Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Στήβ Μπάλμερ αναλαμβάνει γενικός διευθυντής στην Μάϊκροσοφτ....μετά την αιφνίδια παραίτηση του ιδρυτή της εταιρείας Μπίλ Γκέϊτς
μετά την αιφνίδια παραίτηση του ιδρυτή της εταιρείας Μπίλ Γκέϊτς

14/01/2000 08:00 GMT

Αλλαγή ρόλων στην ηγεσία της Μάϊκροσοφτ
Ο Μπιλ Γκέϊτς, ιδρυτής της εταιρείας-γίγαντα στον χώρο του λογισμικού Μάϊκροσόφτ, παραιτήθηκε αιφνιδίως από τη θέση του γενικού διευθυντή. Ο κύριος Γκέιτς παραμένει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, αλλά αποκτά και έναν νέο τίτλο, αυτόν του αρχιτέκτονα λογισμικού. Ο ίδιος είπε ότι παραιτείται επειδή θέλει να αφοσιωθεί στη μεγάλη του αγάπη, την ανάπτυξη δηλαδή νέας τεχνολογίας για την καλύτερη χρήση του Internet. Τη θέση του αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της εταιρείας, Στιβ Μπάλμερ. Ο Μπιλ Γκέϊτς απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η απόφασή του συνδέεται με τη δικαστική αίτηση της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον της Μάϊκροσοφτ για αθέμιτο ανταγωνισμό, υπόθεση που εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό.

Απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Εγκλημάτων Πολέμου
Το Διεθνές Δικαστήριο για τα Εγκλήματα Πολέμου, που εδρεύει στη Χάγη, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την απόφασή του για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις στην ιστορία του: τις βιαιότητες που διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία. Στη δίκη, που διήρκεσε δεκαοκτώ μήνες, έξι Κροάτες της Βοσνίας αντιμετώπιζαν κατηγορίες, που σχετίζονται με τις δολοφονίες τουλάχιστον εκατό ανθρώπων σε ένα χωριό της κεντρικής Βοσνίας, το 1993. Οι κατήγοροι περιέγραψαν το γεγονός ως εθνική εκκαθάριση, μοναδική σε βιαιότητα και βαναυσότητα.

Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης σε Μόσχα και Τσετσενία
Οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για την σύρραξη στην Τσετσενία αναμένεται να διατυπωθούν εκ νέου σήμερα κατά την διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Μόσχα. Η αντιπροσωπεία αναμένεται να επισκεφθεί επίσης τις περιοχές της Τσετσενίας που ελέγχονται από τις Ρωσικές δυνάμεις, κάλεσε δε την Ρωσία να απαντήσει εγγράφως στις εναντίον της αιτιάσεις του Συμβουλίου για παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η επίσκεψη γίνεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση από Ρωσικές στρατιωτικές πηγές ότι περισσότεροι από τριάντα Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν -το τελευταίο 24ωρο μαχόμενοι στην πρωτεύουσα Γκρόζνι και στην νότια Τσετσενία..

Απεγκλωβίστηκαν 9 εργάτες ορυχείου χρυσού στην Νότιο Αφρική
Αίσιο τέλος είχε η δοκιμασία των εννέα εργαζομένων σε ορυχείο χρυσού της Νοτίου Αφρικής, οι οποίοι είχαν αποκλεισθεί σε σήρραγα του ορυχείου δύο χιλιόμετρα κάτω από το έδαφος επί τέσερρεις ημέρες. Οι άνδρες των συνεργείων διάσωσης σκάβοντας διαμέσου βράχων που είχαν κατολισθήσει, κατάφεραν τελικά να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους εργάτες που μεταφέρθηκαν με φορεία στην επιφάνεια. Οι προσπάθειες όμως συνεχίζονται για την διάσωση ακόμα δύο παγιδευμένων εργατών που πιστεύεται ότι είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Αεροπορική τραγωδία στη Λιβύη
Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους για ανεύρεση επιζώντων μετά την πτώση Ελβετικού αεροσκάφους τσάρτερ με 40 επιβάτες ανοικτά των Λιβυκών ακτών. Λίβυοι αξιωματούχοι λένε ότι τουλάχιστον 23 άτομα έχουν σκοτωθεί ή αγνοούνται ενώ έχουν διασωθεί 18 επιβάτες. Το αεροσκάφος μετέφερε υπαλλήλους Λιβυκής εταιρείας πετρελαίου, στην πλειοψηφία τους Λίβυους και Βρετανούς και κατέπεσε στην Μεσόγειο καθώς προσέγγιζε διυλιστήριο πετρελαίου στην τοποθεσία Μάρσα Αλ Μπουράϊκα. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία Αβίστο ανακοίνωσε ότι η πτώση οφείλεται σε βλάβη και των δύο κινητήρων.

Καταγγελίες χρηματισμού εναντίον του Ισραηλινού προέδρου
Ο Γενικός Εισαγγελέας του Ισραήλ Ελιακίμ Ρούμπινστάϊν δήλωσε ότι ανακριτές ζήτησαν την συνδρομή της αστυνομίας στην έρευνα που διεξάγεται για καταγγελίες χρηματισμού εναντίον του προέδρου της χώρας Έζερ Βάϊσμαν. Συγκεκριμένα ο κύριος Βάϊσμαν κατηγορείται ότι ενόσω ήταν βουλευτής και μέλος της κυβέρνησης δέχθηκε παρανόμως χρήματα από Γάλλο επιχειρηματία. Ο κύριος Βάϊσμαν παραδέχθηκε ότι έλαβε σχεδός μισό εκατομύριο δολάρια από τον επιχειρηματία και προσωπικό του φίλο Έντουαρντ Σαρούσι αλλά αρνείται ότι διέπραξε οτιδήποτε επιλήψιμο.

Γεννήθηκε πίθηκος με κλωνοποίηση
Στις ΗΠΑ, γεννήθηκε πίθηκος με μία νέα μέθοδο κλωνοποίησης. Ερευνητές στο Ορεγκον χώρισαν το έμβρυο μιας πιθηκου σε τέσσερα πανομοιότυπα τμήματα τα οποία τοποθετήθηκαν σε διαφορετικές μητέρες. Μέχρι στιγμής έχει γεννηθεί μόνον ένας πίθηκος, αλλά, όπως δήλωσε ένα από τα μέλη της ερευνητικής ομάδας, η νέα αυτή μέθοδος εφαρμόστηκε σε τέσσερις άλλες πιθήκους οι οποίες είναι τώρα έγγυοι. Ο επιστημονικός συντάκτης του ΒΒC παρατηρεί πως η επιτυχία που είχε η νέα αυτή μεθοδος κλωνοποίησης στην περίπτωση των πιθήκων δείχνει ότι μπορεί κάποτε να χρησιμοποιηθεί και στον άνθρωπο για την παραγωγή πανομοιότυπων μωρών.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.