Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρώσοι στρατιώτες ανασύρουν πτώματα ανταρτών
Ρώσοι στρατιώτες ανασύρουν πτώματα ανταρτών

18/01/2000 09:30 GMT

Ο Ρωσικός στρατός "μπήκε στο κέντρο του Γκρόζνυ" - Τας
Συμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Τας, τα Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τσετσενιας, το Γκρόζνυ. Μέχρι στιγμής η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το Τας πάντως μεταφέρει δηλώσεις Ρώσων στρατιωτικών που αναφέρουν ότι οι Ρωσικές δυνάμεις προοδευτικά αναλαμβάνουν τον έλεγχο και άλλων περιοχών, ενώ σκληρές μάχες μαίνονται σε δύο μέτωπα. Νωρίτερα η ρωσικη αεροπορια βομβαρδισε αδιακοπα ανταρτικούς στόχους μέσα και γύρω απο το Γκροζνυ. Σύμφωνα με πληροφορίες καίγονται αποθήκες πυρομαχικών και διυληστήριο. Η κλιμάκωση του βομβαρδισμού του Γκρόζνυ σημειώθηκε ενω στην Μόσχα βρίσκοταν αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία και προειδοποίησε οτι εαν η Ρωσία δεν συμφωνήσει εκεχειρία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο αποπομπής απο την κοινοβουλευτική συνέλευση του Οργανισμού. Παρ'ολα αυτά ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Ιγκορ Ιβανώφ απέρριψε την προειδοποίηση.

Σήμερα αναμένεται η έγκριση του Ελληνικού προγράματος σύγκλισης απο την Ευρωπαική Επιτροπή
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει στη σημερινή συνεδρίαση που γίνεται στο Στρασβούργο το επικαιροποιημένο πρόγραμμα σύγκλισης για την περίοδο 1999-2002 που υπέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση στις 15 του περασμένου Δεκεμβρίου. Ομως η Κομμισιόν θα συστήσει στην Ελλάδα ετοιμότητα για την αντιμετώπιση νέου κύμματος πληθωρισμού, να μην αυξηθούν οι μισθοί και νέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το κείμενο αυτό της Κομμισιόν συνιστά και την πρόγευση για το περιεχόμενο της έκθεσης που θα συντάξει την άνοιξη για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Τα σκάνδαλα απειλούν και την τωρινή ηγεσία του Γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος
Στην Γερμανία συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το εκτελεστικό όργανο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συζητήσει το σκάνδαλο της παράνομης χρηματοδότησης του κόμματος. Ο πρώην υπουργός εσωτερικών Μανφρεντ Κανθερ παραιτήθηκε απο βουλευτής οταν την Παρασκευή παραδέχθηκε οτι πλαστογράφησε λογαριασμούς του κόμματος για να αποκρύψει αδήλωτες δωρεές. Και τώρα ο νυν ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών ο Βολφγκανγκ Σέμπλε δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί μετα την ομολογία του οτι έλαβε δωρεά απο έμπορο όπλων ο οποίος και απεκάλυψε το σκάνδαλο.

Αναβλήθηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για το Μεσανατολικό
Αναβλήθηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Μέση Ανατολή  που επρόκειτο να γίνουν αυτην την εβδομάδα στην Γουάσινγκτων. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχουντ Μπαράκ, ο οποίος θα είχε ξεχωριστές συναντήσεις με ηγέτες της Συρίας και των Παλαιστινίων , ανέβαλλε το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ανταποκριτής του ΒΒΣ στην Ιερουσαλήμ μεταδίδει οτι αυξάνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Συρίας. Το βασικό θέμα εξακολουθεί να είναι το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των Ισραηλινών απο τα υψώματα του Γκολάν.

Οχι της Μόσχας για τον επικεφαλής της νέας επιτροπής του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιρακ
Η Ρωσία προέβαλλε επισήμως αντιρρήσεις στην πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να αναλάβει επικεφαλής της νέας επιτροπής του Οργανισμού για τον αφοπλισμό του Ιρακ, ο Σουηδός διπλωμάτης Ρολφ Εκους, ο οποίος  ηταν επικεφαλής της προηγούμενης επιτροπής της UNSCOM, οταν πρωτοσυστάθηκε μετά τον πόλεμο στον Περσικό, πριν απο 9 χρόνια.

Επτά νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Καράτσι
Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας σε μία αγορά στην πόλη του Πακιστάν Καράτσι. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μία αγορά της πόλης. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πολύ ισχυρή έκρηξη, από την οποία έσπασαν τα τζάμια των γύρω κτιρίων. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, αλλά ο κυβερνήτης της επαρχίας Σιντχ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Καράτσι, θεωρεί υπεύθυνες τις ινδικές μυστικές υπηρεσίες. Η Ινδία πάντως έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.