Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Απ'ευθείας διαπραγματεύσεις ανταρτών και κυβέρνησης
Απ'ευθείας διαπραγματεύσεις ανταρτών και κυβέρνησης

(24/01/00 1900 GMT)

Διαπραγματεύσεις για τους ομήρους στην Ταϊλάνδη
Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Τσουάν Λικπάι ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις με ομάδα Βιρμανών ανταρτών που κρατά εκαντοντάδες ομήρους σε νοσοκομείο της Δυτικής Ταϊλάνδης. Οι 16 αντάρτες εισέβαλαν στο κτίριο το πρωί της Δευτέρας και όπως λένε οι γιατροί το έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά. Ανήκουν σε οργάνωση της φυλής Καρέν, που φέρει την επωνυμία "Στρατός του Θεού". Ταϊλανδοί αξιωματούχοι προσφέρθηκαν να ικανοποίησουν αίτημα τους και να παράσχουν ιατρική περίθαλψη σε πρόσφυγες Καρέν που προσπαθούν να γλυτώσουν από τις συγκρούσεις ανταρτών και δυνάμεων ασφαλείας της Βιρμανίας, αν οι αντάρτες απελευθερώσουν τους ομήρους. Αλλά απέρριψαν αίτημα για την περίθαλψη ανταρτών.

Παραδέχονται την ύπαρξη κρυφών δωρεών οι γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες
Η ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της αντιπολίτευσης στην Γερμανία, παραδέχτηκε ότι το κόμμα έλαβε κρυφές δωρεές περίπου 11 εκατομμυρίων μάρκων για την προεκλογική του εκστρατεία, επί ηγεσίας του πρώην Καγκελλαρίου Χέλμουτ Κολ. Ο ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρουσιάζοντας έκθεση ορκωτών λογιστών χαρακτήρισε απαράδεκτο και  κίνδυνο για την δημοκρατία το σύστημα μυστικών λογαριασμών που ακολουθούσαν ορισμένα κομματικά στελέχη. Αλλά το κόμμα είπε ότι δεν προτίθεται να λάβει νομικά μέτρα κατά του κυρίου Κολ για την άρνηση του να αποκαλύψει τα ονόματα των δωρητών.

Πληροφορίες για βαριές ρωσικές απώλειες στην Τσετσενία
Καθώς συνεχίζουν να μαίνονται οι μάχες στην Τσετσενία για τον έλεγχο της πρωτεύουσας Γκρόζνι, νέες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ρωσικός στρατός υφίσταται βαρύτερες απώλειες από ό,τι παραδέχεται. Σύμφωνα με τον  ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό ΝΤV, οι ρωσικές απώλειες είναι δεκαπλάσιες από ό,τι ανακοινώνεται επισήμως και περίπου 20 στρατιώτες σκοτώνονται καθημερινά.

Συγχώνευση ΕΜΙ και Time-Warner
Η μεγάλη βρετανική δισκογραφική εταιρεία, ΕΜΙ, και η αμερικανική Time-Warner ανακοινωσαν την συγχώνευση τους και την δημιουργία της μεγαλύτερης μουσικής εταιρείας στον κόσμο, με αξία που ανέρχεται στα 20 δισεκατομμύρια δολλάρια. Πρόσφατα η Time-Warner είχε ανακοινώσει την συγχώνευση της με την εταιρεία παροχής πρόσβασης στο Ιντερνετ, America On Line.

Νέες προσπάθειες για έκδοση του Πινοσέτ
Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα προσφεύγουν στην δικαιοσύνη για να ανακληθεί η απόφαση του βρετανού υπουργού εσωτερικών Τζακ Στρο να σταματήσει η διαδικασία έκδοσης του πρώην δικτάτορα της Χιλής Αγκούστο Πινοσέτ στην Ισπανία, για λόγους υγείας. Σχετική προσφυγή κάνει η Διεθνής Αμνηστία στο ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας. Στο μεταξύ η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι και αυτή ζητά την έκδοση του πρώην δικτάτορα.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.