Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Εντείνονται ξανά οι ρωσικές επιθέσεις στο Γκρόσνι
Εντείνονται ξανά οι ρωσικές επιθέσεις στο Γκρόσνι
17/01/2000 17:00 GMT

Επτά νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Καράτσι
Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν πριν από λίγο από έκρηξη βόμβας σε μία αγορά στην πόλη του Πακιστάν Καράτσι. Μέχρις στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Την κατανόηση της Δύσης ζητεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο εκτελών χρέη προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπερασπίσθηκε τους νέους ρωσικούς βομβαρδισμούς της τσετσενικής πρωτεύουσας Γκρόσνι, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του στη Μόσχα με την αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, της ευρωπαϊκής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Ντέιβιντ Ράσελ Τζόνστον, είχε πει νωρίτερα ότι η Ρωσία πρέπει να προβεί σε εκεχειρία και ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά αργότερα χαμήλωσε τους τόνους του και δεν επανέλαβε τις απειλές για αποκλεισμό της Ρωσίας από την κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Καταγγελίες της σερβικής αντιπολίτευσης μετά τη δολοφονία του Αρκάν
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Σερβία κατηγόρησαν την κυβέρνηση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ότι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Σέρβου παραστρατιωτικού ηγέτη Αρκάν, ο οποίος πυροβολήθηκε στο Βελιγράδι το περασμένο Σάββατο. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι οι ανεξήγητες δολοφονίες στη χώρα είναι άλλη μία ένδειξη ότι πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση.

Συνεχίζονται οι συμπλοκές χριστιανών και μουσουλμάνων στις Μολούκες Νήσους
Χιλιάδες μουσουλμάνοι έκαψαν μία εκκλησία και επετέθησαν εναντίον και άλλων χριστιανικών κτιρίων στο νησί της Ινδονησίας Λομπόκ. Οι ταραξίες φώναζαν αντιχριστιανικά συνθήματα, καθώς περιδιάβαιναν τους δρόμους γύρω από την πρωτεύουσα του Λομπόκ, Ματαράμ. Η αστυνομία έριξε προειδοποιητικές βολές και επιχείρησε να προστατέψει ορισμένους άλλους χριστιανικούς ναούς.

Σχέδια συγχώνευσης δύο κολοσσιαίων διεθνών φαρμακευτικών εταιρειών
Δύο κολοσσιαίες διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες, η Γκλάξο Γουέλκαμ και η Σμιθ Κλάιν Μπίτσαμ, ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να συγχωνευθούν, συστήνοντας έτσι τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο. Η συνολική αξία των δύο εταιρειών στη χρηματαγορά ξεπερνά τα εκατόν ενενήντα δισεκατομμύρια δολάρια. Υπολογίζεται ότι μετά τη συγχώνευσή τους θα αποκτήσουν το επτά τοις εκατό της φαρμακευτικής αγοράς.

Αιτήματα για επανάληψη των ιατρικών εξετάσεων του Αγκούστο Πινοσέτ
Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει από τη Μεγάλη Βρετανία να επαναλάβει τις ιατρικές εξετάσεις του πρώην δικτάτορα της Χιλής, Αγκούστο Πινοσέτ, την ίδια στιγμή που ο δικαστής της υπόθεσής του ζητεί την εξαγωγή του στην Ισπανία. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στη Μαδρίτη είπε ότι ο δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν θέλει να εξετασθεί ο Πινοσέτ από γιατρούς της δικής του επιλογής.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάσθηκε ο συνεργάτης του Κάρλος
Δικαστήριο στη Γερμανία καταδίκασε τον Γιόχαν Βάινριχ, στενό συνεργάτη του Κάρλος, σε ισόβια κάθειρξη. Ο συνεργάτης του Κάρλος καταδικάσθηκε από το δικαστήριο για φόνο και πέντε απόπειρες δολοφονίας για τη συμμετοχή του στη βομβιστική επίθεση ενός γαλλικού πολιτιστικού κέντρου στο Βερολίνο το 1983. Ενας άνθρωπος είχε σκοτωθεί τότε και είκοσι τρεις είχαν τραυματισθεί.

Πέντε τραυματίες από έκρηξη στο Ισραήλ
Εκρηξη σημειώθηκε κοντά σε μία τράπεζα στην πόλη του Ισραήλ Χαντέρα. Ενας άνθρωπος τραυματίσθηκε σοβαρά και τέσσερις άλλοι ελαφρά. Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν κατά πάσα πιθανότητα μέσα σε έναν κάδο απορριμάτων. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν και άλλοι κρυμμένοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στην περιοχή.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.