Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι ρώσοι ελέγχουν εξονυχιστικά τους τσετσένου
Οι ρώσοι ελέγχουν εξονυχιστικά τους τσετσένου

13/01/2000 18.00 GMT

Για εγκλήματα πολέμου κατηγορείται η Ρωσία
Με ανοιχτή επιστολή τους προς τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα τον καλούν να ασκήσει πιέσεις προς την Ρωσία για να σταματήσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων στην Τσετσενία. Στην επιστολή της η διεθνής Οργάνωση καταγγέλει την Μόσχα για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και εγκλήματα πολέμου.

Αεροπορική τραγώδια στην Λιβύη
Αεροσκάφος της ελβετικής εταιρίας τσάρτερ Αβίστο συνετρίβει αμέσως μετά την απογειωσή του από το αεροδρόμιο της Τρίπολης στην Λιβύη. Σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε πάνω από 40 επιβάτες.

Διχάζει την Τουρκία η απόφαση για Οτσαλαν
Ανάμικτα αισθήματα προκάλεσε στην Τουρκία η απόφαση της κυβέρνησης συνασπισμού του πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ να αναβάλλει την εκτέλεση του ηγέτη του ΠΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν όσο το Ευρωπαικό Δικαστηριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα εξετάζει την υποθεση του. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ιδιαίτερως επικριτικά ενώ ο τύπος, στο συνολό του, θεωρεί ότι η κυβέρνηση έλαβε την σωστή απόφαση.

Προσκληση της Γερμανίας προς Ντενκτάς
Το Βερολίνο θα επισκεφθεί ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς μετά από πρόσκληση του υπουργού εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ.

Στη φυλακή ο Εγκον Κρέντζ
Φυλακίστηκε ο τελευταίος κομμουνιστής ηγέτης της Ανατολικής Γερμανίας, Εγκον Κρέντζ για να εκτίσει την ποινή των 6.5 ετών που του επεδίκασε δικαστήριο του Βερολίνου που τον θεωρησε ηθικό αυτουργό για τον θάνατο δεκαδων ανατολικογερμανών που σκοτώθηκαν από την αστυνομία ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Δύση

Υπεραμύνεται της απόφασης του ο Τζακ Στρο
Αντιμέτωπος με επικρίσεις για την απόφαση του να αφήσει ελεύθερο τον Αουγκούστο Πινοτσετ, ο υπουργός εσωτερικών της Βρετανίας, Τζακ Στρο δικαιολόγησε την αρνησή του να δώσει στην δημοσιότητα τις ιατρικές γνωματεύσεις βάσει των οποίων ο πρώην δικτάτορας της Χιλής πάσχει από γεροντική άνοια και δεν είναι σε θέση να προσαχθεί σε δίκη.

Τελεσίγραφο στους ισλαμιστες από την αλγερινή κυβέρνηση
Μονάδες στρατού στην Αλγερία αναπτύσσονται σε διάφορα στρατηγικά σημεία, καθώς λήγει τα μεσάνυχτα η αμνηστία που έχει χορηγήσει η κυβέρνηση στους Ισλαμιστές αντάρτες. Η αμνηστία αφορά σε όσους ισλαμιστες δεν έχουν εμπλακεί σε δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις και βιασμούς οι οποίοι καλούνται να παραδώσουν τα όπλα. Ο πρόεδρος Μπουτέφλικα δηλωσε ότι θα κηρύξει αμείλικτο πόλεμο σε όσους δεν παραδοθούν. Ομως, η οργάνωση που πραγματοποίησε τις περισσότερες δολοφονίες πολιτών απέρριψε τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Σε εξέλιξη η αερομεταφορά στην Ερημο της Σαχάρας
Αλγερινοί ισλαμιστές αντάρτες κατηγορούνται και για τη διακοπή του ράλι στο Ντακάρ. Τεράστια επιχείρηση αερομεταφοράς βρίσκεται σε εξέλιξη στην έρημο της Σαχάρας, προκειμένου να μεταφερθούν οι εκατοντάδες οδηγοί και τα αυτοκίνητά τους και να μην περάσουν από την Αλγερία. Η απόφαση για την αερομεταφορά από τον Νίγηρα ελήφθη όταν η γαλλική κυβέρνηση προειδοποίησε τους διοργανωτές ότι υπήρχε ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στο επόμενο στάδιο του ράλι, το οποίο πραγματοποιείται νοτίως των συνόρων με την Αλγερία.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.