Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τσετσενία και πυρηνικά συζητούν ΗΠΑ και Ρωσία
Τσετσενία και πυρηνικά συζητούν ΗΠΑ και Ρωσία
1900 GMT)

Στη Μόσχα για συνομιλίες η Ωλμπράιτ
Τριήμερη επίσκεψη στην Μόσχα πραγματοποιεί η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλήν Ωλμπράιτ. Το πρωί η κ. Ωλμπράιτ συναντήθηκε με τον ρώσο ομολογό της Ιγκόρ Ιβάνωφ με τον οποίο συζήτησε το θέμα της Τσετσενίας και τον πυρηνικό αφοπλισμό. Πριν τις επαφές της η αμερικανίδα αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι προτίθεται να κάνει σαφές στην ρωσική ηγεσία την ανησυχία της Ουάσινγκτων στις εξελίσεις της Τσετσενίας. Η κ. Ωλμπράιτ υπεστηριξε πως η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στον Καύκασο ενέχει κινδύνους διεθνούς απομόνωσης για την Μόσχα.

Με κυρώσεις απειλεί η Ευρωπαική Ενωση την Αυστρία
Κυρώσεις απειλεί να επιβάλλει η Ευρωπαική Ενωση στην Αυστρία αν προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στην οποία θά συμμετάσχει το ακροδεξιό κομμα της Ελευθερίας. Το κομμα της Ελευθερίας διεξάγει συνομιλίες με το συντηρητικό Λαικό Κόμμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Ο ηγέτης του Λαικού Κόμματος Βολφανγκ Σούσελ είπε ότι η Αυστρία δεν χρειάζεται μαθήματα δημοκρατίας.

Στην τελική ευθεία η Ελλάδα για την ΟΝΕ
"Η Ελλάδα θα μπεί την 1η Ιανουαρίου του 2001 στην ζώνη του ευρώ" υπογραμμίζει σε σημερινή συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, ο αρμόδιος για θέματα νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαικής Ενωσης, Πέδρο Σόλμπες. Ο κοινοτικός αξιωματούχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την ελληνική οικονομία, οι επιδόσεις της οποίας κρίνει ότι είναι μεγαλύτερες από τον μέσο όρο ανάπτυξης της Κοινότητας

Δεύτερος γύρος συνομιλιών για το Κυπριακό
Ξεκίνησε στην Γενεύη ο δεύτερος γύρος των εκ του σύνεγγις συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο γεν. γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν είχε μια πρώτη επαφή με τους εκπροσώπους των δύο πλευρών, Γλαύκο Κληρίδη και Ραούφ Ντενκτάς.

Προσπάθειες για εξεύρεση επιζόντων του αεροπορικού ατυχήματος στην Ακτή Ελεφαντοστού
Συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την συλλογή στοιχείων αποκαλυπτικών για τα αίτια που οδηγησαν στην πτώση του αεροσκάφους τύπου Airbus των Κενυατικών Αερογραμμων που συνετρίβει χθες στα ανοιχτά του Αμπιτζάν στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Η εταιρία ανακοίνωση ότι εχουν περισυλλεγεί δέκα επιζώντες.

Απέρριφθει η προσφυγή του Βελγίου για τον Πινοτσέ
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε την προσφυγή της κυβέρνησης του Βελγίου και έξη οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης του βρετανού υπουργού εσωτερικών, Τζακ Στρω, με την οποία αφήνεται ελευθερος ο πρώην δικτάτορας της Χιλής, Αουγκούστο Πινοτσέ. Την απόφαση επέκριναν δριμύτατα νομικοί κύκλοι και ακτιβιστές για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την παράδοση των όπλων του UCK ζητά ο ΟΗΕ
Η διοικηση της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσυφοπέδιο έδωσε προθεσμία έως σήμερα το βράδυ στούς αλβανούς για να παραδόσουν τον οπλισμό τους, πριν παραχωρηθούν εξουσίες στο νέο μεταβατικο συμβούλιο διακυβέρνησης. Το συμβούλιο θά αποτελείται από αλβανούς και θά ασχολείται με θεματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα κύρια πολιτικά προβλήματα της επαρχίας θα παραμείνουν στην δικαιοδοσία της ειρηνευτικής δύναμης.

Για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορείται ο διοικητης των ενόπλων δυνάμεων της Ινδονησίας
Ειδική ερευνητική επιτροπή στην Τζακάρτα, απεφάνθει ότι θα πρέπει να προσαχθουν σε δίκη ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Ουιράντο καθώς και πέντε ακόμη ανώτατοι αξιωματικοί για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς στην Ισπανία
Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αριστεράς στην Ισπανία, το Σοσιαλιστικό Κομμα και το Κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς, συμφώνησαν να συνεργασθούν προεκλογικά με στόχο την απομάκρυνση του κεντροδεξιού Λαικού Κομματος από τήν εξουσία.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.