Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρώσοι στρατιώτες κοιτούν το Γκρόσνι να φλέγεται
Ρώσοι στρατιώτες κοιτούν το Γκρόσνι να φλέγεται

18/01/2000 19:00 GMT

Εντείνονται οι ρωσικές επιθέσεις στο Γκρόσνι
Σκληρές μάχες πραγματοποιούνται στην τσετσενική πρωτεύουσα Γκρόσνι, όπου τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποιούν νέες επιθέσεις για να καταλάβουν την πόλη.  Οι Ρώσοι, οι οποίοι θεωρούν αυτές τις μάχες καθοριστικές, λένε ότι έχουν σπάσει τους αμυντικούς κλοιούς των ανταρτών σε πολλά σημεία. Ο ανταποκριτής του BBC στην περιοχή λέει ότι διακρίνεται πυκνός καπνός, καθώς τα ρωσικά αεροπλάνα συνεχίζουν ακατάπαυστα τους βομβαρδισμούς τους στο Γκρόσνι, όπου βρίσκονται παγιδευμένοι χιλιάδες πολίτες. Ο ανταποκριτής του BBC λέει ότι οι απώλειες πρέπει να είναι πολύ μεγάλες. Προσθέτει ωστόσο ότι η ρωσική προέλαση γίνεται με αργούς ρυθμούς, καθώς υπάρχει σημαντική αντίσταση από τους Τσετσένους μαχητές.

Παραίτηση του Χέλμουτ Κολ από τη θέση του επίτιμου προέδρου των Χριστιανοδημοκρατών
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ παραιτήθηκε από τη θέση του επίτιμου προέδρου του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, ύστερα από πιέσεις που δέχθηκε να αποκαλύψει τις πηγές των αδήλωτων δωρεών στο κόμμα, οι οποίες προσέγγιζαν το ένα εκατομμύριο μάρκα. Σήμερα πραγματοποιήθηκε διάσκεψη του κόμματος, όπου συζητήθηκε το σκάνδαλο με τις παράνομες δωρεές, το οποίο προκάλεσε αιτήματα για παραιτήσεις των ηγετικών στελεχών του κόμματος. Ο ηγέτης του κόμματος, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αν και έχει παραδεχθεί ότι δέχθηκε και ο ίδιος μία μεγάλη δωρεά.

Διαμαρτυρίες για τις προθέσεις της Βρετανίας να απελευθερώσει τον Πινοσέτ
Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν επισήμως την αντίθεσή τους στις προθέσεις του Βρετανού υπουργού Εσωτερικών Τζακ Στρο να μην εκδώσει τον πρώην δικτάτορα της Χιλής Αγκούστο Πινοσέτ στην Ισπανία για λόγους υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο διοργανώθηκαν οι ιατρικές εξετάσεις, καθώς και για το ότι παραμένουν κρυφά τα ιατρικά αποτελέσματα.

Προσπάθειες για βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας και Ιράν
Η Τουρκία και το Ιράν είπαν ότι επιθυμούν να βελτιώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Οι σχετικές δηλώσεις έγιναν μετά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Αγκυρα ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, του Ισμαήλ Τζεμ και του Καμάλ Κχαραζί. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν το θέμα της αποζημείωσης για τον βομβαρδισμό περιοχής κοντά στα ιρανικά σύνορα από τουρκικά αεροπλάνα, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν σκοτωθεί πέντε άτομα.

Συνάντηση Εχούντ Μπάρακ και Γιασέρ Αραφάτ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, πραγματοποίησε τετράωρη συνάντηση με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ, σε μία προσπάθεια να συνεχισθούν οι διαδικασίες για την ειρηνευτική διαδικασία. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη διαφωνία που προέκυψε στα σχέδια των Ισραηλινών να καθυστερήσουν και άλλο την απόσυρση των στρατευμάτων τους από τη Δυτική Οχθη. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπάρακ ανακοίνωσε την απόφασή του να αναβάλει το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα είχε περαιτέρω συνομιλίες με τους υπουργούς της Συρίας.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.