Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Κομμάντος απελευθερώνουν τους ομήρους στην Ταϊλάνδη.
Κομμάντος απελευθερώνουν τους ομήρους στην Ταϊλάνδη.

(25/01/2000, 10:00 GMT)
 

Απελευθέρωσαν τους ομήρους οι αρχές της Ταϊλάνδης
Στην Ταϊλάνδη, οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο νοσοκομείο το οποίο είχε καταλάβει από χθες μία ομάδα ανταρτών από τη Βιρμανία και κρατούσε εκατοντάδες ομήρους. Οπως δήλωσαν οι στρατιωτικές αρχές, σκοτώθηκαν και οι δέκα  οπλοφόροι, αλλά κανείς από τους ομήρους δεν έπαθε τίποτα. Οι οπλοφόροι, που ανήκαν σε μία οργάνωση με την επωνυμία "Στρατός του Θεού",  είχαν ζητήσει, μεταξύ άλλων, να επιτραπεί στους συντρόφους τους να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη για νοσηλεία. Αλλά, όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του BBC που είταν παρών κατά τη διάρκεια της εφόδου των δυνάμεων ασφαλείας, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης δεν ήθελε να επαναληφθεί αυτό που είχε συμβεί τον περασμένο Οκτώβριο, όταν Βιρμανοί αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν για λίγο την πρεσβεία της χώρας τους στην Μπανγκόκ πριν τους επιτραπεί να εισέλθουν, ανεμπόδιστοι, σε μία περιοχή που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Νέο βήμα για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ
Η Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης υιοθέτησε χθες στις Βρυξέλλες το αναθεωρημένο πρόγραμμα σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας το οποίο και αναμένεται τώρα να εγκριθεί στις 31 Ιανουαρίου και από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών στις Βρυξέλλες. Εν τω μεταξύ, την τριακοστή τέταρτη θέση σε ολόκληρο τον κόσμο καταλαμβάνει η Ελληνική οικονομία, σύμφωνα με αξιολόγηση της εταιρείας οικονομικών μετρήσεων Moody's.

Δηλώσεις Ολμπράιτ για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις
Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ για την ραγδαία βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την έναρξη σε λίγες ημερες του δευτέρου γύρου των εκ του σύννεγυς συνομιλιών για το Κυπριακό στη Γενεύη. Η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ χαρακτήρισε την επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα ένδειξη προόδου στις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

Χιλιάδες πρόσφυγες δημιούργησαν οι συγκρούσεις στην Τσετσενία λένε οι Ρώσοι
Η Ρωσία παραδέχθηκε ό,τι η τελευταία στρατιωτική επιχείρηση στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι δημιούργησε χιλιάδες πρόσφυγες. Ρώσοι αξιωματούχοι στην Τσετσενία λένε ότι οκτώ χιλιάδες επτακόσια άτομα εγκατέλειψαν το Γκρόζνι τις τελευταίες εβδομάδες, από την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ των ρωσικών στρατευμάτων και των τσετσενικών δυνάμεων. Οι αξιωματούχοι προσέθεσαν ότι πολλά άτομα παραμένουν παγιδευμένα στο κέντρο της πόλης. Χθες η Ευρωπαϊκή Ενωση ανέστειλε την χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Ρωσία ύψους ενενήντα εκατομυρίων δολλαρίων λόγω των ανησυχιών που έχει εκφράσει για τους αμάχους στην Τσετσενία. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανναν θα επισκευθεί την Μόσχα την Πέμπτη για συνομιλίες, ένα από τα θέματα των συνομιλιών σύμφωνα με τους ρώσους αξιωματούχους  θα είναι και η Τσετσενία.

Οικονομικού σκανδάλου συνέχεια στην Γερμανία
Συνεχίζεται το σκάνδαλο των παράνομων δωρεών που είχε δεχθεί το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης στην Γερμανία,  επί καγκελλαρίας Κόλ. Ο  Χέλμουτ Κολ αρνείται  πεισματικά να αποκαλύψει την ταυτότητα των δωρητών και, όπως ανακοίνωσε χθες ο διάδοχος του κ. Κολ στην ηγεσία του κόμματος Βόλφανγκ Σόυμπλε, ενδέχεται να ζητήθει η ποινική δίωξη στενού συνεργάτη του πρώην Καγκελλαρίου που γνώριζε για τα χρήματα που είχαν κατατεθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές, το κόμμα κατά τα φαινόμενα φέρεται τώρα κατά του πρώην συμβούλου σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του.

Δεύτερο γύρος εκλογών θα χρειασθεί στην Κροατία
Στις προεδρικές εκλογές που έγιναν χθες στην Κροατία, κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία κι έτσι θα χρειασθεί να γίνει δεύτερος γύρος, --με τη συμμετοχή του τελευταίου Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας πριν από τη διάλυσή της, Στίπε Μέσιτς, που εξασφάλισε το σαράντα δύο τοις εκατό των ψήφων, και του Ντράζεν Μπούντιζα, που έλαβε το είκοσι οκτώ τοις εκατό των ψήφων.  Η νίκη των δύο υποψηφίων της συμμαχίας της κεντροαριστεράς, εκτιμά ο ανταποκριτής του BBC στο Ζάγκρεμπ, αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα για την πολιτική που ακολουθούσε ο Πρόεδρος Φράνιο Τούντσμαν, ο οποίος πέθανε τον περασμένο μήνα. Και οι δύο υποψήφιοι του δευτέρου γύρου έχουν υποσχεθεί ότι θα μειώσουν τις εξουσίες του προέδρου και ότι θα συνεργασθούν επίσης με το Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου που εδρεύει στη Χάγη.
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.