Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρώσοι στρατιώτες κοιτούν το Γκρόσνι να φλέγεται
Ρώσοι στρατιώτες κοιτούν το Γκρόσνι να φλέγεται

18/01/2000 16:00 GMT

Εντείνονται οι ρωσικές επιθέσεις στο Γκρόσνι
Τα ρωσικά στρατεύματα υποστηρίζουν ότι έχουν σπάσει τον αμυντικό κλοιό των Τσετσένων μαχητών στο κέντρο της τσετσενικής πρωτεύουσας Γκρόσνι, γεγονός που θεωρείται πολύ σημαντικό για την κατάληψη της πόλης. Ο ρωσικός στρατός λέει ότι διευρύνει συνεχώς τη ζώνη επιρροής του. Οι τσετσενικές πηγές επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι πραγματοποιούνται σκληρές μάχες. Τα ρωσικά αεροπλάνα συνεχίζουν ακατάπαυστα τους βομβαρδισμούς στο Γκρόσνι, όπου παραμένουν παγιδευμένοι χιλιάδες πολίτες. Ομως, ο ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα αναφέρει ότι οι Ρώσοι έχουν προβεί σε ανάλογους ισχυρισμούς και στο παρελθόν, αλλά τελικά γίνονταν μεγάλες αντεπιθέσεις από τους Τσετσένους.

Πιέσεις για παραίτηση του Χέλμουτ Κολ από τους Χριστιανοδημοκράτες
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία, οι Χριστιανοδημοκράτες, πραγματοποίησαν σήμερα μία σημαντική συνάντηση, όπου συζητήθηκε το σκάνδαλο με τις παράνομες δωρεές, το οποίο προκάλεσε αιτήματα για παραιτήσεις των ηγετικών στελεχών του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο ηγέτης του κόμματος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον πρώην καγκελάριο Χέλμουτ Κολ να παραιτηθεί από τη θέση του επίτιμου προέδρου του κόμματος, προκειμένου να μειώσει το πολιτικό κόστος για το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών.

Διαμαρτυρίες για τις προθέσεις της Βρετανίας να απελευθερώσει τον Πινοσέτ
Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν επισήμως την αντίθεσή τους στις προθέσεις του Βρετανού υπουργού Εσωτερικών Τζακ Στρο να μην εκδόσει τον πρώην δικτάτορα της Χιλής Αγκούστο Πινοσέτ στην Ισπανία για λόγους υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο διοργανώθηκαν οι ιατρικές εξετάσεις, καθώς και για το ότι παραμένουν κρυφά τα ιατρικά αποτελέσματα.

Προσπάθειες για βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας και Ιράν
Η Τουρκία και το Ιράν είπαν ότι επιθυμούν να βελτιώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Οι σχετικές δηλώσεις έγιναν μετά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Αγκυρα ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, του Ισμαήλ Τζεμ και του Καμάλ Κχαραζί. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν το θέμα της αποζημείωσης για τον βομβαρδισμό περιοχής κοντά στα ιρανικά σύνορα από τουρκικά αεροπλάνα, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν σκοτωθεί πέντε άτομα.

Συνάντηση Εχούντ Μπάρακ και Γιασέρ Αραφάτ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, πραγματοποίησε τετράωρη συνάντηση με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ, σε μία προσπάθεια να συνεχισθούν οι διαδικασίες για την ειρηνευτική διαδικασία. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη διαφωνία που προέκυψε στα σχέδια των Ισραηλινών να καθυστερήσουν και άλλο την απόσυρση των στρατευμάτων τους από τη Δυτική Οχθη. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπάρακ ανακοίνωσε την απόφασή του να αναβάλει το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα είχε περαιτέρω συνομιλίες με τους υπουργούς της Συρίας.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.