Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Θετικές προοπτικές για ένταξη στην ΟΝΕ
Θετικές προοπτικές για ένταξη στην ΟΝΕ

(25/01/2000, 1430GMT)

Αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία
Η υιοθέτηση από την Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης του αναθεωρημένου προγράμματος σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας έχει αυξήσει τις ελπίδες για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, ακόμη και νωρίτερα από το προγραμματισμένο, μεταδίδει ο ανταποκριτής της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC στις Βρυξέλλες Γιώργος Δαράτος.

Τέλος της εποχής Τούτζμαν στην Κροατία
Το τέλος της εποχής Φράνιο Τούτζμαν σηματοδοτούν οι χθεσινές προεδρικές εκλογές στην Κροατία, όπου οι ψηφοφόροι υποστήριξαν τους δύο υποψηφίους της κεντροαριστεράς συμμαχίας. Ο προηγούμενος με το 42% των ψήφων, Στίπε Μέσιτς, θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Ντράζεν Μπούντισα, που συνεκέντρωσε το 28% των ψήφων. Ο κύριος Μέσιτς είπε ότι τάσσεται υπέρ μιας ευρωπαϊκής προοπτικής που θα φέρει την Κροατία κοντύτερα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Από την Αϊόβα αρχίζει ο αγώνας την αμερικανική προεδρία
Στην πρώτη πραγματική δοκιμασία για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι εξασφάλισαν σημαντικές νίκες στις προκριματικές εκλογές της πολιτείας Αϊόβα. Τα μέλη του Δημοκρατικού κόμματος εξέλεξαν με συντριπτική πλειοψηφία ως υποψήφιο του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές τον νυν αντιπρόεδρο Αλ Γκορ, ενώ τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος εξέλεξαν τον κυβερνήτη του Τέξας, Τζωρτζ Μπους, τον νεότερο.

Αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων από την Τσετσενία
Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε στον αριθμό των προσφύγων που εγκαταλείπουν την Τσετσενία, καθώς συνεχίζεται η ρωσική επίθεση για την κατάληψη της πρωτεύουσας Γκρόζνι. Τα Ηνωμένα Εθνη λένε πως τις τελευταίες τέσσερεις μέρες πέρασαν στην Ινγκουσετία, σχεδόν 10.000 Τσετσένοι, ελάχιστοι εκ των οποίων όμως προέρχονται από το Γκρόζνι. Στο μεταξύ επίσημα στοιχεία ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των ρώσων στρατιωτών σε πανω από 900, από τότε που άρχισαν οι επιχειρήσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αλλες πηγές κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Υπεραμύνεται η Ταϊλάνδη των χειρισμών της στην κρίση με τους ομήρους
Οι αρχές της Ταϊλάνδης χαρακτήρισαν ασυγχώρητη πρόκληση την ενέργεια Βιρμανών ανταρτών που κράτησαν εκατοντάδες ομήρους σε νοσοκομείο της δυτικής Ταϊλάνδης. Οι ταϊλανδικές αρχές υπεραμύνθηκαν της απόφασης τους να εισβάλλουν στο νοσοκομείο σκοτώνοντας όλους τους αντάρτες. Ολοι οι όμηροι είναι σώοι.

Προσπάθεια του Βελγίου να μην αφεθεί ελεύθερος ο Πινοσέτ
Η βελγική κυβέρνηση κίνησε νομική διαδικασία για να αποτρέψει την απελευθέρωση του πρώην  δικτάτορα της Χιλής Αγκούστο Πινοσέτ, ο οποίος τελεί σε κατ'οίκον περιορισμό στην Βρετανία. Ο βρετανός υπουργός εσωτερικών Τζακ Στρο έχει δηλώσει ότι σκέφεται να αφήσει τον πρώην δικτάτορα ελεύθερο για λόγους υγείας, αλλά το Βέλγιο ζητά νέα ιατρική γνωμάτευση.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.