Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Προβλήματα για τον ηγέτη των Χριστιανοδημοκρατών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε
Προβλήματα για τον ηγέτη των Χριστιανοδημοκρατών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε

(25/01/00, 1900GMT)

Απορρίπτει η βουλή της Εσσης την πρόταση αυτοδιάλυσης
Στην Γερμανία όπου το σκάνδαλο για τις μυστικές χρηματοδοτήσεις του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος συγκλονίζει όχι μόνο το ίδιο το κόμμα αλλά και τον πολιτικό κόσμο, το κοινοβούλιο του κρατιδίου της Εσσης απέρριψε με οριακή πλειοψηφία 2 ψήφων την πρόταση Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων για αυτοδιάλυση της βουλής και προκήρυξη νέων εκλογών.

Μαζική έξοδος προσφύγων από την Τσετσενία
Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε στον αριθμό των προσφύγων που εγκαταλείπουν την Τσετσενία, καθώς συνεχίζεται η ρωσική επίθεση για την κατάληψη της πρωτεύουσας Γκρόζνι. Τα Ηνωμένα Εθνη λένε πως τις τελευταίες τέσσερεις μέρες πέρασαν στην γειτονική Ινγκουσετία, σχεδόν 10.000 Τσετσένοι, ελάχιστοι εκ των οποίων όμως προέρχονται από το Γκρόζνι. Εκπρόσωπος της αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είπε ότι όσοι Τσετσένοι φτάνουν στην Ινγκουσετία αντιμετωπίζουν κινδύνους από ασθένειες, κυρίως από φυματίωση.

Αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία
Αυξάνονται οι ελπίδες ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ, καθώς η Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης υιοθέτησε την Δευτέρα στις Βρυξέλλες το αναθεωρημένο πρόγραμμα σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας το οποίο και αναμένεται τώρα να εγκριθεί στις 31 Ιανουαρίου και από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών. Εξ άλλου, σύμφωνα με αξιολόγηση της εταιρείας οικονομικών μετρήσεων Moody's, η ελληνική και η κυπριακή οικονομία μοιράζονται την 34η θέση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τέλος της εποχής Τούτζμαν στην Κροατία
Το τέλος της εποχής Φράνιο Τούτζμαν σηματοδοτούν οι χθεσινές προεδρικές εκλογές στην Κροατία, όπου οι ψηφοφόροι υποστήριξαν τους δύο υποψηφίους της κεντροαριστεράς συμμαχίας. Ο προηγούμενος με το 42% των ψήφων, Στίπε Μέσιτς, θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Ντράζεν Μπούντισα, που συνεκέντρωσε το 28% των ψήφων. Ο κύριος Μέσιτς είπε ότι τάσσεται υπέρ μιας ευρωπαϊκής προοπτικής που θα φέρει την Κροατία κοντύτερα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Προσπάθειες να μην απελευθερωθεί ο Πινοσέτ
Η βελγική κυβέρνηση και αρκετές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα κίνησαν νομική διαδικασία για να αποτρέψουν την απελευθέρωση του πρώην  δικτάτορα της Χιλής Αγκούστο Πινοσέτ, ο οποίος τελεί σε κατ'οίκον περιορισμό στην Βρετανία. Ο βρετανός υπουργός εσωτερικών Τζακ Στρο έχει δηλώσει ότι σκέφτεται να αφήσει τον πρώην δικτάτορα ελεύθερο λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του, αλλά το Βέλγιο και οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζητούν νέα ιατρική γνωμάτευση. Το ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας θα αποφανθεί αύριο αν θα δεχτεί την προσφυγή τους.

Κατάργηση της βίζας για Βουλγαρία και Ρουμανία ζητά η Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι θα ζητήσει από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να καταργήσουν την βίζα για τους πολίτες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, μετά από αίτημα των δύο χωρών. Η βίζα έχει καταργηθεί για όλες τις άλλες υποψήφιες προς ένταξη χώρες. Αλλά οι ανταποκριτές λένε πως οι κοινοτικές χώρες είχαν επιφυλάξεις για τους χαλαρούς, όπως τους χαρακτηρίζουν, μεθοριακούς ελέγχους στην Βουλγαρία και στην Ρουμανία.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.