Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Μεγάλες απώλειες παραδέχονται οι Ρώσοι στην Τσετσενία
Μεγάλες απώλειες παραδέχονται οι Ρώσοι στην Τσετσενία

(26/01/00,  1000 GMT)

Μεγάλες οι Ρωσικές απώλειες στην Τσετσενία παραδέχονται οι Ρώσοι
Καθώς συνεχίζονται οι μάχες για να τεθεί υπό έλεγχο η Τσετσενική πρωτεύουσα, το Γκρόσνυ, η Μόσχα παραδέχεται πλέον ότι υπάρχουν μεγάλες απώλειες στις δυνάμεις της. Ρώσοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το τελευταίο εξάμηνο πάνω από χίλιοι τριακόσιοι Ρώσοι στρατιώτες βρήκαν το θάνατο στην Τσετσενία, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδοσαν στη δημοσιότητα τα Υπουργεία Αμύνης και Εσωτερικών, οι τραυματίες ανέρχονται σε τρισήμισυ χιλιάδες.

Ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή της άκρας δεξιάς στην Αυστριακή κυβέρνηση
Στην Αυστρία, ο εκτελών χρέη Καγκελαρίου, Βίκτορ Κλίμα, εγκατέλειψε τις προσπάθειες που κατέβαλλε η παράταξή του, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, με στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, επειδή δεν είχε επαρκή υποστήριξη στη Βουλή  Ετσι ανοίγει τώρα ο δρόμος για τη συμμετοχή, στην κυβέρνηση, του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας του Γιοργκ Χάϊνταρ σε συνεργασία με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.

Οι στρατιωτικοί αποπέμπουν τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Πακιστάν - Αρχίζει η δίκη του Ναουάζ Σαρίφ
Οι στρατιωτικοί απέπεμψαν τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Πακιστάν, επειδή αρνήθηκε να δώσει όρκο πίστεως στο καθεστώς. Εν τω μεταξύ, στο Καράτσι άρχισε η δίκη του ανατραπέντος πρώην Πακιστανού πρωθυπουργού, Ναουάζ Σαρίφ, που κατηγορείται για συνομωσία, συγκεκριμένα ότι προσπάθησε να εμποδίσει την προσγείωση του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο νέος στρατιωτικός ηγέτης του Πακιστάν, στρατηγός Περβέζ Μουσαράφ. Οι δικηγόροι του Κου Σαρίφ ζητούν αναβολή της δίκης.

Δεν πρόκειται να υπάρξουν χωριστές ενταξιακές διαπραγμαεύσεις με τους Τουρκοκυπρίους λέει ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος
Η Κύπρος εμφανίζει τη μεγαλύτερη, από όλες τις υποψήφιες χώρες, πρόοδο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της. Αυτό δήλωσε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Επίτροπος, που είναι αρμόδιος για τη διεύρυνση της Κοινότητος, Γκύντερ Φερχόιγκεν. Ο Κος Φερχόιγκεν έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση για την Κομισιόν να δεχθεί στο μέλλον ξεχωριστές ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τους Τουρκοκυπρίους και κάλεσε για μία ακόμη φορά την ηγεσία τους να συνειδητοποιήσει το συμφέρον του λαού της και να συμμετάσχει με εκπροσώπους της στην Κυπριακή ομάδα των συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις και η οποία λειτουργεί από το 1998.

Στο Γερμανικό υπουργικό συμβούλιο οι αποζημιώσεις των θυμάτων καταναγκαστικής εργασίας
Το Γερμανικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να ψηφίσει σήμερα νομοσχέδιο που θα ανοίξει το δρόμο για να δοθούν αποζημιώσεις σε θύματα καταναγκαστικής εργασίας της ναζιστικής περιόδου. Το πακέτο αποζημιώσεων, ύψους πέντε δισεκατομμυρίων δολλαρίων, θα επωμιστούν η γερμανική κυβέρνηση και γερμανικές βιομηχανίες.

Κλείνουν τα σχολεία από τη επιδημία γρίππης στη Βουλγαρία
Λόγω της επιδημίας γρίππης, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας αποφάσισε να κλείσει όλα τα σχολεία μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Οι αρχές μάλιστα συνέστησαν στους γονείς και στα παιδιά να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους, όπως είναι οι κινηματογράφοι και οι ντισκοτέκ.

Πράσινο φως για την κατάψυξη, απόψυξη και χρήση ωαρίων
Στο Λονδίνο, επετράπη και η χρήση ωαρίων των γυναικών που για ιατρικούς ή κοινωνικούς λόγους θέλουν να διαφυλάξουν για το μέλλον την δυνατότητα να κάνουν παιδιά. Ετσι γυναίκες που, για παράδειγμα, υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ή άλλες που θέλουν να κάνουν καρριέρα, θα μπορούν να αφαιρούν τα ωάρια τους και να τα χρησιμοποιούν αργότερα. Μέχρι τώρα είχε δοθεί άδεια για την κατάψυξη όχι όμως και για τη απόψυξη και τη χρήση των γυναικείων ωαρίων.

Κανείς δεν αγοράζει το πολυτελές αεροσκάφος του Μένεμ
Στην Αργεντινή, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυσκολίες να πουλήσει το πολυτελές αεροσκάφος που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρόεδρος, Κάρλος Μένεμ. Το αεροπλάνο έχει επίχρυσες βρύσες, υπόλευκα δερμάτινα καθίσματα και μια ειδική θέση κομμωτηρίου, καθώς κομμωτής συνόδευε πάντα τον Κάρλος Μένεμ στα ταξίδια του. Στοίχισε εξήντα εκατομμύρια δολλάρια, όσο το αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος, τώρα όμως η αξία του έχει μειωθεί στο ήμιση. Ο νέος πρόεδρος της χώρας, Φερνάρντο ντε λα Ρούα, είχε υποσχεθεί να πουλήσει το αεροσκάφος στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.