώρα, ανέφικτη.

Νέα κρίση στην Β.Ιρλανδία
Με συνεχείς διαβουλεύσεις βρετανοί και ιρλανδοί πολιτικοί προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ειρηνευτική διαδικασία στην Β.Ιρλανδία που πνέει, για μία ακόμη φορα τα λοίσθια. Την κρίση προκάλεσε η άρνηση του IRA να παραδόσει τον οπλισμό του. Ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για θέματα Β.Ιρλανδίας, Πήτερ Μάντελσον, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σιν Φέιν, πολιτικής πτέρυγας του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού. Εκπρόσωπος του είπε μετά την συνάντηση ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναστείλει την λειτουργία όλων των θεσμικών οργάνων στα οποία συμμετέχουν και οι δύο πλευρές.

Ηττα-έκπληξη του Τζωρτζ Μπους
Οι προκριματικές εκλογές στην αμερικανική πολιτεία του Νιού Χαμσάϊρ δίνουν το προβάδισμα στον Αλ Γκόρ, από πλευράς του Κόμματος των Δημοκρατικών, ενώ ανέτρεψαν τις προβλέψεις σ' ότι αφορά το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.Στις πρώτες αυτές προκριματικές εκλογές ο Τζώρτζ Μπούς Τζούνιορ ηττήθηκε από τον γερουσιαστή της Αριζόνα, Τζών Μακ Κέην.Το ερώτημα τώρα είναι, σύμφωνα με τους ανταποκριτές, το αν θα καταρεύσει η προεκλογική προσπάθεια του Τζώρτζ Μπους, που είναι το φαβορί του κόματός του..

Φήμες για στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ινδονησία
Κλίμα ένστασης επικρατεί στην Ινδονησία μετά την άρνηση του στρατηγού Ουιράντο να παραιτηθεί από διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, οπως του ζήτησε ο πρόεδρος της χώρας Αμπντουραχμάν Ουαχιντ. Στην Τζακάρτα κυκλοφορούν έντονα φήμες για στρατιωτικό πραξικόπημα. Ο πρόεδρος Ουαχιντ δηλωσε  ότι δεν θα διστάσει να απομακρύνει δια της βίας τον στρατηγο Ουιράντο.

Οργή της Κίνας κατά του αμερικανικού Κονγρέσου
Η Κίνα αντέδρασε έντονα στην απόφαση του αμερικανικού  Κονγκρέσου να εγκρίνει σχέδιο νόμου που αναφέρεται στην σύσφιξη των στρατιωτικών δεσμών με την Ταιβάν. Αντίθετος στο νομοσχέδιο είναι και ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον που θεωρεί ότι θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις Ουάσινγκτων-Πεκίνου.

Κατηγορώ Κουσνέρ εναντίον της διεθνούς κοινότητας
Ο διοικητής των ΗΕ στο Κοσυφοπέδιο, Μπερνάρ Κουσνέρ, κατηγόρησε την διεθνή κοινότητα για τήν πλήρη, οπως είπε, αδιαφορία της στο πρόβλημα του Κοσυφοπεδίου. Σε συνέντευξή του στην γαλλική Λε Φιγκαρο, ο κ. Κουσνέρ λέει ότι δεν έχει χρήματα ούτε για μισθούς ανθρώπων που εργάζονται σε πολύ ζωτικούς τομείς--υγιεία, εκπαίδευση, ασφάλεια.

Δέκα νεκροί από σύγκρουση αεροπλάνων
Τουλάχιστον δέκα άτομα σκοτώθηκαν από σύγκρουση δυο αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης. Το δυστύχημα έγινε όταν στρατιωτικό αεροσκάφος έπεσε πάνω σε αεροπλάνο των ιρανικών αερογραμμών που ήταν έτοιμο να απογειωθεί.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.