Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Πληθαίνουν οι ρωσικές απώλειες στη Τσετσενία λένε οι πληροφορίες
Πληθαίνουν οι ρωσικές απώλειες στη Τσετσενία λένε οι πληροφορίες



24/01/2000 1000 GMT

Μεγάλες οι ρωσικές απώλειες στη Τσετσενία, λένε οι πληροφορίες απο την περιοχή
Νέες πληροφορίες απο την Τσετσενία, όπου οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, αναφέρουν ότι οι ρωσικές απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες απο εκείνες που παρουσιάζουν οι αρχές. Το ανεξάρτητο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι οι απώλειες είναι δέκα φορές μεγαλύτες απο τις επίσημα αναφερόμενες, ενώ τα πτώματα ρώσων στρατιωτών που μεταφέρονται στα νεκροτομεία ξεπερνούν τα είκοσι ημερησίως. Την ίδια στιγμή, σύγχιση επικρατεί σχετικά με την τύχη ενός ρώσου στρατηγού, ο οποίος, σύμφωνα με τους Ρώσους είναι νεκρός, ενώ, σύμφωνα με τους Τσετσένους κρατείται και ανακρίνεται.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για το οικονομικό σκάνδαλο στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα - Η ηγεσία του κόμματος προβαίνει σήμερα σε δηλώσεις
Στη Γερμανία, η ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την πολιτική που θα ακολουθήσει για να αντιμετωπίσει το οικονομικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει και αφορά κρυφούς πόρους του κόμματος κατά την περίοδο που βρισκόταν στην ηγεσία ο πρώην καγγελάριος Χέλμουτ Κολ. Οι ηγέτες του κόμματος συζητούν σε συνεδρίαση τους την έκθεση των ορκωτών λογιστών που λένε ότι δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τους δωρητές ποσού έξι εκατομυρίων δολαρίων περίπου που διατέθηκε στο κόμμα. Ο ίδιος ο κύριος Κολ, που επανηλημένα αρνήθηκε να κατονομάσει τους δωρητές αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο να διωχθεί ποινικά.

Σε πεντακόσιους ανέρχονται οι όμηροι που κρατούν βιρμανοί αντάρτες στην Ταϊλάνδη
Ομάδα βιρμανών ενόπλων ανταρτών που εισέβαλε σε νοσοκομείο της δυτικής Ταϊλάνδης κρατά εώς και πεντακόσιους ανθρώπους  όμηρους. Οι γιατροί του νοσοκομείου λένε ότι οι δέκα ένοπλοι έχουν ναρκοθετήσει  το νοσοκομείο και απειλούν να ανατινάξουν το κτίριο εάν οι αρχές της χώρας το πλησιάσουν. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι οι αντάρτες ζητούν να μεταφερθούν με ασφάλεια στα σύνορα της χώρας τους. Ζητούν ακόμη να τους συνοδεύσουν γιατροί, που θα περιθάλψουν τραυματισμένους βιρμανούς αντάρτες, ενώ παράλληλα απαιτούν να ανοίξουν τα σύνορα ώστε να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη πρόσφυγες απο την εθνοτική ομάδα Καρέν στην οποία ανήκουν.

Η ΕΜΙ συγχωνεύεται με την Time-Warner
Μία από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες της Βρετανίας, η ΕΜΙ, και ο αμερικανικός οργανισμό Time-Warner ανακοίνωσαν σήμερα τη συγχώνευση των επιχειρήσεών τους στον τομέα της μουσικής και τη δημιουργία έτσι της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο, --με πωλήσεις που θα ξεπερνούν τα οκτώ δισεκατομύρια δολάρια το χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι με την ΕΜΙ έχουν υπογράψει συμβόλαια οι Spice Girls, Rolling Stones και ο Robie Williams, ενώ με την Warner Music συνεργάζονται η Cher, ο Eric Clapton και η Μαντόνα. Με τη συγχώνευση αυτή αναμένεται πως θα μειωθούν σημαντικά τα έξοδα των δύο εταιρειών, όπως επίσης και ότι θα υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας.

Αρνείται να παραιτηθεί ο ισραηλινός Πρόεδρος παρά τις κατηγορίες εναντίον του
Στο Ισραήλ, ο πρόεδρος Εζέρ Βάιτσμαν αναμένετο να παραστεί σήμερα σε συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, παρά τις εκκλήσεις πολλών βουλευτών να παραμείνει για κάποιο διάστημα στο περιθώριο, εφόσον συνεχίζονται οι έρευνες απο την αστυνομία για τις οικονομικές του υποθέσεις. Η έρευνα επικεντρώνεται σε κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κύριος Βάιτσμαν είχε λάβει χρηματικά ποσά κατά την περιόδο που υπηρετούσε ως υπουργός. Ο ίδιος ο κύριος Βάιτσμαν, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις -και λίγες ώρες αφού ξεκίνησε η έρευνα- σήλωσε ότι ούτε πρόκειται να παραιτηθεί, ούτε να απέχει απο τα καθήκοντα του γιατί δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο.

Προεδρικές εκλογές σήμερα στην Κροατία
Στην Κροατία, πραγματοποιούνται σήμερα προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα αναδείξουν τον διάδοχο του αποθανώντος Φράνιο Τούτζμαν. Ανταποκριτές μεταδίδουν ότι οι σημερινές εκλογές σηματοδοτούν το τέλος του αυταρχικού εθνικισμού που χαρακτήρισε την διακυβέρνηση Τούτζμαν. Η αλλαγή αναμένεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη στένοτερων σχέσεων με τη Δύση. Ο υποψήφιος, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προηγείται, είναι ο κεντρώος Στίπ Μέσιτς, ο οποίος ήταν ο τελευταίος Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας πριν τη διάσπαση της.

Τελευταία μέρα για ενστάσεις κατά της επιστροφής του Πινοσέτ στη Χιλή
Τελευταία μέρα σήμερα για την κατάθεση ενστάσεων προς την βρετανική κυβέρνηση απο εκείνους που θέλουν να εμποδίσουν την επιστροφή του πρώην Χιλιανού δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ στο Σαντιάγκο. Ο βρετανός υπουργός Εσωτερικών, Τζακ Στρω είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιτρέψει την επιστροφή του Πινοσέτ στη Χιλή, μετά την έκδοση ιατρικής έκθεσης, που λέει ότι ο στρατηγός δεν θα μπορούσε να παραστεί  σε δίκη στην Ισπανία λόγω προβλημάτων υγείας.  Παράλληλα, η βελγική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα απευθύνει έκκληση προς το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, ώστε να πραγματοποιηθούν ανεξάρτητες ιατρικές εξετάσεις στον Πινοσέτ.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.